Gangsterzy Szkatuły [*]

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Re: Szkatuła-wredota, Chelsea za TM [*]

Post autor: martuś »

Trzymam kciuki za obronę :fingerscrossed:
Super, że się doświniasz :jupi: Szkatuła pewnie zmądrzała i będzie grzeczna dla małej koleżanki :fingerscrossed: Myślałaś nad imieniem dla małej?
Obrazek
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Myślałam, bo Wilma jakoś mi nie leży. Najmłodszy sugeruje, żeby świnki nazywać jak samochody (uwielbia je) 8-) Zastanawiam się nad Hondą, Toyotą, młody chce Skodę :szczerbaty:
Będzie "Garaż Szkatuły" :laugh:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Madzior

Post autor: Madzior »

Szkatuła i spóła :D

Biorąc pod uwagę grację i elegancję świnek morskich, proponuję nazwę MULTIPLA :laugh:
Awatar użytkownika
Dzima
Kontakt:

Madzior pisze: Biorąc pod uwagę grację i elegancję świnek morskich, proponuję nazwę MULTIPLA :laugh:
Dobre :rotfl: :rotfl:
Bo pomysł z imieniem jak pseudo gangstera to chyba nie był dobry pomysł, za bardzo to sobie wzięła do serca :laugh: Obrazek
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Awatar użytkownika
awa39
Miejscowość: Bydgoszcz
Kontakt:

Post autor: awa39 »

Gratuluję Dzima decyzji w sprawie świneczki :D Jaki ten świat mały - matką twojej Wilmy jest siostra Homera - Himena ;) Jeśli chodzi o łączenie to ja po przywiezieniu małego Salivana po prostu włożyłam go do klatki i to było na tyle. Życzę Tobie aby Szkatuła też tak podeszła do koleżanki. Fakt, że ma "trochę" ;) inny charakter od Homera bo on to taka trochę ciamajda ale miałam wrażenie, że podszedł do nowego kolegi w ten sposób, iż na takiego małego stworka nie warto się wysilać. Później mu trochę matkował i tak są przyjaciółmi "od serca" do dziś. :P Jeśli możesz to wstaw fotkę wewnętrznego wyjścia z klatki bo chłopaki też dostali nową dużą klatkę ale nie wiem jak mam zrobić wyjście.
Ostatnio zmieniony 09 lut 2014, 19:40 przez awa39, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Nazwij ją spółka i będzie git majonez :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
Dzima
Kontakt:

awa39 masz szczęście, bo właśnie sprzątnęłam boby z klatki :lol: :D
Rampę tak jak półki też zrobiłam z panela ściennego, a raczej z dwóch kawałków, złączonych opaskami zaciskowymi i zamocowałam też matę, żeby nie było ślisko, bo materiał którym pod nią jest okazał się za śliski
Rampa jest wyciągana, żeby nie zabierała miejsca w klatce kiedy świnka jest zamknięta.
Obrazek
Można zrobić ją na płasko i schować np. za klatkę (ale jestem za leniwa i tylko odstawiam ją na bok :roll: )
Obrazek
Obrazek
Po wewnętrznej stronie klatki rampa jest wąska, żeby zmieściła się w wejściu, potem jest szeroka, żeby łatwiej Szkatule zejść...
Obrazek
...bo wchodzi jednym susem
Obrazek
Żarcie :szczerbaty: I od razu papa w misce :laugh:
Obrazek
Pyrka
elka_w

Post autor: elka_w »

Jaaaaaa kochana ty ważyłaś ostatnio Szkatułę ?
Ale ona wielka jest zadek jej urósł sporo :lol:
Shira

Post autor: Shira »

ja muszę wykombinować taką rampę :)

a żarlok to tak samo jak mój :) tylko usłyszy że otwieram szafe z żarciem od razu się drze :)
Awatar użytkownika
awa39
Miejscowość: Bydgoszcz
Kontakt:

Post autor: awa39 »

Dzięki Dzima myślałam, że pod takim kątem nie dadzą rady ale Twoja skoczka to prawie nie potrzebuje tej rampy ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”