Powstanców Slaskich 101
01-495 Warszawa
(022) 691 93 10.. 11.. 12
Lecznica: 3534, M. Wolfkego 2/22, 01-494 Warszawa, tel. 517 740 196
Lek. kier:
Nr zlecenia: 07717129 Data przyjecia materialu: 14-08-2014
Wlasciciel: STOWARZYSZENIE POMOCY SWIDNaKta OwyMnik Mu: O21R-0S8-2K0I1M4
Zwierze: Swinka morska, Henio Identyfikator:
Wynik
Badanie ostateczne
badanie mykologiczne:
Wyhodowano srednio liczne Candida albicans
Heniutek - US Teddy [Warszawa] za TM
Moderator: pastuszek
- pucka69
- Wiceprezes ds. finansowych
- Miejscowość: Warszawa - Ursynów
- Kontakt:
- martu.ha
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Re: Heniutek - US Teddy [Warszawa]
Czyli popularna ostatnio drożdżyca układu pokarmowego, jeśli się nie mylę?
Muszę stwierdzić, że heniowe boby się znacznie poprawiły ostatnio, są właściwie idealne, tyle, że wciąż niezbyt liczne jak na mój gust. No i czuć z nich tego shilintonga zdecydowanie.
Dzisiaj Radośnie Kwiczał z okazji jabłuszka - może się lepiej czuje?
Niestety w zębodole wciąż zbiera się niewielka ilość białej ropy, co mnie martwi. Nic tam nie odrasta, więc ząb poszedł z korzeniem, bo gdyby się ułamał, to myślę, że już by zaczął odrastać. Wydaje mi się, że on może mieć tam ropień i z jego powodu ząb wypadł. Obawiam się, że płukanie nie pomaga za bardzo. No nic, do poniedziałku wytrzyma.
Muszę stwierdzić, że heniowe boby się znacznie poprawiły ostatnio, są właściwie idealne, tyle, że wciąż niezbyt liczne jak na mój gust. No i czuć z nich tego shilintonga zdecydowanie.
Dzisiaj Radośnie Kwiczał z okazji jabłuszka - może się lepiej czuje?
Niestety w zębodole wciąż zbiera się niewielka ilość białej ropy, co mnie martwi. Nic tam nie odrasta, więc ząb poszedł z korzeniem, bo gdyby się ułamał, to myślę, że już by zaczął odrastać. Wydaje mi się, że on może mieć tam ropień i z jego powodu ząb wypadł. Obawiam się, że płukanie nie pomaga za bardzo. No nic, do poniedziałku wytrzyma.
-
- Miejscowość: ok. Warszawy
- Kontakt:
Byłam dzisiaj z opolankami w Medicavecie i przy okazji poprosiłam o interpretację wyników Henia. Dr Judyta powiedziała tylko, że będzie mieć o czym myśleć przez weekend.
TM - Peppa, Matylda, Zosia i Rysia, Lusia, Carmen, Gloria, Rozalka, Tequila
- martu.ha
- Kontakt:
Henio po wizycie
po kolei:
1/ ząb
zębodół ładny, obkurczony, goi się. Został wyczyszczony z różnych śmieci, resztek jedzenia i włosów, ropy nie było. Wszystkie siekacze zostały przycięte, bo były przerośnięte, szczególnie prawy górny, gdyż nie ma się o co ścierać. Dalsze leczenie - płukanie zębodołu wodą utlenioną do czasu zamknięcia zębodołu, co może potrwać ok 2-3 tygodnie. Ostatnią dawkę penicyliny dostał w niedzielę i na razie koniec z antybiotykami.
2/ boby
Bobki są wzorcowe, apetyt jest. Wobec czego tego tematu nie ruszamy na razie, chociaż jeszcze popodaję mu florę, aby się odbudował po długotrwałym leczeniu. Za tydzień trzebaby zrobić ponowne badanie kału na grzyby, gdyż badanie, które zostało wykonane jest już nieaktualne i tutaj mała dygresja - pani doktor zleciła to badanie przed antybiotykoterapią. Nawet ja wiem, że zanim coś wyhodują na tej kupie, badanie będzie nieważne, bo nie będzie w żaden sposób odzwierciedlać tego, co się w tych jelitach aktualnie dzieje. Ponoć badanie było bardzo drogie, to już może ktoś ze stow. powinien zwrócić uwagę w klinice, aby nie zlecali takich drogich badań na hop-siup tak sobie pomyślałam.
3/ mocz
Kontynuacja leczenia tzn: urosept, shilintong, rodicare uro. Z żurawitu rezygnujemy ze względu na wysoką zawartość cukru, która sprzyja rozwojowi grzybów i niepożądanych bakterii w układzie pokarmowym. Za tydzień należy zrobić USG pęcherza, aby sprawdzić, czy się nie utworzył jakiś większy kamień, gdyż Henio wciąż popiskuje przy oddawaniu moczu. Dopiero po tym badaniu można rozważać ewentualną zmianę leczenia.
No i na razie tyle, Henio ogólnie wygląda dobrze, ma apetyt, coś tam zagaduje do moich dziewczyn, śpi w swoim różowym wigwamie
a dzisiaj o 7:00 darł się o żarcie jak wściekły 
po kolei:
1/ ząb
zębodół ładny, obkurczony, goi się. Został wyczyszczony z różnych śmieci, resztek jedzenia i włosów, ropy nie było. Wszystkie siekacze zostały przycięte, bo były przerośnięte, szczególnie prawy górny, gdyż nie ma się o co ścierać. Dalsze leczenie - płukanie zębodołu wodą utlenioną do czasu zamknięcia zębodołu, co może potrwać ok 2-3 tygodnie. Ostatnią dawkę penicyliny dostał w niedzielę i na razie koniec z antybiotykami.
2/ boby
Bobki są wzorcowe, apetyt jest. Wobec czego tego tematu nie ruszamy na razie, chociaż jeszcze popodaję mu florę, aby się odbudował po długotrwałym leczeniu. Za tydzień trzebaby zrobić ponowne badanie kału na grzyby, gdyż badanie, które zostało wykonane jest już nieaktualne i tutaj mała dygresja - pani doktor zleciła to badanie przed antybiotykoterapią. Nawet ja wiem, że zanim coś wyhodują na tej kupie, badanie będzie nieważne, bo nie będzie w żaden sposób odzwierciedlać tego, co się w tych jelitach aktualnie dzieje. Ponoć badanie było bardzo drogie, to już może ktoś ze stow. powinien zwrócić uwagę w klinice, aby nie zlecali takich drogich badań na hop-siup tak sobie pomyślałam.
3/ mocz
Kontynuacja leczenia tzn: urosept, shilintong, rodicare uro. Z żurawitu rezygnujemy ze względu na wysoką zawartość cukru, która sprzyja rozwojowi grzybów i niepożądanych bakterii w układzie pokarmowym. Za tydzień należy zrobić USG pęcherza, aby sprawdzić, czy się nie utworzył jakiś większy kamień, gdyż Henio wciąż popiskuje przy oddawaniu moczu. Dopiero po tym badaniu można rozważać ewentualną zmianę leczenia.
No i na razie tyle, Henio ogólnie wygląda dobrze, ma apetyt, coś tam zagaduje do moich dziewczyn, śpi w swoim różowym wigwamie

-
- Miejscowość: ok. Warszawy
- Kontakt:
To już się chyba nie zdąży pożegnać z Shakirą. Ucałuję ją od niego
A teraz masz go w domu czy w pracy ?

A teraz masz go w domu czy w pracy ?
TM - Peppa, Matylda, Zosia i Rysia, Lusia, Carmen, Gloria, Rozalka, Tequila
- martu.ha
- Kontakt:
dzisiaj został w domu, bo wychodziłam z trzema worami śmieci i do tego padało, więc już stwierdziłam, że nie będę go targać ze sobą, ale jutro go wezmę do pracy i zważę.
- pucka69
- Kontakt:
- martu.ha
- Kontakt:
a o które konkretnie pytasz? Ja byłam teraz u Dr Judyty i ona zleciła badanie kału i usg, na badania te jeszcze się nie zapisałam i o cenę nie pytałam.
- pucka69
- Kontakt:

O te:
Ponoć badanie było bardzo drogie, to już może ktoś ze stow. powinien zwrócić uwagę w klinice, aby nie zlecali takich drogich badań na hop-siup tak sobie pomyślałam
- martu.ha
- Kontakt:
to pytanie do Beatrycze, o ile dobrze zrozumiałam badanie to kosztowało 175zł, ale mogłam się przesłyszeć