Gliwickie stado - już nie takie samo...
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- Cynthia
- Moderator globalny
- Miejscowość: Kęty/Zielonka
- Kontakt:
Re: Cwaniak, Tesia i Fiśka - czyli dom wariatów :)
Fiśka będzie kluchą 

- Anula
- Miejscowość: Gliwice
- Kontakt:
Monika jakoś sobie tego nie wyobrażam, po niej nawet nie widać tych 800g. Nie wiem gdzie ona ten tłuszczyk uchowała, chyba w uszach żeby móc jeszcze mocniej nimi trzepać przy darciu się 

- Cynthia
- Moderator globalny
- Miejscowość: Kęty/Zielonka
- Kontakt:
To będzie świnia pakerkatiusha pisze:To mięśnie są! No i sierść

Ja myślę, że Fiśka z czasem będzie większa niż Tesia, jest dłuższa....

- Anula
- Kontakt:
Parę dni temu zauważyłam, że Tesia ma jeden górny ząb troszkę krótszy, dzisiaj biorę żeby sprawdzić jak się ma jej uzębienie a tu ząb ułamany aż po same dziąsło
Jeść je normalnie, waga wydaje się bez zmian, nawet wychodzi na plus ale powtórzę jeszcze pod wieczór bo o tej porze zawsze je ważę. Jutro lub we wtorek mam kontrolę z Cwaniakiem i teraz się zastanawiam czy jeśli Tesia je normalnie to jest sens żeby lekarz ją oglądał czy to bezcelowy stres? Bardziej doświadczone koleżanki na pewno coś podpowiedzą 

Jeżeli nie ma problemów z jedzeniem to wydaje mi się że nie musisz z nią iść do weterynarza. Ząb szybko Tesi odrośnie, podawaj jej dużo warzyw z wit. C bo jej niedobór może powodować właśnie złamania zębów. Może złamała sobie ząb o kraty
Jednak jeżeli ma, bądź też będzie miała problemy z jedzeniem, udaj się z nią do weta, dla świnki nawet dzień niejedzenia ma bardzo poważne skutki zdrowotne. Jednak wydaje mi się że nie ma się czym przejmować. A co słychać u Cwaniaka?? Jak łapeczka?

- Anula
- Kontakt:
Tesia raczej nie ma w zwyczaju gryźć krat, mam nadzieję jednak, że to uszkodzemie mechaniczne a nie niedobór wit C. Dla pewności kupię jej jutro witaminkę w płynie. Cwaniusiowa łapka wygląda prawie jakgdyby nigdy nic jej nie było. Dzisiaj zgodnie z zaleceniami jest ostatni dzień kiedy smaruję mu łapkę. Jutro lub we wtorek kontrolę ma moja wredota (tak go nazywam
)

Dla pewności kup jej faktycznie Cebion w kropelkach. O ile dobrze pamiętam podaje się jedną kropelkę na 100 g masy ciała. Bardzo się cieszę że u wredoty jak to mówisz jest coraz lepiej 

- Anula
- Kontakt:
Masz rację, nie będę ciągać Tesi bez wyraźnego powodu, zwłaszcza, że pogoda kiepska. Jeśli faktycznie ma niedobór wit C to jeszcze mi się przeziębi.
Je normalnie, do tego tyje kluska moja, dzisiaj pokazała piękną wagę 1111g
Je normalnie, do tego tyje kluska moja, dzisiaj pokazała piękną wagę 1111g

Jaka duża panna
cieszę się że zdrowo pupa rośnie
kup witaminki dla dziewczynki i na pewno będzie dobrze