Imię świnki: Merengue
Numer adopcyjny: 5686
Kontakt: fb Szczęśliwy dom gdzie świnki są
Stan adopcji: wstrzymana w trakcie diagnostyki
Moderator: Ewa i Michał
Nie tak miało być...
Nie brałam tego pod uwagę. Świnka przebadana wzdłuż i wszerz, krew, usg, kardiolog... Wyniki dobre, a mimo tego...
Dziś rano Merengue z sukcesem przeszła zabieg sterylizacji, z powodu zmian na macicy. W czasie zabiegu nie wydarzyło się nic niepokojącego. Merengue wybudzała się prawidłowo, wszystko szło w dobrym kierunku...
Jednak pod wieczór zaczęła być niewydolna oddechowo. Powtórne badanie usg płuc wykazało nieznanego pochodzenia konsolidację. Nie reagowała na żadne leki, nie pomogła tlenoterapia. Mimo zastosowania wszelkich dostępnych procedur, mimo dobrych wyników, mimo najlepszej opieki weterynaryjnej... Merengue odeszła. Może nie wierzyła, że po stracie towarzysza czeka ją coś dobrego. A czekało stado z córkami lub moje stado...
Kochana świnko, biegaj za Tęczowym Mostem. Może rozwikłamy zagadkę Twojego odejścia po sekcji. Nikt z nas nie rozumie, co się stało... Tak bardzo, bardzo mi przykro... Jednak wiem, że zabieg ten był konieczny. I mam świadomość, że nie wszystko się udaje mimo starannych przygotowań...
Znów trzeba dźwignąć ten smutek, który zakorzenia się w sercu i iść dalej, bo wieloświniowa ekipa czeka na mnie w domu...