potwory i spółka! - pięcioświń

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bulletproof
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Re: Potwory i spółka, czyli Luniak, Elmo i małe coś

Post autor: Bulletproof »

Uaaa, powodzenia z tym całym zwierzyńcem :D Mam takie pytanie, jak przeszło u Ciebie łączenie z małą? I ile trzymałaś je razem na wybiegu zanim włożyłaś do klatki? Dni do odebrania mojej puchatej kuleczki lecą a ja się stresuję że nie będę wiedziała jak je łączyć.. :?
loriain

Post autor: loriain »

Wiesz u mnie była świeża sprawa bo Elmo przyjechał 4 dni przed Mała. W obydwu przypadkach były na wybiegu może z 4, 5 godzin i do klatki. Tylko ze weź pod uwagę ze wszystko przebiegało w miarę spokojnie. Jakieś lekkie przepychanki przez pierwsze pół godziny na wybiegu a pod koniec wszystkie spaly zakopane w sianie. Po włożeniu do klatki było jeszcze trochę zamieszania ale z rodzaju tych normalnych, żadnych krwawych bójek ;)

Tak towarzystwo było umiarkowanie zadowolone z nowej sytuacji :lol:

No a z psiuchem wyszło jak wyszło, jakoś to ogarniemy. Muszę jutro po pracy wstapic do zoologa po jakieś miski i żarcie dla niej. Nigdy nie byłam przy psim porodzie ani nie miałam styczności z ciężarna :o

Dzięki wszystkim za kciuki :buzki:
Awatar użytkownika
Bulletproof
Kontakt:

Ja z doświadczenia powiem Ci, że suczka sama będzie wiedzieć jak się zacznie i ucieknie ci wtedy w jakiś kąt. Możesz próbować ją na siłę wyjąć stamtąd ale wątpię że ci się uda :lol: Po prostu obserwuj i przygotuj sobie ręczniki na młode, podpatrz też na Youtube co robić, jak młode nie będzie oddychało, bo to bardzo ważne, a zjawisko dosyć częste..
loriain

Dzięki za radę :ok: chyba już wiem jak spędzimy dzisiejszy wieczór :lol: witaj yt :laugh:

Swoją drogą kiedy masz termin doswiniania?
Awatar użytkownika
Bulletproof
Kontakt:

Re: Potwory i spółka, czyli Luniak, Elmo i mała Pchła

Być może środa, jeśli hodowczyni zachce się podjechać z sierotką na dworzec...
loriain

O to już całkiem niedługo :) czekanie jest najgorsze :lol:
Lusia123

Post autor: Lusia123 »

Każdy kraj ma swoje dziwctwa :) Jedni w języku inni w tym ,że nie ma gdzie trawy świnkom zbierać :lol: Mnie śmieszy język Rosyjski i Czeski dla przykładu (pisze jak się czyta) oczy po rusku to głazy. W Czechach jeszcze lepiej Pan to pani. W toaletach polacy mogą mieć problem :szczerbaty: Oczywiście niech szczeniaki szybko znajdą domki :fingerscrossed:
loriain

No cześć

Obrazek

Sunia przyleciała jest przekochana. Nastawia się cały czas do głaskania. Jest bardzo cichutka, ale podobno taka już jej natura.
Problem w tym, że kompletnie nie umie chodzić po schodach a mieszkamy na pierwszym piętrze.
Co do moich potworów wykazała aż za duże zainteresowanie i raczej nie można jej spuszczać z oka w pobliżu ich pokoju. Planujemy zakup takiego zabezpieczenia jak dla małych dzieci, zakładanego na drzwi - żeby w ciągu dnia to ją blokowało a jak zostanie sama to drzwi zamykamy.
I teraz tak, nie wiem kto uczy weterynarzy w Grecji - diagnoza została postawiona że albo ciąża albo pierwsza cieczka się zbliża.

Obrazek

Dokładnie nie widać tu jak wielki jest jej brzuch ani jak nabrzmiałe ma sutki, ale to ułożenie bioder które sprawia że siedzi i leży jak żaba jak dla mnie mówi wszystko :? Na przyszły tydzień umówimy ją na USG żeby potwierdzić nasze przypuszczenia i dowiedzieć się ile tego w sobie nosi...

Teraz tak po świńsku trochę :szczerbaty: Luna wariuje jak zawsze coś mi się trochę dziś napinała rano przy bobczeniu dostała Bobotic i minęło. Mała Pchla odprawiała takiego gonitwy w nocy że nas pobudziła.A Elmo przestał udawać że go nie ma w czasie kolankowania i chyba wyczuwa nosem zbliżającą się rujkę u Luniaka bo burczy i jest bardzo zainteresowanym jej zadnią częścią :lol: Ona mniej bo podskakuje jak oparzona i drze się wniebogłosy :laugh:
Cotygodniowe ważenie:
Elmo - 621g (+27)
Luniak - 478g (+44)
Pchła - 303g (+36)
Awatar użytkownika
swissi
Miejscowość: Toruń
Kontakt:

Post autor: swissi »

Sympatyczny psiak. Hehe no raczej przed 1 cieczka aż tak nabrzmiałe sunie nie są... no ale może sie mylę tak mi sie wydaje . A widziałam takie psiaki na kilka dni przed 1 cieczka.
Swiniaki super pokazują i rosną ;)
Kraska (ze mną od 06.02.2016) :love: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=5913
MELCIA [*] 21.12.2015 EMIL [*] 19.04.2012 ZWINKA [*] 28.05.2019 [/size]
loriain

Brzuszek ma twardy jak balonik wiec eh chyba będzie przedszkole :lol: :?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”