Regulamin forum
Regulamin forum
1. Przed utworzeniem nowego tematu sprawdź przy pomocy wyszukiwarki czy temat był już poruszany na forum - jeśli temat już istnieje postaraj się kontynuować wątek
2. Określ rzeczowo tytuł nowego wątku - tematy w stylu: "Pomocy !!!", "Mam problem ..." utrudniają innym użytkownikom korzystanie z forum
3. Do bezpośredniego kontaktu z innymi użytkownikami używaj skrzynki prywatnych wiadomości, ewentualnie shotbox'a.
Regulamin forum pisze:21. Osoby rażąco łamiące zasady i najważniejsze idee działania Stowarzyszenia muszą się liczyć z banem.
22. Posty sprzeczne w treści z ideą działania SPŚM mogą być kasowane bez ostrzeżenia, a ich autorzy karani banem
W SPŚM dbamy o dobro zwierząt, a pseudohodowle tępimy. Więc radzę stanowczo zaprzestać chwalenia się rozmnażaniem zwierząt inaczej otrzymasz bana. To jest ostatnie ostrzeżenie.
Zadałam konkretne pytanie.
Odpowiedzi na to pytanie mogę uznać za zdawkowe.
Natomiast reszta-szkoda gadać.
Przypominają mi się czasy szkolne,kiedy aby nie dostać oceny niedostatecznej,wystarczyło zacząć wypowiedż od słów: " W Związku Radzieckim............" albo :" Uczeni radzieccy twierdzą............"
Forum jest bardzo wartościowe,ale czy wszystko musi się tu sprowadzać do kwestii jakichś pseudohodowli,pogróżek i upomnień?
Nigdy w życiu nie wzięłam grosza za żadne małe zwierzę ,no chyba że za krowę,albo świnię. W związku z tym nie życzę sobie pogróżek.
A co rozumiesz, pod pojęciem "pogróżki"? Bo nigdzie nie zastosowałem tego środka. Zasugerowałem tylko, że nie popieramy rozmnażania. Mnie w szkole uczono, żeby dbać o zwierzęta i ich bezmyślnie nie powoływać na świat, bo i tak wiele jest bezdomnych. Cóż, widać mogłem uczyć się o Związku Radzieckim...
Jak to szło? Chyba tak...
"Союз нерушимый республик свободных
Сплотила навеки Великая Русь.
Да здравствует созданный волей народов
Единый, могучий Советский Союз!"
To nie są pogróżki, jedynie egzekwowanie regulaminu. Chciałam jednak zwrócić uwagę, że jest to forum Stowarzyszenia Pomocy Świnkom Morskim i nie widzimy tutaj mile ludzi rozmnażających zwierzęta dla własnej przyjemności. Miej na uwadze to, że to nie byle jakie forum miłośników świnek. Owszem, uważamy się za miłośników dlatego tępimy takie bezcelowe rozmnażanie bez odpowiedniej wiedzy i przygotowania (nie wiadomo który samiec pokrył samicę - a więc są to przypadkowe ciąże).
Proszę o nie ciągnięcie tego tematu. Jeżeli nie zgadzasz się z opinią, zachęcam do napisania wiadomości prywatnej do mnie, tam będziemy mogli w kulturalny sposób ciągnąć konwersację. Tutaj dyskutując, łamiemy regulamin forum.
Przypominam także, że logując się tutaj zaakceptowałaś regulamin forum więc wszelkie punkty tam zawarte powinny być Ci znane a także powinnaś ich przestrzegać. Jeżeli wyżej wymienione punkty są dla Ciebie niewygodne i się z nimi nie zgadzasz, masz prawo opuścić forum a także prosić o usunięcie konta.
Znam podstawy genetyki- 20 lat temu poszłam na wiejską zabawę i poprosiłam wszystkich obecnych kawalerów o przedstawienie swoich genotypów. Porównałam je ze swoim i po krótkim namyśle poszłam na siano z Andrzejem. Po 9 miesiącach przyszła na świat Karolina. Zachęceni sukcesem zmieszaliśmy nasze geny jeszcze dwa razy i jesteśmy zadowoleni.
Już zaczynasz być kąśliwa? Zaznaczam - zaakceptowałaś regulamin i jego masz przestrzegać. Zanim się zarejestrowałaś mogłaś poczytać statut SPŚM, opisane akcje... wiedziałabyś wtedy, że nie tolerujemy ludzi dla zabawy rozmnażających zwierzęta.