Ja bym się specjalnie nie martwiła(chociaż tak jak powiedziałam- ciężko stwierdzić, jak nie widzi się tego wszystkiego na własne oczy).
Mojemu prosiakowi zdarzały się takie akcje w młodości kiedy jeszcze był sam.
Odkąd dostał kolegę- nie zdarzyło się to już.
Na początku też byłam przerażona....teraz tak sobie myślę, że może to były odbicia z powodu świńskiej samotności???(ale świńskim psychologiem oczywiście nie jestem ). Tak się jednak zdarzyło, że po wprowadzce kolegi nie powtarzały się już takie zachowania.
U nas to był popcorning połączony z biegami dookoła klatki z prędkością światła...
Dziwne tiki i ruchy
Moderator: Dzima
Re: BŁagam pomocy! Coś jest nie tak.
Właśnie też mi to przeszło przez myśl, że może być samotny ;( Mogę Ci wysłać filmik jeśli będziesz taka dobra i będziesz chciała to pooglądać.
Ok, wstaw tu jak możesz, albo prześlij na boe220382@gmail.com
Kiedy mój jeszcze był sam- poświęcałam mu naprawdę duuużo czasu, ale to jednak nie to samo co świńskie towarzystwo....
Kiedy mój jeszcze był sam- poświęcałam mu naprawdę duuużo czasu, ale to jednak nie to samo co świńskie towarzystwo....
Ja ze swoją siedzę non stop, dosłownie. Pewnie bede musiała rozważyć zakup drugiej.
Nie kupuj, masz tu duuużo świnek, które potrzbują domu i odrobiny serducha.
Adoptuj.
Ja mam wszystkie zwierzaki `z odzysku`.
Adoptuj.
Ja mam wszystkie zwierzaki `z odzysku`.
FAKTYCZNIE! Kurczę, zapomniałam, tez pewnie taką będę miała ; ). A ten filmik wyslę Ci troszeczkę później bo musi mi się ładować, ale uspokoiłaś mnie i to baaardzo! Dziękuję!
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
zajrzyj tutaj: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=28&t=799
Adoptuj! za chwilę będzie do adopcji kilkadziesiąt ślicznych młodziutkich zdrowych (!) świnek polaboratoryjnych i nie tylko
Adoptuj! za chwilę będzie do adopcji kilkadziesiąt ślicznych młodziutkich zdrowych (!) świnek polaboratoryjnych i nie tylko
- kimera
- Moderator globalny
- Miejscowość: Łódź
- Kontakt:
Takie zachowanie jest typowe dla młodych świnek. One muszą się wyszaleć, poskakać sobie. Nie trzeba się martwić o zdrowie świnki, takie biegi wskazują na dobre samopoczucie. Chora świnka jest osowiała, napuszona i siedzi w kącie.
Oczywiście prawdziwa zabawa będzie dopiero, kiedy dołączy druga albo trzecia świnka. Wtedy zobaczysz "wesoły pociąg", czyli kilka świnek biegających jedna za drugą.
Oczywiście prawdziwa zabawa będzie dopiero, kiedy dołączy druga albo trzecia świnka. Wtedy zobaczysz "wesoły pociąg", czyli kilka świnek biegających jedna za drugą.