Pielęgnacja skinny

Jak pielęgnować świnkę morską, czyli "chcę piękną być"
odeta89

Re: pielęgnacja skinny

Post autor: odeta89 »

a czy zawsze trzeba smarować czymś łysola? Zoltara nie smaruję, nie sypie się z niego łupież, nie drapie się, ani nic.
Awatar użytkownika
kimera
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Post autor: kimera »

Moim zdaniem nie trzeba.
odeta89

Post autor: odeta89 »

kimera pisze:Moim zdaniem nie trzeba.
uspokoiłaś mnie, że nie robię mu krzywdy ;)
anuleczka

Post autor: anuleczka »

Jeśli widze, ze skóra robi sie szorstka to smaruję swoją olejkiem bambino a pozniej chusteczkami nawilżającymi przecieram i ściagam nadmiar olejku. Do czasu aż chusteczka robi się czysta z martwego naskórka.Moja skinny tego potrzebuje ponieważ zauważyłam,że jak kilka dni jej nie smarowałam to dostawała takiego jakby liszaju
shoti1910

Post autor: shoti1910 »

Nie smarowałam jakiś czas Maila i zaczęła mu się łuszczyć skóra w jednym miejscu, mam nadzieję, że to nie grzyb.
Ogólnie zauważyłam, że im więcej je suszonych ziół tym ma ładniejszą skórę, ale jednak wymaga smarowania.
Ja go smaruję kremem, potem zbieram ten martwy naskórek i znowu smaruję.
anuleczka

Post autor: anuleczka »

ja wole regularnie smarować jeśli widze,ze jest taka potrzeba .Skinny mają bardzo delikatną skóre, którą trzeba nawilżać. Pisze to tylko z własnego doświadczenia. :)Zawczasu smaruj to miejsce jakąś maścią łagodzącą np nagietkową bo pod wpływem drapania zrobi się bolący strupek.
shoti1910

Post autor: shoti1910 »

Nie drapie się na szczęście :-)
kleymore
Miejscowość: Zabrze
Kontakt:

Post autor: kleymore »

Ja Albereta smaruje oliwką bambino i ściągam martwy naskórek chusteczkami dla bobasów. Gdybym tego nie robiła to miałabym łapki jak górnik po wyjściu z dniówki. Czasem smaruje go kremem kokosowym bo tak nie tłuści mi innych chłopaków. Ogólnie to nie rozumiem jak można nie smarować świnki :D Od razu się łuszczą, są przesuszone a i strupki lubią się robić :x
Awatar użytkownika
DanBea
Miejscowość: Katowice
Kontakt:

Post autor: DanBea »

kleymore pisze:Ogólnie to nie rozumiem jak można nie smarować świnki Od razu się łuszczą, są przesuszone a i strupki lubią się robić
Nigdy niczym nie smarowałam skinny i nie mam żadnych kłopotów ze skórą u nich. Osoby, które widziały moje łysolki mogą to potwierdzić :)
Ja nie wiem skąd się u Was biorą te kłopoty skórne :idontknow: Chyba z nadmiaru kosmetyków :P
Obrazek
kleymore
Miejscowość: Zabrze
Kontakt:

Post autor: kleymore »

DanBea pisze:
kleymore pisze:Ogólnie to nie rozumiem jak można nie smarować świnki Od razu się łuszczą, są przesuszone a i strupki lubią się robić
Nigdy niczym nie smarowałam skinny i nie mam żadnych kłopotów ze skórą u nich. Osoby, które widziały moje łysolki mogą to potwierdzić :)
Ja nie wiem skąd się u Was biorą te kłopoty skórne :idontknow: Chyba z nadmiaru kosmetyków :P
Ja dostałam Alberta już smarowanego, strasznie mu się skóra wysusza i zaraz plami ręce na czarno. A jak za długo go nie smaruję to ma jakby liszaje. Kiedyś dziwiłam się, że ludzie smarują skinny i myślałam, że to przesadna pielęgnacja, ale jak zagościły u mnie łysiaki to od razu zwątpiłam :D

A Ty Beatko masz czarne łysolki? Może u jasnych tak tego nie widać? Czarny od razu brudzi jak węgiel :roll: Przynajmniej tak jest u moich rozrabiaków.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pielęgnacja”