Pinki, Ivy, Eris, Freya, Hag, Sarcia, Lilo, Tsunami i mała

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
patrycja

Re: Pulpetta Wyłupek [*] i Lilo Gulgotek

Post autor: patrycja »

Masz rację i przede wszystkim trzeba ufać sobie bo to my znamy zwierzę najlepiej!
Awatar użytkownika
lunorek
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: lunorek »

Rozpoczynam dochodzeniówkę w kwesii bobów szanownego Lilosława. Wcześniej boby były idealnymi twardymi fasolkami, ostatnio kawaler zaczął walić bobki jakby z czubeczkiem z jednej strony, bardziej miękkie i bardziej woniejące. Czasem jak biorę go na ręce słyszę jakby przelewało mu się delikatnie w tych jelitkach, burczenie, pękanie banieczek. Nie widzę specjalnej zmiany w zachowaniu, ucichł nam i trochę zmniejszył aktywność od czasu straty Pulpetki, jeść je chyba w miarę normalnie. Staram się ograniczać mu mokre jedzenie, głównie suszki, siano i karma. Jakieś sugestie na chwilę obecną?
Gusiak

Post autor: Gusiak »

U nas dzieje się tak po mieszance sałat. Jest to chwilowe, ale nawet beknąć Tipsi potrafi. Stosuję więc umiarkowanie.
Lunorek zerknij na pw.
Awatar użytkownika
lunorek
Kontakt:

Od dwóch dni dawałam mu jarmuż... Może za dużo tych zielenin ostatnio. Boję się dać mu probiotyk, tak z marszu, bo to już zawsze jakaś ingerencja w układ pokarmowy i równowagę, zwłaszcza, że mam w domu tylko ludzki. Lilek rozwścieczony, bo pora obiadu, lata właśnie po klatce i biega za mną co się ruszę, pokwikując upiornie, goni mnie wzdłuż klatki, staje słupka i patrzy czy czegoś aby jednak nie niosę. W michach sucha karma, zioła i siano. Kolega nam się buntuje :roll:
Gusiak

Odstaw jarmuż, a pewnie będzie lepiej. Papryka, ogórek, marchewka czy jabłko w takiej sytuacji pewnie nie zaszkodzi. Jarmuż wzdyma lekko.
Awatar użytkownika
lunorek
Kontakt:

Złamałam się i dałam mu pół ćwiartki czerwonej papryki. Złapał i z wiatrem w futrze wciągnął pod hamak. Sęk w tym, że Lilo jest świnką fast-foodową :( Najchętniej żyłby samym ogórem, warzywami, owocami i świeżą zielonką. Siano nie za chętnie, leży, suszki jak Cię mogę, karma z łaski, jak nic już nie ma. Pulpetka przy nim była wzorem odżywiania się. Siano kilogramami i ogólnie wszystko chętnie, można jej było ładnie dietę ułożyć i zbilansować. A z tym chłopakiem to podchody i szarpanie się, siano zalega w paśniku, podczas gdy Pulpetce już bym musiała napełnić paśnik kilka razy w tym czasie :? Jak tak dalej pójdzie, to będą problemy z zębami :(
Gusiak

A próbowałam sianko od Pana Roberta?
U nas spożycie 200% większe niż tego sklepowego.
Chocolate Monster

Post autor: Chocolate Monster »

Potwierdzam przedmowce
loriain

Post autor: loriain »

Moje sklepowego w ogole8nie chciały jeść. A to od Pana Roberta to jakiś szał.
Awatar użytkownika
lunorek
Kontakt:

No właśnie jeszcze nie próbowałam, Patrycja mi bardzo polecała, dostałam maila od niej nawet do p. Roberta. Czy jest gdzieś możliwość zamówienia przez jakąś stronę internetową? Czy faktycznie tylko pisać bezpośrednio w sprawie zamówienia trzeba? Swoją drogą to i tak takie lepsiejsze i droższe zawsze kupowałam, tj. węgrowskie z miętą i ziołami, albo Lil Farm, a tu widzę i tak jeszcze bardziej arystokratyczne podniebienie mam do wykarmienia :glowawmur:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”