Luśka i Milka, Łinietta i Kędzior - cała czwórka w DS ;)

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

paprykarz

Re: Luśka i Milka-dwa szczęścia +MALUSZKI[Gdańsk]rezerwacja

Post autor: paprykarz »

A ja durna czytam na SB, że zostałaś babcią i tak się zastanawiam jakim cudem bo nie kojarzę, żebyś była starszą panią :laugh: Ja pierwszy raz zostałam babcią świnkową dwa lata temu dokładnie. W nocy z 12/13.12 :)
pytająca

Post autor: pytająca »

Dzieciaki rosną jak na drożdżach ;) Ważenie z wczoraj:
rudzik - 114g
czarnuszek - 112g
Nadal płeć jest jeszcze niepewna, ale coraz bardziej wygląda na to, że świniaczki to jednak parka - chłopak i dziewczyna. Na razie czekamy na ogłoszenie wyników konkursu na świńskie imię w klasie małej opiekunki prosiaków - córeczki Pani Doktor.

Luśka jest bardzo cierpliwą pacjentką podczas ćwiczeń na nóżki. Mimo zdenerwowania nie ucieka i nie piszczy - moja mała dzielna dziewczynka :love: Mam nadzieję, że jej pomogą, bo ta świnka naprawdę zasługuje na lepsze życie :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
gren
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: gren »

Co słychać u świneczek?
Jak się czuje Lusia? Są jakieś postępy?
Dawna grenouille ;)
pytająca

Maluchy rosną jak na drożdżach - mają już po 224 i 229g ;) Jeden maluch jest bardzo niepewnym świniakiem - do tej pory wyglądał jak chłopak, aż tu nagle zmienił się w dziewczynkę ;) W ciągu kilku dni w razie niepewności z określeniem płci dostanę fotki podwozia, więc będziecie mogli sami zobaczyć cóż tam się kryje.
Wszystkie 4 świniaki wychodzą razem na wybieg z rezydentką Łinią i dobrze się dogadują. Luśka zamieszkała ze starszą panią Łinią (świneczka ma już 7 lat! ;) ) i dobrze się dogadują. Nie było żadnych niesnasek między paniami, nie przytulają się do siebie, ale żyją zgodnie i jedzą z jednej miseczki ;)
Luśce należy sie trochę spokoju od tej gadatliwej i rozbrykanej trójki.
Póki co niestety nie widać żadnej poprawy po wykonywaniu masażu i ćwiczeń na nóżki Luśki. Nie ustajemy jednak w kciukach, i dalej dzielnie ćwiczymy :meeting:

Dostałam fotki świńskiej rodzinki na maila, ale niestety mój internet jest bardzo uparty i nie chce ich załadować, postaram się je wrzucić jutro wieczorem, a najpóźniej w piątek ;)
pytająca

Zdjęcia maluszków:
Łinietta (rudasek) i Kędzior(czarnuszek). Kędzior najpierw wyglądał na chłopca, ale okazało się, że jest dziewczynką ;) Mimo wszystko imię już pozostało :D
Obrazek

Obrazek

Razem:
Obrazek
Obrazek

Jak widać cała piątka (razem z rezydentką) czuje się ze sobą bardzo dobrze ;) Dlatego mamy też ostateczną decyzję: Luśka, Mika i dzieciaki zostają w DS u Pani Doktor ;) Gratulujemy, życzymy zdrowia i radości z taką wesołą gromadką, i trzymamy kciuki za poprawę stanu Luśki. Wątek można przenieść do uratowanych ;)
Valkiria

Re: Luśka i Milka, Łinietta i Kędzior - cała czwórka w DS ;)

Post autor: Valkiria »

Brawo :jupi: Wszystkim życzymy zdrówka razem z całą moją ferajną :)
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Post autor: silje »

Super :jupi:
Niezłe stado ma teraz Pani Doktor :D
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +18 w DT
Awatar użytkownika
gren
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: gren »

Wspaniale :jupi:
Dawna grenouille ;)
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Widać jak świnkomania wciąga :szczerbaty: Pani doktor zaczynała od jednej świnki a teraz już ma pięć :lol: Dziewczynkom trafił się super domek :D
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”