Ziarna

Czyli co powinna, a czego nie może jeść świnka morska

Moderator: pastuszek

Dropsio

Re: Ziarna

Post autor: Dropsio »

Albo po prostu granulat bezzbożowy ;)
Majka745

Post autor: Majka745 »

Dropsio pisze:Albo po prostu granulat bezzbożowy ;)
No tak, też można, ale te bezzbożowe, to są droższe i nie każdy może sobie na nie pozwolić. ;)
Dropsio

Ja wiem, czy droższe... Trzeba trochę poszukać! Teraz np. Greenwoods (bezzbożowy) jest w promocji, 11.45 za kg, czyli porównywalnie do CN ;)
Majka745

Dropsio pisze:Ja wiem, czy droższe... Trzeba trochę poszukać! Teraz np. Greenwoods (bezzbożowy) jest w promocji, 11.45 za kg, czyli porównywalnie do CN ;)
Greenwoods bezzbożowy? Jeżeli chodzi ci o promocję na zooplusie, to ja właśnie tego Greenwoods'a mam i on ma w swoim składzie zboże - wiem, bo ostatnio coś mnie natchnęło i czytałam skład.
Na zooplusie bezzboża znalazłam tylko 3 karmy:
-Emotion Professional Prebiotic dla świnek morskich (z Vitakraftu),
-JR Farm Kompletny pokarm dla świnek morskich,
-Bunny Basis - Marzenie świnki morskiej.
Nad pierwszą propozycją nawet się zastanawiałam, ale podobno niezbyt smakuje świnkom, a moje są strasznie wybredne. ;)
Hej, a miał ktoś może tą karmę; http://www.zooplus.pl/shop/gryzonie/pok ... arm/431534
Dropsio

Kurcze... Nie wiem w takim razie, co mi się ubzdurało... Czytałam skład kiedyś i jakimś cudem nie zwróciłam na to uwagi :roll:
Majka745

Zdarza się ;)
Tola

Post autor: Tola »

A płatki owsiane? Moje małe zoo ;) 4 sztuki uwielbiają je. Jemy ,,na spółkę" ja muesli z mlekiem a one na sucho z dodatkiem zieleniny, obecnie np trawy. A jaki płatki mają wpływ na ciężarne samice i te karmiące? Chyba dobry ? ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Żywienie”