Witam wszystkich "po nowemu"
na początek stronka poglądowa z łączenia moich grubasów z Milenką, bo to nowy rozdział w naszym domu
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... 9&start=30
ale początki na forum były w skrócie takie :
czarne, małe coś... Busiu, po miesiącu dobił rudo biały Alf i było wesoło przez rok cały, dominacjom nie było końca...
Busiek i Aluś
Uploaded with ImageShack.us
Alf zakochał się w Zosi i został adoptowany... wreszcie miał spokój od Busia
Busiu też "ciachnięty" dostał na pociechę Alunię i od razu z bojowego diabełka Ala zrobiła z niego sobie pantoflarza
Busiek i Alunia
niestety Busiu po kilku miesiącach odszedł w niewyjaśnionych i dziwnych okolicznościach po prostu dziwnie zaczął oddychać, natychmiast był lekarz - nic nie stwierdził osłuchowo, ale była kroplówka, zastrzyk p. zapalny itp., a na następny dzień rano się udusił mi na rękach
krótko po tym, Ala osowiała i szybko adoptowałam (właściwie zabrałam) chorą, zaświerzbioną, zagrzybioną, bez sierści prawie na jednym boczku - Busię (imię dostała po Busiu, na pamiątkę)
Ala ją przyjęła godnie, bez zatargów... Ala była starsza i Busia jej słuchała
w międzyczasie dokooptował niespodziewanie Jurasek, niechciana zabawka...i przez parę miesięcy zgodnie żyli sobie w trójkę !
niestety Alunia miała kłopoty ze szczęką, potem cysty, operacja i ...już było znowu dobrze, ale zwyrodnienie stawu szczękowego dało znać o sobie i... dołączyła do swojego mężusia Busia...
ku pamięci Busia i Alutki, śpijcie słodko moje aniołki !
Busia i Juras zostali sami...
w międzyczasie była krótko u nas Niunia, uratowana (odebrana przeze mnie od "Baby Jagi") ze strasznych warunków, żyła z nami 2 miesiące, ale miała cysty i niestety źle zareagowała na narkozę, przeżyła kilka godzin po poważnej operacji... i teraz jako aniołek czuwa nad Busią i Jurkiem
i tak , po traumach związanych ze śmiercią moich milusińskich, miało nie być już więcej świnek...
MIAŁO JUŻ NIE BYĆ !
aż tu nagle, po pół roku spokoju... po co ja zajrzałam na adopcje ???
no i jak takie cudeńko miało być same i czekać na DS, pod moim nosem ? no jak ?
Lenka
poszłam do Patic, zobaczyć tylko... i zabrałam ją, no cóż...
początki były ostrożne, małżeństwo B.J. się zastanawiało, czy aby na pewno mała się nadaje do ich (jakby nie było) już uporządkowanego i nudnego życia...
19.12.2013 Jurasek odszedł...
Busia i Pipi zostały same i to są już moje ostatnie prośki !
dziś, tj. 22.11.2015 odszedł mój ukochany mały przyjaciel, 18-letni Kokuś...
31,03,2017 roku, odeszła moja kochana Busia, słoneczko, które mimo wielu chorób dzielnie walczyła i przeżyła prawie 6 lat !!!
TO JUŻ KONIEC ERY PROSIAKÓW W DOMU CIOCI ATKI !
Busia - ostatnia świnka z ferajny, ODESZŁA !
Moderator: pastuszek
Busia - ostatnia świnka z ferajny, ODESZŁA !
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2017, 13:45 przez atka1966, łącznie zmieniany 26 razy.
Re: Busia, Juras i Mi-Lenka
witamy )) Ale masz trojkat ciekawy:)) Mi lenka boska jest!!:)
no jakoś udało mi się powkładać zdjęcia do pierwszego postu, ale na więcej nie miałam już nerwów
masakra ! co chwile się cos zawieszało, albo wyskakiwało, że za duże zdjęcie
w każdym razie w bardzo wielkim skrócie ujęłam te nasze ponad 3 lata na forum...
A teraz :meeting:zaczynamy nowy rozdział pt. "trójkąty nie są wcale takie złe", czyli życie Busi,Jurka i Mi-Lenki
masakra ! co chwile się cos zawieszało, albo wyskakiwało, że za duże zdjęcie
w każdym razie w bardzo wielkim skrócie ujęłam te nasze ponad 3 lata na forum...
A teraz :meeting:zaczynamy nowy rozdział pt. "trójkąty nie są wcale takie złe", czyli życie Busi,Jurka i Mi-Lenki
ale śliczne pyszczki :*
moi dwaj panowie też na początku nie byli przekonani do trzeciego współlokatora ale teraz też uważają, że trio to idealny skład
moi dwaj panowie też na początku nie byli przekonani do trzeciego współlokatora ale teraz też uważają, że trio to idealny skład
dziękujemy
a tak gwoli info, to jeszcze dodam ich wagi :
Busia 1200 i tak trzyma od pół roku (a było więcej, bo nawet ponad 1300 )
Juras 1300 i oby nie przytył już, bo było już 1450, a grubas ma problemy z przemianą materii
oboje są od pół roku na diecie Cavia Nature Balance ale pewnie więcej już nie schudną
a Lenka, choć ma już roczek, waży tylko 800 to latająca świnka, tak żwawa i ruchliwa, że pewnie dlatego nie tyje
moje grubasy nie biegają, czołgają raczej i to tylko "w stronę żarcia" Lenka włazi wszędzie, pod każdą szafę, w każdą dziurę, do otwartej szuflady nawet chciała się wdrapać żywe srebro a grubasy tylko leżą i patrzą na nią dziwnym wzrokiem, jakby chciały powiedzieć "i po co tyle zamieszania ? uwal się i leż, żarcie samo ci duża pod nos przyniesie"
a tak gwoli info, to jeszcze dodam ich wagi :
Busia 1200 i tak trzyma od pół roku (a było więcej, bo nawet ponad 1300 )
Juras 1300 i oby nie przytył już, bo było już 1450, a grubas ma problemy z przemianą materii
oboje są od pół roku na diecie Cavia Nature Balance ale pewnie więcej już nie schudną
a Lenka, choć ma już roczek, waży tylko 800 to latająca świnka, tak żwawa i ruchliwa, że pewnie dlatego nie tyje
moje grubasy nie biegają, czołgają raczej i to tylko "w stronę żarcia" Lenka włazi wszędzie, pod każdą szafę, w każdą dziurę, do otwartej szuflady nawet chciała się wdrapać żywe srebro a grubasy tylko leżą i patrzą na nią dziwnym wzrokiem, jakby chciały powiedzieć "i po co tyle zamieszania ? uwal się i leż, żarcie samo ci duża pod nos przyniesie"
Widzę, że Mi-Lenka to mądra świnka . Nie dość, że znalazła odpowiednio dużą norkę, to jeszcze miejsce jest strategiczne. "Do sianka jeden jedyny krok, nie więcej..."
- Inez
- Miejscowość: Niedzica
- Kontakt: