Zuzia [*], Tosia i Shadow W DOMU STAŁYM

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
Keyti
Miejscowość: Warszawa, Gocław
Kontakt:

Re: Zuzia [*], Tosia i Shadow W DOMU STAŁYM

Post autor: Keyti »

Kola nadal rządzi. Jeszcze Shadow czasami próbuje swoich sił ale szybko odpuszcza.
Dziś dziewczyny miały sporo atrakcji bo byłyśmy u weta.
Kola podobnie do Tosi na klopoty z ukladem moczowy.
Tosia miala usg i nerki w podobnym stanie jak poprzednio a w moczu nadal krew i dostała antybiotyk. Za 11 dni mamy kontrolę.
Kola z kolei byla na kontroli po leczeniu i już jest dobrze tzn kończymy antyniotyk. Ale za 2 tyg czeka ją płukanie pęcherza moczowego - standard mamy co 4 tyg bo Kola ma bardzo dużo wapnia w moczu i to okresowo daje jej stan zapalny.
Jedyna zdrowa to Shadow.
Awatar użytkownika
Kluskaxyz
Miejscowość: Gliwice
Kontakt:

Post autor: Kluskaxyz »

Łączenie przeprowadzone z anielską cierpliwością i wytrwałością :please: ! Strasznie się cieszę, że dziewczyny się tak pięknie dogadały :yahoo:. Jeszcze żeby Tosia wyszła z tego stanu zapalnego i będzie idealnie. Tosia i Shadow mają wspaniały domek i cudowną nową przyjaciółkę w stadzie :love:.
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Byłam pewna, że tak będzie :jupi:
Keyti
Kontakt:

Zmieniłam Shadow imię jest teraz Franciszka Józefa bo przez swoje bokobrody przypomina mi cesarza Franciszka Józefa :P w skrócie Franka, Frania. No i jak na cesarzową przystało zrobiła rewolucję, przejęła władzę i rozstawia Tosie i Kolę po kątach.
Królowa Kola jest trochę obrażona i chowa się po kątach ale do jedzenia wychodzi i próbuje nie dać sobie zabrać jedzenia :)
Tosia małą rebelią się nie przejęła.
Wszystkie dziewczyny przybierają ładnie na wadze, w piątek mamy kontrolę u weta, więc proszę o kciuki :)
PS czy ktoś mi może powiedzieć jak tu wstawić zdjęcie? :glowawmur: :glowawmur:
Awatar użytkownika
sosnowa
Kontakt:

Franciszka Józefa! umarłam!
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
Keyti
Kontakt:

Re: Zuzia [*], Tosia i Franka W DOMU STAŁYM oraz Kola

Dziewczyny nadal się docierają, czasami są jeszcze awantury i straszny pisk z klatki ale głównie z powodu tego że jedna siada na drugą :lol:
W piątek byłyśmy u weta na kontroli. Kola miała płukanie pęcherza moczowego i zaraz po wybudzeniu, jeszcze półprzytomna rwała się do mnie na ręce :love: Dr powiedziała, że dawno nie widziała tyle piasku w pęcherzu. Dodatkowo dr wysłuchała szmer nad sercem, którego nie było :( Za tydzień mamy kontrolę
Tosia miała pobraną krew i zostałam w nagrodę pogryziona :prezent: Krwi w moczu już nie ma, nerki nie bolały przy badaniu ale ma jeszcze wysokie wskaźniki stanu zapalnego więc antybiotyk jeszcze 10 dni. We wtorek idziemy do kardiologa, więc pięknie prosimy o kciuki :*
Za to z Franciszką wszystko ok, zaczęła mniej się bać, bierze jedzenie z ręki. Z łapaniem jest nadal problem ale do głaskania jest chętna, no chyba, że po głowie, bo musi wszystko widzieć.
Awatar użytkownika
Kluskaxyz
Kontakt:

Re: Zuzia [*], Tosia i Franka W DOMU STAŁYM oraz Kola

Keyti pisze:straszny pisk z klatki ale głównie z powodu tego że jedna siada na drugą
gorzej jak któraś usiądzie na France, już całkiem zniknie z pola widzenia :laugh:
Keyti pisze:Tosia miała pobraną krew i zostałam w nagrodę pogryziona
Tosia! Nie wolno! :ups:

bardzo mocno trzymamy kciuki! Za całą trójkę! :świnka1: :świnka1: :świnka1:
Keyti
Kontakt:

Problem taki, że to Franka jest tą siadającą a waży juz 650 g. Łobuz z niej straszyny, szczegolnie wieczorem lubi podokuczać dziewczynom :argue: i albo na nie truka zębami albo dla zabawy pogoni albo siądzie sobie na norce. Kola powoli sie przyzwyczaja i już nie reaguje panicznie.
A Tosia miała rację gryząc bo trzymalam mocno żeby nie było krwiaka a to sie jej nie podoba. Ogolnie pod czas calej wizyty uzywala ząbków - bluzka ma ciekawe wykonczenie na rekawie :102: ale ja tylko jedno ugryzienie :102:
Awatar użytkownika
sosnowa
Kontakt:

:lol:
zdrowiejcie baby kochane! i Dużą mi tu szanować!
Awatar użytkownika
Kluskaxyz
Kontakt:

Tosia kreator modowy :nie_powiem:. Franka już za kilka tygodni nie będzie taka do przodu jak spotka Felka "twarzą w twarz" :twisted: :102:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”