potwory i spółka! - pięcioświń

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Alex

Re: Potwory i spółka, czyli Luniak, Elmo i małe coś

Post autor: Alex »

Ale maja metraz te piekne rozrabiaki :love:
Awatar użytkownika
Bulletproof
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Bulletproof »

Ja wymyśliłam najtańsze kratki C&C jakie można sobie wymarzyć :102: Polecam kupić na allegro kratki do cel lęgowych dla gołębi, kosztują ok. 1,80 za sztukę! A nie 20zł jak za C&C :lol:
Są świetne, takich samych wymiarów, bardzo giętkie, ale się nie łamią. Mają jednak takie szpikulce na łączeniach, ale to kwestia sekundy żeby je odciąć ;)
Prezentują się one tak:
Obrazek
Obrazek
Chocolate Monster

Post autor: Chocolate Monster »

Alle hacjenda :o
loriain

Post autor: loriain »

Lunorek, zawsze możesz kupić 120 a 100 zostawić na wyjazdy ;)

Alex dzięki :)

A co do tych cel legowych musze popatrzeć czy tutaj coś takiego znajdę. Myślałam juz nawet o takich regatach z kratek składanych. Potrzeba mi kratek na 2x140 (a może być i więcej parę cm) i jeden bok 120 (a najlepiej 116:P).
A te cele legowe nie wyginaja się? Bo to ogrodzenie do ogrodu co mam to za chiny nie stoi w prostej linii. Poza tym super mają Twoje prosiaki :love:
Awatar użytkownika
Bulletproof
Kontakt:

Ja zrobiłam tak, że te szpikulce zostawiłam na dole kratek i dzięki nim kratki stoją pionowo :D Ogólnie to są świetne, bo same z siebie się jakoś bardzo nie gną, ale można je w ręku wygiąć i bardzo łatwo się je tnie, więc jakbyś chciała jakiś taki dziwny wymiar to możesz spokojnie je przyciąć :102:
Właśnie ten mój klatko-wybieg ma 140 na 60 bodajże. Kratki połączyłam tymi łączeniami do kabli (trytytki), bo to też koszt jakichś 2 złotych czy coś i każdy je w domu raczej ma ;)
A, no i są w różnych kolorach :lol:
Tutaj są:
http://allegro.pl/ruszt-kratka-plastiko ... 41675.html
Ostatnio zmieniony 31 sie 2016, 20:54 przez Bulletproof, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
swissi
Miejscowość: Toruń
Kontakt:

Post autor: swissi »

hmm dobre e kratki muszę też pomyśleć. Moje panny mają klatkę 100 i wybiegi na całym pokoju a nawet mieszkaniu ale to jak im otworzę klatkę a dzięki temu może 24/dobę może bym im powiększyła
Kraska (ze mną od 06.02.2016) :love: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=5913
MELCIA [*] 21.12.2015 EMIL [*] 19.04.2012 ZWINKA [*] 28.05.2019 [/size]
loriain

bulletproof Właśnie je oglądałam pokazałam mojemu 'majstrowi' i pokręcił na nie nosem :idontknow: twierdzi ze teraz chce zrobić profesjonalnie :roll: zdaje się na niego, ale w razie niewypału wrócę do Twojego patentu :102: A łączenia do kabli mam juz wypróbowane na prototypie :szczerbaty:
Awatar użytkownika
Bulletproof
Kontakt:

Hm, nie wiem czym te profesjonalne będą się różnić, no ale trzymam kciuki za super klatkę :D
loriain

Czasem jak chłop sobie coś umysli to już amen :lol: niech robi jak chce żeby tylko trzymało się kupy i dało dobrze sprzątać ;)
Awatar użytkownika
Bulletproof
Kontakt:

Hahah znam to, dlatego świnkami zajmuję się sama :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”