Hej
Od pewnego czasu zastanawiam się nad hamakiem dla świnki morskiej ale nie wiem czy nie będzie ona na niego sikała, hamak zrobię sam, i nie wiem też czym wypełnić nim środek, czy wata będzie odpowiednia?
Czy świnka sika na hamak/ czym wypełnić hamak?
Moderator: Pulpecja
Czy świnka sika na hamak/ czym wypełnić hamak?
Ostatnio zmieniony 10 lut 2014, 9:08 przez Swinek500, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Tytuł zmieniony na bardziej konkretny
Powód: Tytuł zmieniony na bardziej konkretny
Re: Hamak, a siku?
Wata zdecydowanie nie, bo jeśli świnka go zasika, to będzie nadawał się do wyrzucenia. Polecam w środek dać gruby polar i przeszyć razem, albo ocieplinę - do kupienia w chyba każdym sklepie z materiałami na metry.
U nas raczej na hamaki nie sikają, tylko na podłogę w klatce, ale świnia to świnia, może zdarzyć się "wypadek" Co wtedy? Wypłukać, wyprać i po sprawie. I tak co jakiś czas świnkowe akcesoria trzeba prać, najlepiej przy każdym sprzątaniu w klatce.
U nas raczej na hamaki nie sikają, tylko na podłogę w klatce, ale świnia to świnia, może zdarzyć się "wypadek" Co wtedy? Wypłukać, wyprać i po sprawie. I tak co jakiś czas świnkowe akcesoria trzeba prać, najlepiej przy każdym sprzątaniu w klatce.
Ja hamaczka niczy nie wypełniam. Po prostu dwa kawałki polarków zszywam ze sobą i wieszam
To tak jak u nas .kasia1 pisze:Ja hamaczka niczy nie wypełniam. Po prostu dwa kawałki polarków zszywam ze sobą i wieszam
Też się własnie nad tym zastanawiałam.. Wszystkie te dodatki dla świnek: hamaczki, legowiska czy norki fajnie wyglądają, ale pewnie często są zasikane.. Ale zamierzam mimo wszystko nad czymś dla Pieszczocha pomyśleć Pewnie będzie mu wygodniej niż na trocinkach
To, czy świnka sika na legowiska, zależy od jej charakteru/nawyków. Moje świnki np. nie sikają. Tylko bobki zostawiają
Mądrzy Morisek i Muchomorek Zaraz zbieram się do dentysty i mam w planie po drodze wejść do sklepu i poszukać jakiegoś kawałka materiału lub dwóch i spróbować coś wykombinować - może hamak, może legowisko.. Zobaczę co się uda
http://www.spikeskleinewelt.de/Kuschelecke.html Tu jest fajnie pokazane jak coś uszyć Sama uszyłam legowisko według wzoru z tej strony i polecam
dzięki, super stronka zapraszam na wątek prosiaka nowe zdjęcia za chwileLena87 pisze:http://www.spikeskleinewelt.de/Kuschelecke.html Tu jest fajnie pokazane jak coś uszyć Sama uszyłam legowisko według wzoru z tej strony i polecam
Jakie to się tam wszystko proste wydaje a ja z moim talentem.. to pewnie sobie nie poradzę ale spróbować można