Raban DS (Rumor *TM)

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

anita3103

Re: Raban i Rumor, dzikie białe myszy [Łódź]

Post autor: anita3103 »

hop hop co tam u chłopaków :)? :buzki:
Awatar użytkownika
kimera
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Post autor: kimera »

Ano, mieszkają sobie teraz na dużej przestrzeni, ale nie korzystają z niej za bardzo. Siedzą w domku, teraz jednym, bo zabrałam drugi. Czasem, jak już nie mogą wytrzymać ze sobą, Rumor siedzi w kapciochu. Niezależnie od tego, jak tylko białasy mnie zobaczą, zwiewają do domku. Rumor jest odrobinę odważniejszy, ale to są świnki bardzo płochliwe. Taka natura, niestety...
Saint_Lilith

Post autor: Saint_Lilith »

Za to piękni są bardzo :love: Widziałam i macałam :lol:
olam

Post autor: olam »

Białe jest piękne :love:
bidermanKa

Post autor: bidermanKa »

Widziałam dziś chłopaków. Nie są aż tacy dzicy. Nasza Gumka, eks pracownica laboratorium, też była długo dzikuskiem, ale po prawie roku wreszcie coś drgnęło. Miałam dziś na ręku jednego z kimerowych białasków i wyglądał na chętnego do zaprzyjaźnienia się. A to naprawdę radość, kiedy taki dziki zwierz staje się oswojony. ;)
Awatar użytkownika
kimera
Moderator globalny
Kontakt:

Trzeba wreszcie pokazać wypłoszki :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Każdy siedzi w innym domku. Mają bardzo dużą przestrzeń, ale niewiele spacerują, a w każdym razie nie wtedy, kiedy na nich patrzę. Mają apetyt, są grzeczni - tzn. nie gryzą się, bo mają dość przestrzeni. Przydałoby im się intensywne oswajanie, bo jest szansa, że coś z nich wyrośnie, mimo ich płochliwości.
Jest ktoś chętny, żeby się podjąć tego zadania? :D
Awatar użytkownika
kimera
Moderator globalny
Kontakt:

Chłopcy się przypominają! Rosną ślicznie, są zdrowi i zmieniają się z dzieciaczków w młodych mężczyzn :). Rumor wykazuje więcej odwagi, bo na wołanie wysuwa pyszczek z domku i czasem nawet zdobędzie się na wzięcie ogórka czy pietruszki z ręki. Żaden nie da się pogłaskać w klatce, ale po złapaniu nie protestują nadmiernie przy czochraniu. Nadal nie jest to ich ulubione zajęcie, ale trzymanie ich na rękach nie jest dramatycznym przeżyciem.
Takie fajne, porzeczkowookie świnki, a nikt o nie nie pyta. Może w tym miesiącu znajdą się chętni, żeby osobiście pogłaskać białe futerka?
Awatar użytkownika
kimera
Moderator globalny
Kontakt:

Niesamowite, dziś świnki nie uciekły od razu na mój widok! Rumor nawet podszedł, żeby sprawdzić, czy nie mam czegoś smacznego dla niego. Widziałam też, jak popkornują!
twojawiernafanka

Post autor: twojawiernafanka »

Fajne świniaki :)
Na pewno z czasem się oswoją, wystarczy trochę nad nimi popracować.
Kuromi

Post autor: Kuromi »

Dzień Dobry :D ! Szukam właśnie jakiś małych gryzoni. Postanowiłam nie kupować, ich w sklepie zoologicznym. Ponieważ, nie popieram handlu żywymi zwierzętami. Stwierdziłam, że poszukam na jakimś forach a może trafią się świniki do adopcji. Przeglądam stronę i widze dwoch cudnych białasków. Po prostu się zakochałam :)) :D Czy w obecnej chwili lepiej adoptować chłopców razem czy osobno?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”