★ Małżeństwo Pysi i Borysa - DS Lidka_park ! [Bydgoszcz] ★
Moderator: silje
-
Miłasia
- Miejscowość: Włocławek
- Kontakt:
-
odeta89
Re: ★ Małżeństwo Pysi i Borysa - rez. Lidka_park ! [Bydgoszc
taaaadaaaam
Małżeństwo jedzie do Ostródy pod koniec miesiąca
do lidka_park 
Małżeństwo jedzie do Ostródy pod koniec miesiąca
-
lidka_park
Zgadza się, Pysia i Borys mogą pakować walizki
Czekam z niecierpliwością na świnkowe małżeństwo

Czekam z niecierpliwością na świnkowe małżeństwo
-
odeta89
Byliśmy wczoraj u weterynarza. Towarzystwo ogólnie zdrowe, Pysia wymaga dodatkowej suplementacji wit. C - co widać po zębach, nie ma dramatu, ale może być lepiej. Borys ma za to "a'la rzepkę" między poduszkami, co usuniemy smarowaniem maścią z wit. A. Także prosiaki nastawiają się psychicznie na podróż 
-
lidka_park
Druga klatka przywieziona, dziś wieczorem wyściele im gniazdko
Jutro wielki dzień, nie mogę się doczekać
I moja Misia też
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e23 ... 41bfd.html
Jutro wielki dzień, nie mogę się doczekać
I moja Misia też
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e23 ... 41bfd.html
Ostatnio zmieniony 26 sty 2014, 22:18 przez lidka_park, łącznie zmieniany 2 razy.
-
odeta89
Niestety, transport nie wypalił, ale...
dziś rano otrzymaliśmy telefon i koło 20 Małżeństwo powinno już wprowadzać się do Ostródy

dziś rano otrzymaliśmy telefon i koło 20 Małżeństwo powinno już wprowadzać się do Ostródy
-
lidka_park
Świneczki dojechały całe i zdrowe. Postawiłam ich klatkę przy grzejniku, aby sie rozgrzały. Pysia zaraz zaczęła węszyć, wyczuła nową koleżankę w klatce obok. Z kolei Borys zestresowany schował się w kąciku. Dostały sianka, ziarenka i resztę smakołyków, które dostały na podróż od Odety. Teraz poszły spać. Na noc dostaną jeszcze witaminkę. A jutro, jak odpoczną, będą zapoznawać się z moją seniorką
Świneczki urocze i wypasione. Myślałam, że moja seniorka jest wielka, ale przy tej parce wydaje mi się zwyczajnie mała
p.s. Odeta, dziękuję
Świneczki urocze i wypasione. Myślałam, że moja seniorka jest wielka, ale przy tej parce wydaje mi się zwyczajnie mała
p.s. Odeta, dziękuję
-
odeta89
Nie ma za co
Za łączenie
Za łączenie
-
lidka_park
Re: ★ Małżeństwo Pysi i Borysa - DS Lidka_park ! [Bydgoszcz]
Łączenie zakończone sukcesem!
Pysia i moja seniorka nie były sobą zachwycone. Mało tego, nie wiedziałam, że moja uległa Misia może być taka bojowa! Miałam nie ingerować, ale nie wytrzymałam, gdy zaczynały się gryźć, odgradzałam je poduszką. Borys grzecznie obserwował wszystko i nie wtrącał sie w babskie sprawy
Zmieniłam metodę łączenia na zasadę "wspólnego wroga". Agata mnie przeszkoliła
Moja seniorka nie znosi obcinania pazurków i zawsze, gdy ją łapię i zabieram do tego, robi strasznie dużo hałasu. Teraz było podobnie, kwikała wniebogłosy, że przecież największe nieszczęście jej się przytrafiło. Tylko ją trzymałam, cążki leżały. Pysia i Bory stwierdzili, że muszą ja ratować, więc nieśmiało podbiegli i obserwowali. Gdy po chwili puściłam moja Misie, uciekła, a za nią reszta stada. Zaczęli się sobie wzajemnie żalić, jaka ja zła i okrutna i że należy mnie unikać.
Po tym incydencie nie było już żadnych walk. Takie drobne docieranie się to już nie walki, wiadomo, że muszą się dobrze poznać.
Ale mało tego!zostawiłam ich na godzinę samych w pokoju, wracam, a tam zdrada! W jednym kąciku leży Pysia, a moja Misia obok Borysa w drugim kąciku
Gdy podczas obiadu je obserwowałam, doszłam do wniosku, że Borys będzie juz nie pod jednym, ale pod dwoma pantoflami
Stadko urocze, nie mogę się na nich napatrzeć
Pysia i moja seniorka nie były sobą zachwycone. Mało tego, nie wiedziałam, że moja uległa Misia może być taka bojowa! Miałam nie ingerować, ale nie wytrzymałam, gdy zaczynały się gryźć, odgradzałam je poduszką. Borys grzecznie obserwował wszystko i nie wtrącał sie w babskie sprawy
Zmieniłam metodę łączenia na zasadę "wspólnego wroga". Agata mnie przeszkoliła
Moja seniorka nie znosi obcinania pazurków i zawsze, gdy ją łapię i zabieram do tego, robi strasznie dużo hałasu. Teraz było podobnie, kwikała wniebogłosy, że przecież największe nieszczęście jej się przytrafiło. Tylko ją trzymałam, cążki leżały. Pysia i Bory stwierdzili, że muszą ja ratować, więc nieśmiało podbiegli i obserwowali. Gdy po chwili puściłam moja Misie, uciekła, a za nią reszta stada. Zaczęli się sobie wzajemnie żalić, jaka ja zła i okrutna i że należy mnie unikać.
Po tym incydencie nie było już żadnych walk. Takie drobne docieranie się to już nie walki, wiadomo, że muszą się dobrze poznać.
Ale mało tego!zostawiłam ich na godzinę samych w pokoju, wracam, a tam zdrada! W jednym kąciku leży Pysia, a moja Misia obok Borysa w drugim kąciku
Gdy podczas obiadu je obserwowałam, doszłam do wniosku, że Borys będzie juz nie pod jednym, ale pod dwoma pantoflami
Stadko urocze, nie mogę się na nich napatrzeć
Ostatnio zmieniony 27 sty 2014, 9:32 przez lidka_park, łącznie zmieniany 1 raz.
-
odeta89
Re: ★ Małżeństwo Pysi i Borysa - DS Lidka_park ! [Bydgoszcz]
Lidko, poproszę na pw adres w wolnej chwili
pozdrawiam ciepło!