No więc wróciliśmy od weterynarza, świnka ma grzybicę. Poza tym skóra jest w złym stanie, bardzo sucha. Nie do końca widoczna grzybica pojawiła się nawet w okolicach oka, tutaj maść mam nakładać patyczkiem do uszu, dodatkowo witamina C - 5 kropli na dobę (+ odpowiednia dieta).
Waga 459g, a mimo to czuć żebra jak się podnosi, coś mi się zdaje, że Fusik będzie dorodnym samcem.
Bobki w normie, zarówno ilość jak i jakość . Dostał dziś natkę pietruszki oraz pomidorek, poskubał tego i tego, ale wciąż no1 pozostaje marchewka (podejrzewam, że dlatego iż nic innego nie dostawał i zna ją najlepiej). Cavia, wszelkie zioła są DOBRE, je je chętnie.
Fuks - Samczyk w typie US TEDDY, do adopcji PO WYLECZENIU
Moderator: porcella
Regulamin forum
1. Do działu archiwum bez zgody admina nie wolno przenosić wątków z wyjątkiem:
a. nieaktywnych/zamkniętych wątków adopcyjnych;
b. wątków związanych z akcjami, imprezami które już miały miejsce.
W innych przypadkach tematy mogą zostać skasowane bez wcześniejszego ostrzeżenia.
Wątki przenoszone do działu "Archiwum" muszą zostać zamknięte.
1. Do działu archiwum bez zgody admina nie wolno przenosić wątków z wyjątkiem:
a. nieaktywnych/zamkniętych wątków adopcyjnych;
b. wątków związanych z akcjami, imprezami które już miały miejsce.
W innych przypadkach tematy mogą zostać skasowane bez wcześniejszego ostrzeżenia.
Wątki przenoszone do działu "Archiwum" muszą zostać zamknięte.
Re: Fuks - Samczyk w typie US TEDDY, do adopcji PO WYLECZENI
no to podduczyć trzeba zdecydowanie, moje tedisie w podobnym wieku samice już ponad 600 i 700g ważą.
A kąpiele w jakimś specyfiku wet zalecił czy tylko maść dostaliście? W okolicy oka jakby patyczkiem nakładanie się nie sprawdziło, to weź maść na mały palec i spróbuj tak wetrzeć w to miejsce.
A kąpiele w jakimś specyfiku wet zalecił czy tylko maść dostaliście? W okolicy oka jakby patyczkiem nakładanie się nie sprawdziło, to weź maść na mały palec i spróbuj tak wetrzeć w to miejsce.
Słodziak Fuks wygląda bardziej jak CH Teddy z tymi dłuższymi włoskami.Cudo zdróweczka maluchu.
Noo, bo on nie jest drobny, jest tylko chuuudy. Ale tak mi go żal, nie ucieka, jakby chciał powiedzieć RÓB ZE MNĄ CO CHCESZ TYLKO MI POMÓŻ, aż się serducho kraje.katiusza pisze:no to podduczyć trzeba zdecydowanie, moje tedisie w podobnym wieku samice już ponad 600 i 700g ważą.
Roksi, dopiero się okaże jak się "owłosi" co to za stworek, teraz włos jest w FATALNYM stanie... Gołym okiem widać niedobory.
Dostaliśmy tylko maść, ale zastanawiam się czy dodatkowa kąpiel w Nizoralu np. zamiast jednej dawki maści mu zaszkodzi?
Wiesz ja swoją bertę us teddy też dostałam w fatalnym stanie ,myślałam że już nigdy nie doprowadzę jej włosków do ładu.Iceberg poleciła mi ciągłe obcinanie maszynką i to bardzo pomogło włoski rosły bez łupieżu i na rankach też rosły.Na grzybka polecam Nizoral i jodyne świetnie się sprawdza do smarowania.
Szczęśliwie on nie ma ranek.Roksi147 pisze:Wiesz ja swoją bertę us teddy też dostałam w fatalnym stanie ,myślałam że już nigdy nie doprowadzę jej włosków do ładu.Iceberg poleciła mi ciągłe obcinanie maszynką i to bardzo pomogło włoski rosły bez łupieżu i na rankach też rosły.Na grzybka polecam Nizoral i jodyne świetnie się sprawdza do smarowania.
- kimera
- Moderator globalny
- Miejscowość: Łódź
- Kontakt:
Pamiętaj, że jodyna i kąpiele wysuszają skórę!
Proponowałabym kompresy olejkowe, a potem kąpiel z Nizoralem, plus smarowanie zaleconą maścią. Niech sobie chodzi brudny i tłusty, byle się nie przeziębił po tych kąpielach .
Proponowałabym kompresy olejkowe, a potem kąpiel z Nizoralem, plus smarowanie zaleconą maścią. Niech sobie chodzi brudny i tłusty, byle się nie przeziębił po tych kąpielach .
Używam olejku arganowego do nawilżania końcówek włosów, nada się? Dokładnie ten http://allegro.pl/olej-arganowy-125ml10 ... 43769.htmlkimera pisze:Pamiętaj, że jodyna i kąpiele wysuszają skórę!
- kimera
- Moderator globalny
- Miejscowość: Łódź
- Kontakt:
Doskonały! Nadaje się nie tylko do włosów, ale do pielęgnacji skóry, zarówno świnki, jak i człowieka.
tylko jak będziesz kąpać w nizoralu to powcieraj ten nizoral tak żeby z 4 minuty był na skórze zanim spłuczesz