Ostatnio kupiłam w zooplusie CN w pakiecie 2 x 10 kg. Pierwsze opakowanie rozsypałam na zakręcane pojemniki na żywność BranQ'a , po czym wstawiłam do suchej i ciemnej szafki - nie sądzę, żeby tak zapakowane coś mi się popsuło ani wywietrzało, szczególnie że moje pięć świń już ponad połowę z tego opakowania zjadło ( nie wiem jak one to robią, mają lepszy apetyt niż moi synowieJack Daniel's pisze:A spożyta powinna być w ciągu 2 miesięcy od otwarcia. Potem wietrzeje i traci wartości odżywcze.pucka69 pisze:Jeśli chodzi o kupowanie 10 kg to raczej przy kilku świnkach. Karma powinna być przechowywana w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu.

Choć wiecie co, coś nam się tu off-topic zrobił, szczególnie, że Czeslavie, która planuję na razie jedną świnkę, do niczego te wiadomości o 10kg opakowaniach się nie przydadzą. Więc wracając do tematu: ja nie mieszam CN z niczym, suszki stawiam w dodatkowej misce. Kiedyś miałam Crispy Musli, ale moje zostawiały te małe patyczki/laseczki/pelett czy jak tam zwać te podłużne składniki i gdy zmieszałam CN z Crispy, to też zostawiały pałeczki. Zresztą uważam, że nie ma znaczenia, czy się miesza karmy, czy podaje w osobnych miseczkach - byle karma była dobra i świniaki chętnie ją jadły.
Możesz więc Czeslavo śmiało mieszać CN ( Cavia Nature ) z Crispy i zobaczyć co z tego wyjdzie. Lepiej jednak, aby Twoje świnka więcej jadła CN niż Crispy.
Ps. Czeslavo - nie kupuj - adpoptuj