- wiek świnki - 3 lata
- płeć świnki - samczyk
- adopcyjny numerek - 1334
- miejscowość, w której przebywa zwierzę, oraz u kogo - ok. Warszawy, Beatrycze
- historię zwierzęcia, przebyte choroby - świnka oddana z powodu alergii dziecka, po operacji usunięcia kamieni
- informacje dot. diety - CC, siano, ziółka moczopędne, wybredny, jeżeli chodzi o warzywa
- stan adopcji - wolny
- wszelkie dodatkowe informacje dot. adopcji zwierzęcia (do adopcji w Warszawie lub innym mieście z dobrym wetem świnkowym)
- kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę (beatapiwowarska@tlen.pl, PW)
- informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku - ja
Henio trafił do mnie na DT z lecznicy Pulsvet. Miał operację usuwania kamieni oraz pododermatitis. Nóżki już prawie wyleczone, ale nadal popiskuje przy siusianiu. Nie chce pić z poidła, muszę go dopajać wodą i sokiem z żurawiny. Bierze leki dwa razy dziennie i musi mieć wizytę u weterynarza raz w miesiącu (usg lub rtg), ponieważ ma tendencje do powstawania następnych kamieni. Powinien też jeść ziółka moczopędne i dużo soczystego, a z tym u niego słabo. Nie lubi ogórka, papryki, selera naciowego. Najbardziej ulubione to marchew, jabłko, natka, koperek i sałata rzymska.
Ponieważ całe życie siedział sam, jest bardzo grzeczny i spokojny. Nie wiem jak reaguje na innych samców, bo mam same panienki. Ale nie jest typem samca, który gryzie pręty i za wszelką cenę chce się do nich dostać. Klatkę ma cały czas otwartą,
ale z niej nie wychodzi. Waży aktualnie 1200 g, wrócił już do wagi sprzed choroby.
Jest słodkim miziakiem