Świnkonomicon: czas chorób
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Re: Appa, Momo i Skuld
Dzięki katiusza, zaczęłam dawać więcej lucerny (bo mam i brykiet, i suszoną, ale tucząca przecie, to ograniczałam. Za to z rosnącą jest problem, bo u nas głównie różowa koniczyna rośnie), dałam też więcej buraczka. Jest jakby lepiej, ale Momo ciągle trochę dziwna.
Wpadłam zaktualizować wątek, coby mi go nie zamknęła szanowna administracja.
Momo czuje się lepiej, objawy anemiopodobne ustąpiły (choć nie jestem pewna, czy miało to związek z jakimikolwiek moimi działaniami, czy bardziej ze złagodnieniem pogody), przy bobczeniu stęka już tylko z rzadka. Mam wrażenie, że to głównie wina tego, co akurat zjadła - pogarsza jej się po sałacie rzymskiej, karmiona trawą jest zdrowiutka. Pozostaje pytanie, co ja im będę w takim razie dawać zimą, bo sałata była podstawą zimowego wyżywienia (przynajmniej w tych momentach, kiedy owies jeszcze nie urósł). Przeprowadzałam testy z kapustą, coby wypróbować zimowe alternatywy i prawie się udało. Prawie, bo o ile puchate baby zjadły ze smakiem i zdrowe jak ryby domagały się więcej do degustacji, to Skuld po malutkim kawałku dostała bolesnego wzdęcia (na szczęście espumisan pomógł). Więc kapusta odpada.
Zdecydowałam się też na doświnienie w nieokreślonej przyszłości - Cuy mi się marzy i zapadło postanowienie, że to marzenie będzie realizowane. Niestety, coś nie mam szczęścia - w upatrzonej hodowli w jednym miocie urodziła się co prawda świnka moich marzeń, ale została w hodowli. Drugi miot urodził się martwy.
Planowane są jeszcze dwa, ale w sumie to nie wiem, czy zdecyduję się na wyjazd po świnki zimą...
Napisałam też na blogasku reckę pewnego poradnika dla miłośników świnek morskich.
http://swinkonomicon.blogspot.com/2016/ ... n-jan.html
I wrzucam parę zdjęć. Były już na fejsiku, ale post bez zdjęć się nie liczy.
Appa wypoczynkowa

Skuld dumna taka

Appa odurzona

Momo krwiożercza

Momo czuje się lepiej, objawy anemiopodobne ustąpiły (choć nie jestem pewna, czy miało to związek z jakimikolwiek moimi działaniami, czy bardziej ze złagodnieniem pogody), przy bobczeniu stęka już tylko z rzadka. Mam wrażenie, że to głównie wina tego, co akurat zjadła - pogarsza jej się po sałacie rzymskiej, karmiona trawą jest zdrowiutka. Pozostaje pytanie, co ja im będę w takim razie dawać zimą, bo sałata była podstawą zimowego wyżywienia (przynajmniej w tych momentach, kiedy owies jeszcze nie urósł). Przeprowadzałam testy z kapustą, coby wypróbować zimowe alternatywy i prawie się udało. Prawie, bo o ile puchate baby zjadły ze smakiem i zdrowe jak ryby domagały się więcej do degustacji, to Skuld po malutkim kawałku dostała bolesnego wzdęcia (na szczęście espumisan pomógł). Więc kapusta odpada.
Zdecydowałam się też na doświnienie w nieokreślonej przyszłości - Cuy mi się marzy i zapadło postanowienie, że to marzenie będzie realizowane. Niestety, coś nie mam szczęścia - w upatrzonej hodowli w jednym miocie urodziła się co prawda świnka moich marzeń, ale została w hodowli. Drugi miot urodził się martwy.

Napisałam też na blogasku reckę pewnego poradnika dla miłośników świnek morskich.

http://swinkonomicon.blogspot.com/2016/ ... n-jan.html
I wrzucam parę zdjęć. Były już na fejsiku, ale post bez zdjęć się nie liczy.

Appa wypoczynkowa

Skuld dumna taka

Appa odurzona

Momo krwiożercza

- joanna ch
- Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
- Kontakt:
przepiękne bulwy, miziałabym 

Skuld (czyli dawna, SPŚMowa Haruko) kończy dzisiaj roczek. Wszystkiego najlepszego, maleńka!
I paprykotort z kukurydzą, melisą, miętą i bazylią na świńską imprezę też jest. Pierwszy kawałrk dla solenizantki, potem do podziału z resztą gości.

I paprykotort z kukurydzą, melisą, miętą i bazylią na świńską imprezę też jest. Pierwszy kawałrk dla solenizantki, potem do podziału z resztą gości.

- Cooyo
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
Re: Świnkonomicon: Skuld skończyła rok:)
Ojeju, jakie piękności
Skuld, wszystkiego najlepszego!
Super torcik 

Skuld, wszystkiego najlepszego!

Zapraszamy do naszego wątku - tutaj!
⬇

Cookie, Zeus, Rubin, Onyks, Anubis
Yoko i Hippo na zawsze w mojej pamięci

Cookie, Zeus, Rubin, Onyks, Anubis

Yoko i Hippo na zawsze w mojej pamięci

Sto lat Skuldinko
Tort takii wielki a świnka taka małaa

Tort takii wielki a świnka taka małaa

Skuld dziękuje wszystkim za życzenia.

Z pomocą koleżanek da radę.Chocolate Monster pisze: Tort takii wielki a świnka taka małaa

Spóźnienie dołączam się do życzeń
I trzymam za niewzdymanie