Choroby układu moczowego

Kamienie w nerkach, osad w pęcherzu, zapalenie pęcherza, kastracje i sterylizacje;

Moderator: Dzima

ODPOWIEDZ
Monique

Re: Choroby układu moczowego

Post autor: Monique »

Ok dziękuję. Rozumiem, że bez obaw mogę podać 1 ml rozcieńczonego soku z żurawiny w takiej samej ilości wody co jakiś czas?
Awatar użytkownika
pastuszek
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: pastuszek »

Jak ostatnio byłam u weta powiedziano mi o tabletkach zmniejszających przenikanie wapnia do pęcherza. Dzisiaj się dopytałam o jakie tabletki chodzi.
Jest to Hydrochlorotiazyd. Z jednej strony zmniejsza, ale z drugiej więcej wapnia zostaje we krwi, więc trzeba kontrolnie badać zawartość wapnia we krwi, co by nie przeholować znowu w drugą stronę.
Marta_K

Post autor: Marta_K »

A jak to jest z ziołami suszonymi u świnek z problemami z kamieniami? Generalnie czytałam, że w suszonych produktach jest większa ilość wapnia niż w świeżych. Czy w takim razie są jakieś zioła, które świnka może bezpiecznie dostawać?
kapuszek

Post autor: kapuszek »

Marto, jak dla mnie to po prostu wszystkiego z umiarem, u świnek z problemami pęcherzowymi trzeba po prostu zwiększyć diurezę i profilaktycznie można podawać urosepty czy inne podobne preparaty.
karolinaa

Post autor: karolinaa »

Ja podaję mojemu świniakowi, który ma problemy z pęcherzem sok z żurawiny (i dodatkowo Urosept) - codziennie 1ml=1 insulinówkę (taką dawkę zaleciła pani dr), ma działanie moczopędne, więc świetnie wypłukuje pęcherz. Ku naszemu zdumieniu dało to rewelacyjne efekty, już po 6 tyg. na usg nie widać żadnych złogów! Także polecam :ok:
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: porcella »

A żołądek się nie buntuje? Bo to mocno kwaśne.
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
karolinaa

Post autor: karolinaa »

Żadnych negatywnych skutków nie zaobserwowałam. I dopytywałam nawet ostatnio dr Judytę, czy mogę mu tak codziennie podawać, powiedziała, że tak. Ale zwrócę jej na to uwagę. Dzięki za informację. Albo może zacznę mu rozcieńczać :think:
Awatar użytkownika
justynuszek
Miejscowość: Sosnowiec
Kontakt:

Post autor: justynuszek »

A ja mam takie pytanie, jak wydostać z kapsułki żurawitu zawartość? :szczerbaty:
Obrazek Obrazek
zamówienia kalendarzy i gadżetów SPŚM: zamowienia@forum.swinkimorskie.eu
anka

Post autor: anka »

Ja rozkrawalam kapsulke na pol i wyplukiwalam zawartosc ciepla woda do malej szklaneczki.
A sok zurawinowy trzeba rozcienczac woda,juz nie pamietam w jakiej proporcji ale jednak,bo jest za kwasny bez rozcienczenia
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: porcella »

ile mozna dac nospy? Jaką częśc pastylki? Samiczka 1200g.
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ moczowo-płciowy”