Wiek świnki: około 5 miesięcy (stan na 24/3/2014)
Płeć świnki: chłop
Adopcyjne numerki świnek: 1187
Miejscowość, w której przebywa zwierzę: Warszawa
Historię zwierzęcia, przebyte choroby: świnka odebrana ze sklepu zoologicznego, "nie ma" oczu, miała więc zostać "zutylizowana" ale pracownicy sklepu postanowili go uratować i oddali SPŚM; zdiagnozowana anoftalmia obustronna. Czasem problemem jest pojawianie się ropy w oczodołach, która wymaga delikatnego oczyszczenia.
Informacje dot. diety: ; suchy pokarm (Cavia Nature, karma od kapuszek), siano, sieczka, ogórek, pomidor, cykoria, seler naciowy, burak, kalarepa, seler, marchew, koperek, natka pietruszki, sałata rzymska, brokuł.
Stan adopcji:
Wszelkie dodatkowe informacje dot. adopcji zwierzęcia: Do adopcji z K2.
Kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę: PW
Taki byłem, jak byłem malutki

A taki urosłem
A tak wyglądamy obecnie:

Gdy do mnie przyjechał, 15 listopada, to ważył 168 gram. Teraz to już poważny knurek, mający 793 gramy wskazania na wadze

Imię świnki: K2
Wiek świnki: urodzony 23/2/2014
Płeć świnki: chłop
Adopcyjne numerki świnek: 1344
Miejscowość, w której przebywa zwierzę: Warszawa
Historię zwierzęcia, przebyte choroby: świnek, tzw. kinder-niespodzianka. Miałby być dwie samiczki, odebrane, dzień przed okazało się, że pojawiło się małe. I ta dam! To było K2
Informacje dot. diety: ; suchy pokarm (Cavia Nature, karma od kapuszek), siano, sieczka, ogórek, pomidor, cykoria, seler naciowy, burak, kalarepa, seler, marchew, koperek, natka pietruszki, sałata rzymska, brokuł.
Stan adopcji:
Wszelkie dodatkowe informacje dot. adopcji zwierzęcia: Do adopcji z Milordem.
Kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę: PW
W chwili obecnej waży 295 gram (masa urodzeniowa 95 gram). K2 będzie świnką drobnej budowy, niestety jest z chowu wsobnego, bo jego rodzice mieli być w pierwotnym założeniu siostrami. Świnek ma jeszcze krótkie jak na jego rodziców futerko, będzie w typie peruwianki.

Chłopcy do adopcji raczej na terenie Warszawy. Głównie dlatego, iż ze względu na problemy okulistyczne Milorda chciałbym, aby miał blisko do fachowej pomocy udzielanej przez dr Oliwię Łobaczewską.