KONGO i BONGO - męski duecik
Moderator: silje
-
- Miejscowość: Białystok
- Kontakt:
Re: KONGO i BONGO - męski duecik
Dziękuję za porady! Wygląda, że powinniśmy dać ze wszystkim radę bez problemów. Pod koniec tygodnia dam znać o tym, jak czuje się Bongo po zabiegu.
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Koniecznie! 

-
- Kontakt:
Wycięto mu 2 z 3 zmian, ponieważ jedna sprawiała problemy i zabieg się przedłużał, przez co musieli go już wybudzić. Zachowuje się zupełnie normalnie, je wszystko. Niebawem udamy się na kontrolę i usunięcie szwów. Czekamy na wynik hist-patu.
-
- Kontakt:
W badaniu histopatologicznym:
Wszystko jest w porządku.ROZPOZNANIE: Tłuszczak (lipoma) z przerostem tkanki łącznej i odczynem zapalnym dla obu zmian.
-
- Kontakt:
Świnki są obecnie po corocznej wizycie kontrolnej u weterynarza. Z problemów: Kongo ma tendencję do przytykania gruczołu łojowego, u Bongo obserwujemy guzki. Obaj mają zdrowe ząbki, miękkie brzuchy. Żadnych istotnych problemów zdrowotnych nie stwierdzono.
W związku ze swoim niewielkim problemem, Kongo otrzymał zalecenie cotygodniowej kąpieli tylnych partii i następnie zakropieniu na skórę preparatu, który kupiliśmy na miejscu. Stanu zapalnego skóry nie ma.
Bongo ma kilka zmian, ale nie uległy one wzrostowi na przestrzeni czasu i wobec braku podejrzenia złośliwości nie planuję decydować się na następny zabieg. Trzy zmiany są nieco twardsze od pozostałych, z jednej - lepiej dostępnej - pobraliśmy trochę treści do badania cytologicznego.
Aktualna masa (stabilnie):
Kongo 1400 g
Bongo 1100 g
Z subiektywnych obserwacji, mam wrażenie, że chłopcy stali się dorosłymi świnkami (mają ok. 3,5 roku). Oczywiście są aktywne, lubią się bawić, zwracać na siebie uwagę i wyglądają ogólnie zdrowo. Z drugiej strony, śpią więcej niż kiedyś, Kongo przestał wskakiwać na dach domku. Niezmiennie sprawiają mnóstwo radości i cieszę się, że są zdrowe, lśniące i kwiczące.
Uważam je za wybitne okazy, więc zamówiłem u pani Moniki na www.kisia.pl ich portrety, które prezentuję poniżej:

I odrobina świeższych zdjęć:

Aktualna masa (stabilnie):

Z subiektywnych obserwacji, mam wrażenie, że chłopcy stali się dorosłymi świnkami (mają ok. 3,5 roku). Oczywiście są aktywne, lubią się bawić, zwracać na siebie uwagę i wyglądają ogólnie zdrowo. Z drugiej strony, śpią więcej niż kiedyś, Kongo przestał wskakiwać na dach domku. Niezmiennie sprawiają mnóstwo radości i cieszę się, że są zdrowe, lśniące i kwiczące.
Uważam je za wybitne okazy, więc zamówiłem u pani Moniki na www.kisia.pl ich portrety, które prezentuję poniżej:

I odrobina świeższych zdjęć: