Nowe dzieje
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Re: Gonzo(karpatkowy laborant) i Harvey
Oż kurka oni naprawdę z jednej matki nie są? Toż to odbicie lustrzane! Niesamowitość
Obawiam się, że długo to wszystko potrwa...coż...ze stratą dla nich bo utracili pięterko i mają po połowie klatki im szybciej się dogadają tym lepiej dla nich Ach te hormony Dzisiaj może puszczę Gonzo na spacerek po pokoju...trochę się wybiega to powinien się wyluzować Trochę się boję żeby nie było zazdrości jednego o drugiego...Harvey jest bardzo zaborczy i jak widzi, że mam Gonzo na kolanach to mimo, że mój chłopak próbuje go wyglaskać na swoich i tak będzie się pakował do mnie, podskubywał Gonzia a jak ten już pójdzie to dopiero rozkłada się u mnie. Czuję się jakbym miała dzieci
Oby nie było trzeba ich kastrować...
Oby nie było trzeba ich kastrować...
U mnie kastracja pomogła w przypadku Tchibusia, ale z Wiewiórem niewiele dała. Zdania na ten temat są podzielone. Po zajściu z Gaucho jestem zwolenniczką kastracji. Moszna to bardzo słaby punkt u świnki do tego problemy z guzami i inne.
Wybieg na pewno pomoże - większa przestrzeń zmiejsza agresję. Wspólna kąpiel też pogłębia więzy - wspólna trauma.
Wybieg na pewno pomoże - większa przestrzeń zmiejsza agresję. Wspólna kąpiel też pogłębia więzy - wspólna trauma.
Zmiana zachowania po kastracji to raczej kwestia indywidualna, zależy od prośka.
Ja jestem przeciwna!
Postresować ich trochę możesz, może dzięki temu połączą siły.
Co do większej przestrzeni- zgadza się. Większa przestrzeń- mniej zgrzytów! Choć i od tej reguły istnieją wyjątki, o czym niestety miałam się okazję ostatnio przekonać!
Ja jestem przeciwna!
Postresować ich trochę możesz, może dzięki temu połączą siły.
Co do większej przestrzeni- zgadza się. Większa przestrzeń- mniej zgrzytów! Choć i od tej reguły istnieją wyjątki, o czym niestety miałam się okazję ostatnio przekonać!
Dzięki za radę
Powoli będziemy wszystko wprowadzać i obserwować. Pod koniec tygodnia może faktycznie spróbuję chłopaków razem wykąpać ale niech jeszcze Gonzo się przyzwyczai Patrząc na to, że kotka moich rodziców odwiedziny swoich dzieci zaczyna akceptować dopiero po tygodniu...to myślę, że chłopaki jeszcze mają trochę przed sobą
Nie da się ukryć, że Gonzo lubi skubać w czuły punkt ;p
Jeśli podejmiemy decyzję o kastracji to dopiero jak chłopaki zaczną ważyć około 1 kg, wcześniej nie ma co ryzykować
Kilka fotek Gonza z dzisiejszych pieszczot :
Powoli będziemy wszystko wprowadzać i obserwować. Pod koniec tygodnia może faktycznie spróbuję chłopaków razem wykąpać ale niech jeszcze Gonzo się przyzwyczai Patrząc na to, że kotka moich rodziców odwiedziny swoich dzieci zaczyna akceptować dopiero po tygodniu...to myślę, że chłopaki jeszcze mają trochę przed sobą
Nie da się ukryć, że Gonzo lubi skubać w czuły punkt ;p
Jeśli podejmiemy decyzję o kastracji to dopiero jak chłopaki zaczną ważyć około 1 kg, wcześniej nie ma co ryzykować
Kilka fotek Gonza z dzisiejszych pieszczot :
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
O boże! Pierwsze zdjęcie normalnie jak przed lustrem.! męska wersja prawy i lewy
Czyli Gonzo to ten z czarną lewą stroną pyszczka?
Czyli Gonzo to ten z czarną lewą stroną pyszczka?
Pyrka
Za TM Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
o zależy od której strony patrzeć bo generalnie Gonzo ma czarną prawą stronę, a Harvey lewą ale Harvey ma węższy biały pasek na pyszczku i ma białe na czubku głowy a Gonzo nie Do tego Gonzo ma czarny pasek/plamę na ciele, a Harvey ma tylko przeplatany brąz czarnym ;D
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Ok! Już rozpoznaje ale przydałyby się jakieś zdjęcia legitymacyjne
Pyrka