Toffi, Natka, Szyszka oraz Misia, Beza i Piernik

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
joaś
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: Chrupka i Strzałek

Post autor: joaś »

Przeglądam sobie cały wątek i po pierwsze - zdjęcie Chrupki przy obcinaniu pazurków :shock: Moje Grubaski położone na plecach w najlepszym wypadku drą paszcze jakby je kto mordował, a tu taki luz...
A Strzałek z moim Folbrykiem chyba mają wspólnego pradziadka jakiegoś :D Tylko Strzałek zgubił skarpetki ;)
Awatar użytkownika
grzegorz
Miejscowość: Mikołów
Kontakt:

Post autor: grzegorz »

Cynthia dziękuję za życzenia :)

Chrupka na tym zdjęciu jest wyluzowana, ponieważ wcina koperek. Ona jest w stanie dla niego zrobić wszystko. :lol: Poza tym nie wyobrażam sobie obcinania jej pazurków bez przekupienia zielonym. Mogłoby się to źle skończyć dla moich palców :szczerbaty: .
Wątek Toffi, Natki i Szyszki: viewtopic.php?f=55&t=1829

Za TM
Chrupka, Strzałek, Łatka, Lusia, Trufla i Panda
Awatar użytkownika
joaś
Kontakt:

Post autor: joaś »

Ooo, ja rozumiem koperkowe wyluzowanie (chociaż moi panowie raczej wcinają szaleńczo i kuprami podrygują ze szczęścia). Rozumiem obcinanie pazurków sposobem. Nie rozumiem tylko jak prosie może leżeć brzuszkiem (nawet tak ślicznym) do góry i nie protestować :) Gratuluję takiej grzecznej świnkodamy!

A jak Państwo Świństwo się ma? Oglądałam ten wątek i zdjęcia tyle razy, że jakbym ich znała, a nawet się jeszcze nie przywitałam - a zatem: dzień dobry ode mnie i moich łobuzów :)
Awatar użytkownika
grzegorz
Kontakt:

joaś pisze:A jak Państwo Świństwo się ma? Oglądałam ten wątek i zdjęcia tyle razy, że jakbym ich znała, a nawet się jeszcze nie przywitałam - a zatem: dzień dobry ode mnie i moich łobuzów
Bardzo mi miło. Również witam wraz z Chrupką i Strzałkiem :)

Moi pupile mają się świetnie. Dzisiaj mieli marchewkową ucztę. Są bardzo zadowolone z powrotu do domu po dwóch tygodniach.

ps. Folbryk faktycznie wygląda jak krewny Strzałka. :lol:

Za TM
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Kontakt:

Post autor: porcella »

Strzałek jest polabo, prawda? To pokrewieństwo jest możliwe...
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Foggy

Post autor: Foggy »

joaś pisze:Ooo, ja rozumiem koperkowe wyluzowanie (chociaż moi panowie raczej wcinają szaleńczo i kuprami podrygują ze szczęścia). Rozumiem obcinanie pazurków sposobem. Nie rozumiem tylko jak prosie może leżeć brzuszkiem (nawet tak ślicznym) do góry i nie protestować :) Gratuluję takiej grzecznej świnkodamy!
Otóż to! Moje tak samo - darcie paszczy to i tak najlepsze z możliwych alternatyw reakcji na mani-pedicure :szczerbaty:
Podziwiam i zazdroszczę, szok, ale może niektórzy lubią pielęgnację mimo że są świniami :lol: :roll:
Awatar użytkownika
grzegorz
Kontakt:

Tak, Strzałek jest polabo. Ciekawe tylko czy obaj pochodzą z tej samej hodowli. :think:
Foggy pisze: Podziwiam i zazdroszczę, szok, ale może niektórzy lubią pielęgnację mimo że są świniami :lol: :roll:
Chrupka raczej nie lubi samego obcinania, ale uwielbia zielone. Wtedy nie zwraca na to uwagi :szczerbaty: . Bardziej spokojny (albo raczej przestraszony) jest Strzałek. Pozwoli sobie odciąć pazurki bez przekupstwa.

Za TM
Foggy

Post autor: Foggy »

grzegorz pisze:Tak, Strzałek jest polabo. Ciekawe tylko czy obaj pochodzą z tej samej hodowli.
Foggy pisze: Podziwiam i zazdroszczę, szok, ale może niektórzy lubią pielęgnację mimo że są świniami :lol: :roll:
Chrupka raczej nie lubi samego obcinania, ale uwielbia zielone. Wtedy nie zwraca na to uwagi :szczerbaty: . Bardziej spokojny (albo raczej przestraszony) jest Strzałek. Pozwoli sobie odciąć pazurki bez przekupstwa.
Dla mnie to i tak rewelacja, naprawdę :roll:
Awatar użytkownika
grzegorz
Kontakt:

Zdjęcie z dzisiejszego obcinania pazurków. Zdaje się, że Chrupka lubi leżeć do góry brzuszkiem z koperkiem w pyszczku :lol:

Obrazek
Ostatnio zmieniony 07 gru 2019, 10:33 przez grzegorz, łącznie zmieniany 1 raz.

Za TM
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Kontakt:

Post autor: porcella »

Dla mnie bomba :-) :like:
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery