Fisia i Lisia

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Baśjul

Re: Fisia i Lisia-moje przekochane świneczki.

Post autor: Baśjul »

No to idealnie :D A przy okazji może nauczą się czytać i pisać to będą mogli listy do siebie wysyłać :lol:
Chocolate Monster

Post autor: Chocolate Monster »

Byłoby super :102:
Baśjul

Uwaga! Wiadomości z ostatniej chwili!
Dosłownie chwilę temu wróciłam do domu. No to pierwsze co to nakarmić świnki, czyli otworzyłam przednią część klatki i lecę po warzywa do kuchni. Wracam do pokoju, a tu Fiśka stoi przed drzwiami w moim pokoju (moimi drzwiami!) Stanęłam w tych drzwiach i się na nią gapię :shock: Co, wyszła z klatki?! A potem to usiadłam koło niej i dałam w nagrodę dużo pietruszki, nagle patrzę, a Lisia z klatki wyszła i też do mnie podeszła. Jak została im tylko marchewka to Fisia zajrzała do klatki i poszła zwiedzać z Mopem pokój. A ja się strasznie cieszę, bo wreszcie wyszły z klatki (zrobiłam im podest -w klatce z małego mostku, a poza z 2 pudełek). Jednak najlepsze jest to, że pomimo, że wszystko jest w klatce lub szafie, a na wybiegu nic nie ma , to Lisiak tylko na chwile wchodzi do klatki i wychodzi, Fisia raz weszła do klatki i znowu teraz chodzi po wybiegu :jupi:
Ostatnio zmieniony 28 lut 2017, 18:29 przez Baśjul, łącznie zmieniany 1 raz.
Chocolate Monster

Gratulacje dla dziewczynek :buzki: Mądre laseczki z nich :love:
Baśjul

Dziękujemy bardzo, ja osobiście jestem z nich strasznie dumna :love: Oczywiście teraz wiąże się to z tym, że pokój zawsze całkowicie zabezpieczony i teraz już prawie cały do dyspozycji świń, gdy tylko jestem w domu i nie śpię ;)
Chocolate Monster

To może wstawisz :photo: tych mądrych świneczek? :)
Baśjul

Postaram się zrobić nawet dzisiaj, bo właśnie się biorę za sprzątanie klatki, ale mogę się dzisiaj nie wyrobić to zrobię w przeciągu kilku dni ;)
Awatar użytkownika
urszula1108
Miejscowość: Nadolice Wlk/Wrocław
Kontakt:

Post autor: urszula1108 »

No to czekamy na fotki. Fisia jest moją ulubienicą, bo wygląda jak nasza Tycia adoptowana jeszcze ze starej caviarnii.
Obrazek
katiusha

Post autor: katiusha »

Włączył im się eksplorator :peace:
Baśjul

F i L -Witamy wszystkich i informujemy, że dzisiaj my piszemy. Pani mówi, że tak po prostu nam pozwala, ale my wiemy swoje:mama wstydzi się, że zdjęcia miały być, a ich nie ma i nie ma, no ale wracając do naszego życia to tak:
L-Dzisiaj usilnie starałam się przeszkodzić pani w zamiataniu klatki i sprzątaniu kuwety, nie ma tak łatwo :twisted: Najpierw wskoczyłam do klatki a kiedy Jula zamiatała to wchodziłam w to co zamiatała, łapałam szczotkę, podgryzałam szufelkę itp. Potem, gdy Duża sięgała po kuwetę szybko do niej wskoczyłam i najpierw piłam z poidełka,Obrazek
następnie się załatwiłam, pojadłam siankoObrazek
i znowu długo piłam, a mama się tak na mnie patrzyła opierając głowę na ręce, jak w szkole na nudnej lekcji, w końcu uznałam, że może jak tak jeszcze będę robić to mi potem nie da żarcia, to się jeszcze Fiśka wkurzy, więc wyszłam z tej kuwety. No i jako przeprosiny za tamto, gdy już zabrała kuwetę razem z Fiśką pomogłyśmy dużej pozbierać sianko co leżało w klatce na podłodze ;)
Obrazek
Obrazek
-Ładnie sobie futerko ułożyłam? :szczerbaty:
Obrazek
F-Ledwo wstałyśmy, jest 6:40,a ty nam fotki robisz zamiast żarcie przynieść?! :evil:
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”