Chciałabym mieć więcej miejsca

Mam dwa pokoje ale mieszkam sama z mężem i lubimy minimalizm więc mamy tyle mebli w salonie ile trzeba czyli tv, kanapę i regał z książkami, reszta pokoju jest dla świnek ale dopiero jestem w trakcie planowania ich docelowego "mieszkania", teraz są dwie klatki 120 cm (bo niestety nie mam stadka a dwie parki, świniaki się nie lubią wszystkie razem i żyją po dwa świntuchy na klatkę) a mają być klatki/zagrody bardziej w formie mebla 100x200cm, mam nadzieję, że już w kwietniu zbudujemy i przeprowadzimy chłopaków

Generalnie miejsce wydaje mi się mniejszym problemem niż czas, ja mam go dużo ale trzeba poświęcić codziennie każdej świneczce uwagę i przy 4 już jest ciężko przy 5 będzie jeszcze ciężej w każdym razie powiedziałam sobie, że więcej niż 6 być nie może
Jeśli mogę Ci coś doradzić to jak by się jednak okazało, że zmieścisz 120cm klatkę to jest to duża różnica a ja ze swojego doświadczenia z samcami wiem, że każdy centymetr się liczy, bo oni raczej nie leżą na kupie muszą mieć swój kąt, poza tym jedne świnki są drobne inne to "wielkoświnki" ja mam w jednej klatce dwóch takich wielkoludów i nie wyobrażam ich sobie w mniejszej niż mają, druga parka jest mniejsza ale bardziej terytorialna więc też muszą mieć miejsce. Oczywiście jak się nie zmieści no to nic nie poradzisz, ściany nie są z gumy przecież