Klatki C&C

Czyli jak powinna mieszkać świnka

Moderator: Pulpecja

ODPOWIEDZ
LadyGuineaPig

Re: Łączenia do C&C .

Post autor: LadyGuineaPig »

kimera pisze:W Polsce nie dostaniesz, bo u nas nie ma w ogóle takich kratek.
No szkoda :| .
Polska jak zwykle w tyle :computer: .

Jakby co to ja te kratki będę miała robione na zamówienie przez kolegę mojego taty, więc o kratki to ja się nie martwię.
Chodzi mi po prostu o te łączenia, bo nie będę miała jak złożyć klatki :sadness: .
Catarinha

Post autor: Catarinha »

Spróbuj zaciskami do kabli. Tylko za każdym razem, jak będziesz chciała klatkę "przemeblować", albo złożyć i przenieść, trzeba je będzie rozcinać i zakładać nowe, bo jak się zacisną, to na amen.
Rossali

Post autor: Rossali »

LadyGuineaPig a ile Cię taka przyjemność będzie kosztowała?? :D

Swoją drogą, dziwne że jeszcze nikt w Polsce nie wpadł na pomysł produkcji takich kratek, tak naprawdę to nie ma w tym nic skomplikowanego a dobry biznes mógłby to być :D

Co do łączenia to też pomyślałam o takich zaciskach. Widziałam, że oryginalne C&C też oprócz łączników mają takie zaciski. Nie jestem pewna, czy one są w zestawie, ale wiem, że używają to dodatkowo do łączenia.

Edit: Znalazłam jeszcze coś takiego, ale nie wiem, czy to będzie trzymało, zależy chyba od grubości prętów. Wydaje mi się że to może być fajne rozwiązanie i wielokrotnego użytku :)
Arashi

Re: Klatki C&C

Post autor: Arashi »

Ja mam w tej chwili nadwyżkę i bede chyba sprzedawać :)
RedRightHand

Post autor: RedRightHand »

Arashi pisze:A ile za przesyłkę z UK ?
Pozwolę sobie dodać, że w przypadku Amazon UK warto skorzystać z opcji Super Saver - darmowej przesyłki (do PL również).

--
Pozdrawiam, RedRightHand
milka

Post autor: milka »

RedRightHand a polipropylen 5mm dał się w miarę bezproblemowo wygiąć, bo nie wiem czy zamawiać 3mm czy 5mm
LadyGuineaPig

Rossali pisze:LadyGuineaPig a ile Cię taka przyjemność będzie kosztowała?? :D

Swoją drogą, dziwne że jeszcze nikt w Polsce nie wpadł na pomysł produkcji takich kratek, tak naprawdę to nie ma w tym nic skomplikowanego a dobry biznes mógłby to być :D

Co do łączenia to też pomyślałam o takich zaciskach. Widziałam, że oryginalne C&C też oprócz łączników mają takie zaciski. Nie jestem pewna, czy one są w zestawie, ale wiem, że używają to dodatkowo do łączenia.

Edit: Znalazłam jeszcze coś takiego, ale nie wiem, czy to będzie trzymało, zależy chyba od grubości prętów. Wydaje mi się że to może być fajne rozwiązanie i wielokrotnego użytku :)

Jeszcze nie wiem dokładnie ile mnie to będzie kosztowało, ale pewnie niedrogo, bo mam ulgowe :lol: .
Może max 150 zł . :szczerbaty: .
A co do C&C to także widziałam, że niektórzy robili też takie jakby ściągnięcia, nie wiem jak się to nazywa, ale podobno trzyma jeszcze lepiej niż te łączenia .
W sumie to zastanawiam się nad ich kupnem, pewnie są tańsze , może za 1 taki zacisk 1 zł? : D .

A do Edit jest załączone zdjęcie?
Jak tak, to mi się nie wyświetla ;_;.
LadyGuineaPig

Znalazłam coś takiego.
Trochę różnią się od tych takich zaciąganych złączeń, ale chyba też będą odpowiednie :).
Kosztują 0,77 gr za sztukę.
Jak myślicie , nada się? :mrgreen: .
Ja mam wrażenie, że to będzie chyba trochę za duże :? .
Obrazek
Obrazek
Rossali

Post autor: Rossali »

Miał być link, ale zapomniałam wkleić :redface: Teraz nie wiem czy znajdę :( Później przejrzę u siebie na kompie historię, to może uda się odszukać :cry:

Znalazłam, może się przyda :) http://www.hodowlany.pl/i1252_Spinka_20 ... sztuk.html
RedRightHand

Post autor: RedRightHand »

milka pisze:RedRightHand a polipropylen 5mm dał się w miarę bezproblemowo wygiąć, bo nie wiem czy zamawiać 3mm czy 5mm
Wygina się po nacięciu z jednej strony - tzn nacina się jedną warstwę zewnętrzną oraz "kieszonki" - potem już bezproblemowo. Proponuje zaopatrzyć się w nożyk do tapet, gdyż cięcie w poprzek "kieszonek" np scyzorek wymaga sporo siły ze względu na grube ostrze i właściwości materiału, tarcie jest duże). W przypadku nożyka idzie to zdecydowanie lżej. Więc w kwestii zaginania grubość płyty nie gra roli, można śmiało brać 5mm, IMO więcej nie warto - chyba, że ktoś planuje panzerklatke dla krwiożerczej świni ;)

P.S. zgodnie z zaleceniami, również zalecam nacięcie kilku zbędnych kawałków dla wprawy, aby nie przesadzić z głębokością nacięcia (i nie wykonać tzw. cięcia totalnego), co w przypadku nożyka do tapet nie jest trudne.

--
Pozdrawiam, RedRightHand
ODPOWIEDZ

Wróć do „Świnkowe mieszkanie”