Larko, Imce, Fazer, Kaliber- wszyscy w swoich domach
Moderator: silje
- silje
- Moderator globalny
- Miejscowość: Sztum/Czernin
- Kontakt:
Larko, Imce, Fazer, Kaliber- wszyscy w swoich domach
* Imię świnki- Larko - synek Sandorki
* Wiek świnki- ur. 3.09.2022
* Płeć - samiec
* Numer adopcyjny - 5887
* Informacje dot. adopcji zwierzęcia - do adopcji do innego samca lub wysterylizowanej samiczki
* Stan adopcji- DS u p. Joanny z ok. Poznania
* Imię świnki- Kaliber - synek Tirany
* Wiek świnki- ur. 27.08.2022
* Płeć - samiec
* Numer adopcyjny - 5862
* Informacje dot. adopcji zwierzęcia - do adopcji z kolegą z wątku, ewentualnie do innego samca lub wysterylizowanej samiczki
* Stan adopcji- DS u Katarzyny z Rumii
* Imię świnki- Fazer - synek Kugi
* Wiek świnki- ur. 2.09.2022
* Płeć - samiec
* Numer adopcyjny - 5871
* Informacje dot. adopcji zwierzęcia - do adopcji z kolegą z wątku, ewentualnie do innego samca lub wysterylizowanej samiczki
* Stan adopcji- DS u p. Anny ze Świnoujścia
* Imię świnki- Imce - synek Sandorki
* Wiek świnki- ur.3.09.2022
* Płeć - samiec
* Numer adopcyjny - 5886
* Stan adopcji- DS u p. Darii z Gdańska
* Imię świnki- Larko - synek Sandorki - aktualne zdjęcia na górze!
* Wiek świnki- ur. 3.09.2022
* Płeć - samiec
* Numer adopcyjny - 5887
* Stan adopcji- wolny
* Miejscowość, w której przebywają zwierzęta oraz u kogo- Sztum (woj. pomorskie), silje
* Informacje dot. diety- Cavia Complete, trawa, siano i zioła, marchew, burak, seler naciowy, jabłko, cukinia
* Kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę- PW na forum lub mail silje_xx@wp.pl
* Informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku- ja
Adopcja na zasadach Stowarzyszenia- obowiązuje wizyta przedadopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej http://forum.swinkimorskie.eu/SPSM/imag ... na2020.pdf
Nie kieruję się kolejnością zgłoszeń! Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki- spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (min.120cm na dwie świnki), wybiegi, karmę wysokiej jakości oraz opiekę weterynarza specjalisty od zwierząt egzotycznych.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +9 w DT
- Ewa i Michał
- Prezes SPŚM
- Miejscowość: Gdynia
- Kontakt:
Re: Kaliber, Fazer, Imce, Larko [Sztum]- cztery małe farfocl
Fajne puchatki Trzymamy kciuki!
Teoś,Rogerek,Jędrzejek,Bobiczko,Toficzek,Kubuś,Batmanek,Klusia,Chojraczek,Leoś,Liluś,Majeczka,Gajuszek,Misia,Batonik,Sherlock,Splinterek,Rodzyś,Fila,Pyrka,Klusek,Watson,Kartofel,Ziemniaczek,Piratka,Uszatek,Szaruś,Rakieta
- Lidka1
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
O matko i córko, jacy cudni... Jak dobrze, że u nas baby...
- silje
- Moderator globalny
- Kontakt:
Chłopaki byli na przeglądzie u dr Judyty i ogólnie wszystko było ok- zdrowi i piękni i gotowi do adopcji.
Ale: Fazer miał dodatkowe paluszki na tylnych łapkach. Zdarza się to raz na jakiś czas i bezpieczniej jest je usunąć, by np. świnka nie zahaczyła o coś i sama go nie urwała. Jest to naprawdę drobny zabieg. Opatrunek miałam zdjąć jak zwykle w domu. Tyle, że przez roboty drogowe mój powrót trwał nie 1,5 godz... ale 4. I teraz nie wiem, czy opatrunek był na łapkach zbyt długo, czy też co innego się zadziało ( stan zapalny? reakcja alergiczna?). W każdym razie jak na drugi dzień było wszystko ok, to wczoraj (czwarty dzień po zabiegu) myślałam że zawału dostanę, jak zobaczyłam łapki Fazera. Są mocno obrzęknięte i zaczerwienione. Wyglądają naprawdę źle. Mam smarować Reparilem (akurat nie mam, posmarowałam Altacetem i Borasolem) oraz podawać antybiotyk.
Fazer przy tym zachowuje się zupełnie normalnie, biega i ma apetyt. Mam nadzieję, że wydobrzeje i to szybko
Na razie jest wstrzymany, a reszta ekipy rozgląda się za domkiem.
Ale: Fazer miał dodatkowe paluszki na tylnych łapkach. Zdarza się to raz na jakiś czas i bezpieczniej jest je usunąć, by np. świnka nie zahaczyła o coś i sama go nie urwała. Jest to naprawdę drobny zabieg. Opatrunek miałam zdjąć jak zwykle w domu. Tyle, że przez roboty drogowe mój powrót trwał nie 1,5 godz... ale 4. I teraz nie wiem, czy opatrunek był na łapkach zbyt długo, czy też co innego się zadziało ( stan zapalny? reakcja alergiczna?). W każdym razie jak na drugi dzień było wszystko ok, to wczoraj (czwarty dzień po zabiegu) myślałam że zawału dostanę, jak zobaczyłam łapki Fazera. Są mocno obrzęknięte i zaczerwienione. Wyglądają naprawdę źle. Mam smarować Reparilem (akurat nie mam, posmarowałam Altacetem i Borasolem) oraz podawać antybiotyk.
Fazer przy tym zachowuje się zupełnie normalnie, biega i ma apetyt. Mam nadzieję, że wydobrzeje i to szybko
Na razie jest wstrzymany, a reszta ekipy rozgląda się za domkiem.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +9 w DT
- zwierzur
- Kontakt:
Dobre chwile są jak wisienki na torcie...
- silje
- Moderator globalny
- Kontakt:
Niestety u Fazera doszło do martwicy na łapkach . Mam ogromne wyrzuty sumienia, chociaż nie bardzo miałam wpływ na długość podróży. Dr mówiła, że teoretycznie do żadnej martwicy dojść nie powinno, nawet przez te 4 godz, bo opatrunek zakładany jest dość luźno. I fakt- u dwóch pozostałych świnek nic się nie stało. Może się wiercił, opatrunek się zacisnął? Nie wiem... W każdym razie dziś jechałam ponownie do Gdyni a cito i liczyłam się z tym, że Dr powie, że konieczna jest amputacja lewej stopy. Dr jednak spróbowała jeszcze oczyścić łapki z martwicy i zobaczymy. Prawa stopa wygląda dość dobrze, za to lewa niestety coraz gorzej.. I widać, że go boli- mało chodzi i się oszczędza.
Moczę te łapki w wodzie z Hexodermem (jutro zmienię na Manusan), stosuję preparaty z kw. hialuronowym, dziś dostałam jeszcze jedną maść. Mam nadzieję, że on wyjdzie z tego, bo inaczej mnie sumienie zagryzie. Taki mały i już tyle musi wycierpieć.
Reszta ekipy ma się świetnie i wypatruje domku.
Niestety teraz jest taki czas, że adopcje zwierząt bardzo spadły i dotyczy to również świnek..
Moczę te łapki w wodzie z Hexodermem (jutro zmienię na Manusan), stosuję preparaty z kw. hialuronowym, dziś dostałam jeszcze jedną maść. Mam nadzieję, że on wyjdzie z tego, bo inaczej mnie sumienie zagryzie. Taki mały i już tyle musi wycierpieć.
Reszta ekipy ma się świetnie i wypatruje domku.
Niestety teraz jest taki czas, że adopcje zwierząt bardzo spadły i dotyczy to również świnek..
- zwierzur
- Kontakt:
Trzymamy z całych sił!
- silje
- Moderator globalny
- Kontakt:
Kaliber- rezerwacja dla Katarzyny z Rumii
- silje
- Moderator globalny
- Kontakt:
25.11 Kaliber pojechał do swojego domku i małym przystankiem u cioci Ewy i Michała. Oby ładnie połączył się z nowym kolegą
Reszta farfocli nadal wolna.
Łapki Fazera na szczęście udało się uratować, choć lewa tylna wyglądała naprawdę fatalnie i mało brakowało..
Pozostała niestety lekko zniekształcona i bez paznokci (może urosną?) ale to naprawdę najmniejszy problem. Grunt, że chłopaczek biega na czterech łapkach.
Reszta farfocli nadal wolna.
Łapki Fazera na szczęście udało się uratować, choć lewa tylna wyglądała naprawdę fatalnie i mało brakowało..
Pozostała niestety lekko zniekształcona i bez paznokci (może urosną?) ale to naprawdę najmniejszy problem. Grunt, że chłopaczek biega na czterech łapkach.
- zwierzur
- Kontakt: