Gliwickie stado - już nie takie samo...

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
Anula
Miejscowość: Gliwice
Kontakt:

Re: Gliwickie stado :)

Post autor: Anula »

11 maja był bardzo ważny dzień, 2 lata odkąd w naszym życiu pojawiła się Pandzioszka :love: Pamiętam to jak dzisiaj, dzień pełen emocji. Panda była świnką, w której zakochałam się od pierwszego wejrzenia jak do żadnej innej świnki do tej pory.
Jest ideałem, jest słodka, łagodna, zupełnie pozbawiona agresji i innych wad. Tworzy cudowną parę z Cwaniakiem, to dzięki niej Cwaniuś nie jest już samotnikiem.

Obrazek

Obrazek

Z pozostałym informacji to Cukierek jest przeziębiona, ładnie je leki, jutro czeka nas kontrola. Cwaniak od prawie miesiąca jest na ścisłej diecie, może jeść tylko siano, świeżą trawę i mniszka. Dieta mu służy bo WIELKIE ODPUKAĆ brzuszek jest stabilniejszy i w końcu nie muszę faszerować go lekami przeciwbólowymi. Fiśkę czeka zabieg sterylizacji, to już 28 maja, mam nadzieję, że mój Maszkaron zniesie wszystko dzielnie.
Awatar użytkownika
Kluskaxyz
Kontakt:

Post autor: Kluskaxyz »

Wszystkiego najlepszego Państwo Cwaniakowie z okazji drugiej rocznicy ślubu! :yahoo:
Panda jest mistrzynią niewinnych minek, nawet jakby miała jakieś wady to wszystkie zostałyby jej wybaczone :102:
Awatar użytkownika
Anula
Kontakt:

Cukierek po kontroli, drogi oddechowe czyściutkie :love:
Wielkimi krokami zbliża się poniedziałek, dzień operacji Fiśki, oby wszystko poszło gładko :fingerscrossed:
Zbliżają się też kilkudniowe wakacje Cwaniaka i Pandzioszki u cioci Gosi i wujka Kamila, mam nadzieję, że nie przyniosą wstydu i będą grzeczni :D
Awatar użytkownika
Kluskaxyz
Kontakt:

Post autor: Kluskaxyz »

Na pewno będą grzeczni :twisted:
Awatar użytkownika
Anula
Kontakt:

Fiśka i Cukierek od wczoraj na szpitaliku. Dzisiaj zabieg Fiśki, powiedziałam Fiście, że ma wrócić do mnie cała i zdrowa, tylko trochę naprawiona :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
urszula1108
Miejscowość: Nadolice Wlk/Wrocław
Kontakt:

Post autor: urszula1108 »

Trzymamy kciuki :fingerscrossed: :fingerscrossed: i czekamy na wiadomości po zabiegu.
Obrazek
Awatar użytkownika
Anula
Kontakt:

Fiśka w zeszły poniedziałek miała zabieg, zniosła go dobrze. Trochę schudła i była mniej aktywna, ale w końcu ma duże cięcia po obu bokach. W 4 dni po operacji już korzystała z chęcią z wybiegu :love: https://www.youtube.com/watch?v=jsRH_xzuzGc&t=4s Fiśka dostała też nową ksywę, już nie jest chudą dooopą a żelazną dooopą :D
Dzisiaj czuje się już jak gdyby nigdy nic, biega, skacze, wsuwa wszystko na potęgę i pomału odbudowuje wagę. Jutro jedzie ze mną na ściągnięcie szwów, a Cwaniak na USG i kontrolę brzucha po kilku tygodniach stosowania ścisłej diety.
Awatar użytkownika
Anula
Kontakt:

W środę Cwaniak po raz drugi postanowił pobiec za TM... i po raz drugi powiedziałam mu, że to jeszcze nie czas... został odratowany przez panią dr, nadal jest pod jej opieką, bo jego stan nie jest zadowalający. Jak widać, ścisła dieta pomogła na trochę ponad miesiąc, robimy kolejne badania i zobaczymy, może w końcu kiedyś będzie wiadomo co mu dolega :?
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Ech ten z Cwaniak, niech cię tak nie straszy :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Super to łóżko na wybiegu, już od dawna się czaję na takie z Ikea.
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Awatar użytkownika
Anula
Kontakt:

Dziękuję za kciuki, przydadzą się :buzki:
A łóżeczko oni akurat na fotkach mają nie na wybiegu a w swojej zagrodzie ;) Masz gdzieś u siebie Ikea? Jak nie to mogę Ci kupić i wysłać jak kiedyś będę w swojej ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”