Czy świnka sika na hamak/ czym wypełnić hamak?
Moderator: Pulpecja
Re: Hamak, a siku?
My mamy hamak ze szmacianej kwadratowej łapki do garnków. Łatwa do prania i wieszania.
Większość świnek obsikuje hamak, a więc nie wiem, czy to dobry pomysł. Jeśli chodzi o wypełnienie, to można wypełnić watą silikonową, pianką poliuretanową.
Re: Czy świnka sika na hamak/ czym wypełnić hamak?
Moi chłopcy na hamaki i inne akcesoria nie siusiają, czasem zdarzy się bobek. Ale to zależy od charakteru świnki i tego czy uczysz świnkę załatwiania się do kuwetki.
Ja uczę i jak na razie efekty są takie, że na wybiegu załatwiają się (nawet bobki) raczej do kuwetki, w klatce natomiast jest tak, że siuśki prawie zawsze są tam gdzie należy (czasem się zdarzy wypadek, że nie trafią, albo pójdą do toaletki, ale wyleci za), gorzej z bobkami, gdzie stoją, tam robią (oprócz akcesoriów, tj pisałam wyżej, zdarza się rzadko).
Ja mam kilka hamaków na zmianę, 3 z nich, to po prostu pocięty kocyk, a 1 (chyba najfajniejszy, bo jest taki milusi), to z poszewki na poduszkę, takiej małej, na tak zwanego "jaśka", wycięte 4 dziurki, wdziane sznurki i tyle
P.S. Mam tyle hamaczków, bo u mnie każdy prosiak musi mieć swój (mam 2 chłopaków), a jeszcze na zmianę muszę mieć.
Ja uczę i jak na razie efekty są takie, że na wybiegu załatwiają się (nawet bobki) raczej do kuwetki, w klatce natomiast jest tak, że siuśki prawie zawsze są tam gdzie należy (czasem się zdarzy wypadek, że nie trafią, albo pójdą do toaletki, ale wyleci za), gorzej z bobkami, gdzie stoją, tam robią (oprócz akcesoriów, tj pisałam wyżej, zdarza się rzadko).
Ja mam kilka hamaków na zmianę, 3 z nich, to po prostu pocięty kocyk, a 1 (chyba najfajniejszy, bo jest taki milusi), to z poszewki na poduszkę, takiej małej, na tak zwanego "jaśka", wycięte 4 dziurki, wdziane sznurki i tyle
P.S. Mam tyle hamaczków, bo u mnie każdy prosiak musi mieć swój (mam 2 chłopaków), a jeszcze na zmianę muszę mieć.
- llenka
- Miejscowość: ŁÓdź
- Kontakt:
wyglada na proste - i niestety tylko wyglada....Lena87 pisze:http://www.spikeskleinewelt.de/Kuschelecke.html Tu jest fajnie pokazane jak coś uszyć Sama uszyłam legowisko według wzoru z tej strony i polecam
w dodatku ja niedowidze
a tak bym chciala cos samodzielnie dla moich milusinskich wykombinowac
moje futrzasta Cysia zaprasza na jej kątek internetów
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=3544
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=3544
Witam. Jak pewnie ktoś zauważył szukałam świnki do adopcji. No i jest! Prawdopodobine w weekend przyjedzie do mnie mój pierwszy chłopaczek, ja jako rasowy swir latam i gromadze rzeczy. Nawet udało mi się narzeczonego zterroryzować żeby zrobil wybieg:) no ale nie o tym miałam pisać. Chcialabym się dowiedzie czy taka gąbka co jest w misiach albo niektórych poduszkach? Albo taka dziwna wata? Nadaje się do wypełnienia legowiska czy innych akcesoriów?
-
- Moderator globalny
- Miejscowość: okolice Torunia
- Kontakt:
Z tego co się zorientowałam dziewczyny szyjące takie rzeczy nie używają gąbki. Raczej watolina- taka do ocieplenia kurtki lub taka tapicerska. Ja 1 hamak usztywnilam taka gabczasta ściereczką, a drugi watolina, ale u mnie hamaki narożne i panowie traktują je jako kolejną przeszkodę na swoim torze. Chociaż nie wiem co robią jak mnie nie ma
DS:Dora i Boguś[*]Biolchema,Tedi,Abi,Stefan,Filemon,Bonifacy,Tofik,Prosiaczek,Rabarbar[/color]
DT: Fimbria, Nikita, Baltazar i Don Pedro
A wiec to się watolina nazywa! Warto wiedziec:) dzięki:) to biorę się do roboty
- kimera
- Moderator globalny
- Miejscowość: Łódź
- Kontakt:
Watolina raczej jest z włókien naturalnych i bardzo nasiąka! Szukaj pod hasłem : ocieplina, wata/puch poliestrowy, albo owata.
-
- Moderator globalny
- Miejscowość: okolice Torunia
- Kontakt:
Mnie tam w szkole uczyli, że to watolina a i sklepie z nazwą produktu też jako watolina może i w tej nazwie dosiega regionalizm
DS:Dora i Boguś[*]Biolchema,Tedi,Abi,Stefan,Filemon,Bonifacy,Tofik,Prosiaczek,Rabarbar[/color]