Berta i Elma

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Re: Pigi, Fretka, Balbinka, Fifi&Rifi

Post autor: Asita »

Hipnotyzerka futrzasta :laugh:
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Awatar użytkownika
Lilith88
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Lilith88 »

Mnie tak Tasiek zawsze hipnotyzuje albo jak go zamknę w klatce albo właśnie jak chce jeść :D

Mnie wkurza, że nic się nie da zrobić z tymi zoologami.. Co do wstydu lekarza.. No ja taką odp. przecież dostałam jak zgłosiłam złe warunki w zoologu do Inspektoratu Weterynaryjnego, że papiery się zgadzają w związku z tym kontrola wyszła pozytywnie.. To ja nie rozumiem.. Oni na tej kontroli do zwierząt nie zajrzeli, że całe wyłysiałe i zagrzybione? A weterynarz co im podpisuje papiery to zajrzał kiedyś do klatek czy tylko do biura? Podpisał co trzeba i heya, bo czasu szkoda?
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

A Pigi potrafi tak wskoczyć na półkę i siedzieć i się na nas patrzeć ze wzrokiem mówiącym "kiedy będzie ta kolacja??" :szczerbaty:

No dokładnie też tego nie rozumiem.. Chyba że oni za to kasy nie dostają i im się po prostu nie chce tyłka ruszyć. Do P się zraziłam, jak miałam problem z żółwikiem a Z-iego nie było.. A świadomość, że czuwa nad zwierzakami które trzymane są w złych warunkach bez jednego nawet ziarenka (już niech nawet ziarno było do jedzenia.. no cokolwiek!) stawia go naprawdę w złym świetle.
wiecie jak one się na te miski rzuciły :( małe biedne kuleczki
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
Awatar użytkownika
Lilith88
Kontakt:

Tasiek z hamaka :szczerbaty:

No właśnie ja nie wiem jak to jest, może jak idzie wet to personel udaje, że jest fajnie i wtedy zwierzaki mają czysto i pełne miski ale wet się z nimi umawia i wiedzą kiedy przyjdzie za to kontrola z Inspektoratu powinna być niezapowiedziana, pytanie czy na pewno jest, no i tak czy inaczej jakby się nie postarali z okazji kontroli to zwierzęta dalej są chore i to w tym zoologu co go zgłosiłam aż biło to po oczach więc chyba nie mogli nie zauważyć?
Pani Strzyga

Post autor: Pani Strzyga »

Jak zgłaszałam sprawę sklepu do SPK, to mi powiedzieli, ze lepiej do OTOZ Animals, bo Inspektorat ma obowiązek zapowiedzieć kontrolę...
Awatar użytkownika
Lilith88
Kontakt:

yyy.. a ja czytałam, że właśnie Inspektorat robi naloty jak się zgłosi.. To już sama nie wiem :(
Pani Strzyga

Post autor: Pani Strzyga »

Kompletna dezinformacja :angry:
Ann

Post autor: Ann »

To jest jakaś masakra z tymi zoologami... Ja często wchodzę popatrzeć na zwierzaki, a później mam nerwy na siebie po co to zrobiłam, bo tylko sobie humor na resztę dnia psuję jak widzę w jakich warunkach siedzą...
Assia_B

Post autor: Assia_B »

Jakiś czas temu w galerii katowickiej wstawili dla świnek w zoologu dużą, serio dużą, klatkę. Oddzielili świnki od królików, więc pomyślałam, że w dobrą stronę... Jak poszłam ostatnio to znów były razem :-(
Dropsio

Post autor: Dropsio »

Dlatego ja się staram do sklepów nawet nie zaglądać... Najchętniej wzięłabym wszystkie zwierzaki, myszki, chomiki (jak można trzymać po 15 chomików - samotników w akwa 40x40?!), szczurki, świnki, króliki i całą resztę :sadness: Nie dość, że biedne, to i takie słodkie... :redface:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”