Zawartość kuwety czyli czym wykładać klatkę

Czyli jak powinna mieszkać świnka

Moderator: Pulpecja

ODPOWIEDZ

Jakie podłoże stosujecie dla swoich świnek

Trociny
99
9%
Trociny
99
9%
Żwirek drewniany (dół), trociny (góra)
78
7%
Żwirek drewniany (dół), trociny (góra)
78
7%
Żwirek drewniany (dół), mata łazienkowa (góra)
172
15%
Żwirek drewniany (dół), mata łazienkowa (góra)
172
15%
Trociny (dół), mata łazienkowa (góra)
42
4%
Trociny (dół), mata łazienkowa (góra)
42
4%
Żwirek drewniany (dół), drybed (góra)
73
7%
Żwirek drewniany (dół), drybed (góra)
73
7%
Trociny (dół), drybed (góra)
5
0%
Trociny (dół), drybed (góra)
5
0%
Podkłady higieniczne
38
3%
Podkłady higieniczne
38
3%
Ściółka bawełniana
1
0%
Ściółka bawełniana
1
0%
Inne drewniane (np. Chambiose)
0
Brak głosów
Inne drewniane (np. Chambiose)
0
Brak głosów
Inne niewymienione (jakie?)
47
4%
Inne niewymienione (jakie?)
47
4%

Liczba głosów: 1110

Zajączek

Re: Zawartość kuwety czyli czym wykładać klatkę

Post autor: Zajączek »

Pytanie do tych, którzy trzymają świnki na kocykach polarowych: czy wasze świnie nie wchodzą POD kocyk? Bo ja właśnie testuję ten patent, ale Ryjek odkrył, że może kocyk odsunąć i wejść pod spód... i teraz siedzi tylko tam... :?
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

Zajączek pisze:Pytanie do tych, którzy trzymają świnki na kocykach polarowych: czy wasze świnie nie wchodzą POD kocyk? Bo ja właśnie testuję ten patent, ale Ryjek odkrył, że może kocyk odsunąć i wejść pod spód... i teraz siedzi tylko tam... :?
ha! wszystko naciągam i możliwie brzegi zakrywam :szczerbaty: norkami a nawet dry bedem :szczerbaty:
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
Zajączek

Post autor: Zajączek »

dzięki ;)
eh... to będę musiała coś pokombinować :? ale przynajmniej wiem, że to nie tylko mój jest taką niewychowaną... świnią :lol:
lubię

Post autor: lubię »

Moi też tak robią, szczególnie rudzielec. I nie ma na to rady: jak będą chcieli wejść, to sobie podkopią, zębami podniosą - to naprawdę cwane bestie i z własną wizją wystroju wnętrza :twisted: W podróży się wkopują pod podkład - jak ich wyciągam to są mokrzy i śmierdzą :glowawmur:
Lena87

Post autor: Lena87 »

Kto z was używał pokładów babydream z Rossmana? Potrzebuję opinii na ich temat :)
Hahnoto

Post autor: Hahnoto »

Używałam, ale przy szczeniaku ;)
Ja to się ogólnie na matach nie znam, ale porównując maty z babydream do seni, które też miałam, to zdecydowanie wybrałabym te drugie ;)
Moim amatorskim okiem stwierdzam, że po prostu słabo chłoną.
Awatar użytkownika
pauli
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Post autor: pauli »

Lena87 pisze:Kto z was używał pokładów babydream z Rossmana? Potrzebuję opinii na ich temat :)
ja ich używam, używałam wcześniej seni. dla mnie wielkiej różnicy nie ma - seni są trochę lepszej jakości i wkład chłonący jest równomierniej rozłożony.
ale wszystko to kwestia zastosowania - ja przecinam jeden podkład na pół i kładę brudasom na półkę na której śpią - wymieniam zależnie od nich. czasami codziennie, czasami raz na trzy dni, jak zasiurają :roll:
Obrazek
Nαkα

Re: Żwirek drewniany KICIA.

Post autor: Nαkα »

Nie używałam. Firma niezbyt znana, ale słyszałam poztywne komentarze. Oczywiście żwirek PINIO i także Cat's Best, to równie bardzo dobre firmy i tu już mogę polecić żwirki. :P
Rossali

Post autor: Rossali »

Przymierzam się do zakupy żwirku KICIA, ale jeszcze się zastanawiam jak to jest z jego wymianą... on się w końcu zbryla czy nie?? :) Świnki mam od niedawna, do tej pory używałam trocin pod matę a do kuwetki Pinio. Żwirek z kuwetki wymieniałam gdzieś tak co 4 dni. Zasikane trociny spod maty wybierałam codziennie a całość wymieniałam co tydzień. I teraz się zastanawiam, jak wybierać mokry żwirek, jeśli on się rozsypuję po zamoczeniu podobnie jak Pinio?? Podzielcie się proszę, jaki wy macie na to sposób. Jak wybrać rozdrobniony, zasikany żwirek spomiędzy całych granulek?? Czy po prostu wymieniacie całość raz na jakiś czas??
PALATINA

Post autor: PALATINA »

Nie zbryla się. Rozpada się.
Ja wybieram szufelką.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Świnkowe mieszkanie”