Dziwnie zakłada się temat po tym jak zniknęło kilka lat wspólnej historii z Caviarnią w tle. Jednak zdecydowałam pokazać buziole moich podopiecznych aby ktoś nie pomyślał, że moje świnki żyją jedynie w cyber świecie Trudno jednak mówić o jednych stworach, nie wspominając o innych, więc wybaczcie, ale zwierzaki różne pojawią się w tym temacie. Możecie je wszystkie nazywać świnkami, będzie łatwiej. Czemu Zbóje? To od nazwy hodowli, którą prowadzę. Kilka osób wie, że mam hodowlę chomiczków z rodowodem zarejestrowaną w czeskim związku miłośników i hodowców chomików. Skoro to mini zbóje, to reszta też Zbójnicka. Począwszy od chomików a kończąc na Zbóju Klusku czyli psie
Swinki żyją w mini stadkach aby raźniej było. Nie rozpędzam się jednak, bo 8 wieprzaków wystarczy
Świnko dziewczyny znacie. Właśnie minęły 3 lata jak szukają człowieka.
Albert też na szczęście nie mieszka sam. Ma kolegę z którym świetnie się dogaduje (tfutfu odpukać).
Na koniec Nesiochłopcy czyli senior już Neskwik, Hektorek i młodociany Chocapic
Międzygatunkowe Zbóje
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- etycja
- Miejscowość: Kraków
- Kontakt:
- etycja
- Miejscowość: Kraków
- Kontakt:
Re: Międzygatunkowe Zbóje
Oczywiście powrzucam wszystko, tylko wstawiania jest sporo.
Teddy chłopak to chyba chodzi Ci o rudego Luciena. Pochodzi z hodowli Cheeroke http://www.cheeroke.wbs.cz/ Szukałam kolegi dla Alberta, który został osamotniony po śmierci Ciniusia. Żaden proś nie podbił mojego serca a jeśli któryś podbił to dziwnymi zbiegami okoliczności umierały zanim odebrałam. Zrozpaczona przestałam szukać i wtedy na facebooku zobaczyłam jego, już troszkę starszego bo 2 miesięcznego przystojniaka. Nie minęły dwie minuty jak miałam już opracowany plan na sprowadzenie go do Polski. Przeprowadzona akcja przebiegła bardzo sprawnie i mały trafił do mnie. Bardzo szybko dogadał się z Albertem i teraz wszystko robią razem. Gdy Lucien przyjechał do klatki założyłam mu podwieszany rondelek do spania. Teraz mieści tam jedynie przednie łapki, ale nie zabieram bo i tak co rano znajduję go siedzącego przytulonego do rondelka. Lucien jest genialny, dużo gada, dużo je i nie grymasi co bardzo ważne. Jedynie nie lubi czesania i kontroli pazurków. No cóż życie jest okrutne
Fotki chomików to chyba zacznę od bąków młodocianych, bo to najlepszy wiek do robienia słit foci:
Ciaran Zbójnickie Chomiczki samczyk yellow blue sh mały jest takim miśkiem. Duży i przylepny.
Smilla Happy Hamster -samiczka blue lh ściągnięta do hodowli. Nie jest duża ale za to pięknie zbudowana. Mała terrorystka. Nie przejdę koło klatki bez wzięcia małej na ręce.
Tinka's Jaś -samczyk blue sh bardzo opanowany i zorganizowany chomik. Zero destrukcji. Wszystko zawsze robi dokładnie tak samo i o tej samej porze
Bonifacy Zbójnickie Chomiczki -samczyk champagne banded lh. Śpioch i obżartuch. Bardzo miły i cierpliwy chomiczek
Cian Zbójnickie Chomiczki -champagne shs Strasznie cwany lis. Bardzo towarzyski, ale ma zawsze swoje zdanie i zawsze musi na swoim postawić
Rodzinne foto
Chrysander -samczyk yellow cream shs. Chomiczek, sama słodycz. Uwielbiam tego bąka.
Śniadanko. Ciaran i Caspian. Caspiana zostawiam w hodowli
Następnym razem wrzucę kolejne foty. Mam nadzieję, ze nie zatkam Wam serwera znowu
Teddy chłopak to chyba chodzi Ci o rudego Luciena. Pochodzi z hodowli Cheeroke http://www.cheeroke.wbs.cz/ Szukałam kolegi dla Alberta, który został osamotniony po śmierci Ciniusia. Żaden proś nie podbił mojego serca a jeśli któryś podbił to dziwnymi zbiegami okoliczności umierały zanim odebrałam. Zrozpaczona przestałam szukać i wtedy na facebooku zobaczyłam jego, już troszkę starszego bo 2 miesięcznego przystojniaka. Nie minęły dwie minuty jak miałam już opracowany plan na sprowadzenie go do Polski. Przeprowadzona akcja przebiegła bardzo sprawnie i mały trafił do mnie. Bardzo szybko dogadał się z Albertem i teraz wszystko robią razem. Gdy Lucien przyjechał do klatki założyłam mu podwieszany rondelek do spania. Teraz mieści tam jedynie przednie łapki, ale nie zabieram bo i tak co rano znajduję go siedzącego przytulonego do rondelka. Lucien jest genialny, dużo gada, dużo je i nie grymasi co bardzo ważne. Jedynie nie lubi czesania i kontroli pazurków. No cóż życie jest okrutne
Fotki chomików to chyba zacznę od bąków młodocianych, bo to najlepszy wiek do robienia słit foci:
Ciaran Zbójnickie Chomiczki samczyk yellow blue sh mały jest takim miśkiem. Duży i przylepny.
Smilla Happy Hamster -samiczka blue lh ściągnięta do hodowli. Nie jest duża ale za to pięknie zbudowana. Mała terrorystka. Nie przejdę koło klatki bez wzięcia małej na ręce.
Tinka's Jaś -samczyk blue sh bardzo opanowany i zorganizowany chomik. Zero destrukcji. Wszystko zawsze robi dokładnie tak samo i o tej samej porze
Bonifacy Zbójnickie Chomiczki -samczyk champagne banded lh. Śpioch i obżartuch. Bardzo miły i cierpliwy chomiczek
Cian Zbójnickie Chomiczki -champagne shs Strasznie cwany lis. Bardzo towarzyski, ale ma zawsze swoje zdanie i zawsze musi na swoim postawić
Rodzinne foto
Chrysander -samczyk yellow cream shs. Chomiczek, sama słodycz. Uwielbiam tego bąka.
Śniadanko. Ciaran i Caspian. Caspiana zostawiam w hodowli
Następnym razem wrzucę kolejne foty. Mam nadzieję, ze nie zatkam Wam serwera znowu
Ale cudne chomiczki Najbardziej spodobał mi się Bonifacy
Chomiczki są śliczne, mają piękne kolory. Piękne jest to zdjęcie jak wspólnie jedzą
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Kilka razy czytałam to zdanieetycja pisze: Nie rozpędzam się jednak, bo 8 wieprzaków wystarczy
Wszyscy piękni Najbardziej podoba mi się ta ruda panienka , Fruzia?
Pyrka
Za TM Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
- Cynthia
- Moderator globalny
- Miejscowość: Kęty/Zielonka
- Kontakt:
Jasne że Fruzia, moje marzenie
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Na starej caviarnii obczajałam tą trójcęCynthia pisze:Jasne że Fruzia, moje marzenie
Pyrka