Ruda, Chmura i Vader - stado bez Pandy [*]
Moderator: silje
- sosnowa
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
- Lidka1
- Kontakt:
- sosnowa
- Kontakt:
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
Re: Slayer i Ozzy czyli metalowa ekipa z Twisterem w roli an
Patrzaj, też nie kojarzyłam! A zmiany rzeczywiście - olbrzymie!
Na swoje usprawiedliwienie mogę podać jedynie, że to nie ja mu ten welon wygryzłam! Był u mnie krótko, ale wiedział, co robi, gdy się dał znaleźć w tej piwnicy...

Na swoje usprawiedliwienie mogę podać jedynie, że to nie ja mu ten welon wygryzłam! Był u mnie krótko, ale wiedział, co robi, gdy się dał znaleźć w tej piwnicy...
- Lidka1
- Kontakt:
Taka sytuacja: pojechaliśmy w ostatni piątek do dr Agaty na zabiegi pielęgnacyjne - czarne pazury do manicure, oklapłe uszy do czyszczenia i te sprawy.... Ponieważ chłopaki, a zwłaszcza niestety Slayer, zjechali na wadze (co brałam na karb upałów i przelewania się w kojcu z butelki na butelkę zamiast zajmowania się jedzeniem), dr wzięła się za macanie, osłuchiwanie itp. I jak przy Ozzim nie miała żadnych zastrzeżeń, tak przy Slayerze zapaliła jej się czerwona lampka - faktycznie gnojek ma słabszą sierść, coś tam jej się tarczyca nie podobała w macaniu, więc stwierdziliśmy, że jak już mamy kłuć i badać hormony, to zrobimy wszystko, coby potem nie robić tego jeszcze raz. W sobotę dr Agata zadzwoniła... Tarczyca dobrze, wątroba i nerki książkowo, za to wyniki krwi pokazały ostry stan zapalny
bakteryjny
(stąd pewnie miększe boby) i niedożywienie (świnki, która futruje prawie bez przerwy i chyba nikt by nie powiedział, że jest chory)
No i mamy oxytet przynajmniej na 2 tygodnie, usg brzucha wcześniej niż planowane, wizyta u Kliszcza i Bóg wie co jeszcze.... A było tak pięknie
Poza tym jeszcze ciekawostka - Slayer w ostatnim czasie posiwiał - nie jest czarny, czekoladowy itp, tylko w kolorze popiołu. Dr stwierdziła, że po wyglądzie sierści, pazurów i stawów wg niej ma przynajmniej 3 lata, a nawet bardziej skłania się do 4. Tylko zachowuje się jak gówniarz.
Poza tym jeszcze ciekawostka - Slayer w ostatnim czasie posiwiał - nie jest czarny, czekoladowy itp, tylko w kolorze popiołu. Dr stwierdziła, że po wyglądzie sierści, pazurów i stawów wg niej ma przynajmniej 3 lata, a nawet bardziej skłania się do 4. Tylko zachowuje się jak gówniarz.
- sosnowa
- Kontakt:
O matko . Z całych sił trzymam.
- Lidka1
- Kontakt:
Jadac na wizyte zabralam boby do badania, tak na wszelki sluczaj... Mamy nicienie 
- Ewa i Michał
- Prezes SPŚM
- Miejscowość: Gdynia
- Kontakt:
Teoś,Rogerek,Jędrzejek,Bobiczko,Toficzek,Kubuś,Batmanek,Klusia,Chojraczek,Leoś,Liluś,Majeczka,Gajuszek,Misia,Batonik,Sherlock,Splinterek,Rodzyś,Fila,Pyrka,Klusek,Watson,Kartofel,Ziemniaczek,Piratka,Uszatek,Szaruś,Rakieta,Florka 
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
No to zdaje się wyjaśnia większość dolegliwości. Skąd on je wziął? Cholera, głupie pytanie, wiem, że takie rzeczy to z siana lub skądkolwiek. A co do siwizny - gdzieś czytalam, że kolor sierści może się zmieniać w zależności od czynników zewnętrznych, trzeba by popytać hodowców. Bo siwienie to raczej na pyszczku...