Mężu to Jose z tego wątku viewtopic.php?f=98&t=11188
Łepek przekrzywiony z powodu starych problemów z uchem.
Nakrętka & Jose - państwo pokręceni [Rogoźno]
Moderator: silje
- silje
- Moderator globalny
- Miejscowość: Sztum/Czernin
- Kontakt:
Re: Nakrętka - płocka, chorowita panna [Rogoźno]
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka+ 11 w DT
- Beatrice
- Miejscowość: Lublin
- Kontakt:
Re: Nakrętka - płocka, chorowita panna [Rogoźno]
Jaka podwójnie cudowna wiadomość!
- zwierzur
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Re: Nakrętka & Jose - państwo pokręceni [Rogoźno]
Mały update ws stanu zdrowia Nakrętki z ostatnich tygodni:
Przeszła usunięcie zrostów z kanaliku słuchowego i była poprawa. Przybrała na wadze.
Podczas kolejnego spadku wagi z ucha ponownie pojawił się wysięk ropny, tym razem wyszła z wymazu ziarniako-pałeczka.
Uporaliśmy się z tym. Nakrętka w dwa tygodnie schudła do 630g - tragedia! Wyniki krwi dobre, więc ponownie sprawdzane ucho - tym razem bakteria. Dorobiła stratę wagi, dobiła do 800g i otrzymała towarzystwo.
Państwo pokręceni są wstrzymani ze względu na słaby stan zdrowia Nakrętki i nawracające problemy z uchem.
Przy najbliższej wizycie zbadamy Jose.
No i jesteśmy w trakcie łączenia, przebywają razem na wybiegu od wtorku i plan jest taki, że dziś trafią już do klatki.
Skrętki trafią do Wirtualnej Adopcji i będzie można stać się ich opiekunem
Przeszła usunięcie zrostów z kanaliku słuchowego i była poprawa. Przybrała na wadze.
Podczas kolejnego spadku wagi z ucha ponownie pojawił się wysięk ropny, tym razem wyszła z wymazu ziarniako-pałeczka.
Uporaliśmy się z tym. Nakrętka w dwa tygodnie schudła do 630g - tragedia! Wyniki krwi dobre, więc ponownie sprawdzane ucho - tym razem bakteria. Dorobiła stratę wagi, dobiła do 800g i otrzymała towarzystwo.
Państwo pokręceni są wstrzymani ze względu na słaby stan zdrowia Nakrętki i nawracające problemy z uchem.
Przy najbliższej wizycie zbadamy Jose.
No i jesteśmy w trakcie łączenia, przebywają razem na wybiegu od wtorku i plan jest taki, że dziś trafią już do klatki.
Skrętki trafią do Wirtualnej Adopcji i będzie można stać się ich opiekunem
Pyrka
Za TM Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
- Dzima
- Kontakt:
Ach co za kolory!!
Pyrka
- Dzima
- Kontakt:
hmmm...? foszek-bamboszek?
w czwartek Jose będzie miał wizytę kontrolną.
w czwartek Jose będzie miał wizytę kontrolną.
Pyrka
- silje
- Moderator globalny
- Kontakt:
A jak im się żyje razem? Josego w końcu nikt nie gania, to pewnie mu lepiej. A Nakrętka?
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka+ 11 w DT
- Dzima
- Kontakt:
Bardzo ożywieni. Zero gruchania, zero gonitw, wspólna biesiada 24/7
Nie dawałam im jeszcze hamaka, bo nie mam tylu karabińczyków. Nakrętka i tak z niczego nie korzysta. A Jose bardzo odważny, nie panikuje i nie ucieka. Podchodzi do ręki, która karmi
Sprawdzę mu to ucho, czy po tym zapaleniu nie ma tam jakiegoś paskudztwa.
Nie dawałam im jeszcze hamaka, bo nie mam tylu karabińczyków. Nakrętka i tak z niczego nie korzysta. A Jose bardzo odważny, nie panikuje i nie ucieka. Podchodzi do ręki, która karmi
Sprawdzę mu to ucho, czy po tym zapaleniu nie ma tam jakiegoś paskudztwa.
Pyrka
- silje
- Moderator globalny
- Kontakt:
Czyli super, że mają siebie
- Dzima
- Kontakt:
Może ktoś jeszcze nie wie, ale Wirtualne adopcje można śledzić na fb
https://www.facebook.com/Wirtualne-adop ... 9665599423'
a tam filmik z pokręconym duetem.
Jose miał wczoraj badania, zęby spoko, krew morfologia i biochemia ok, uszy czyste- wręcz tak czyściutkie, że wszystko widać- ma przerwaną błonę bębenkową. Brak oznak zapalenia ucha wewnętrznego, więc jest dobrze
Przekrzywiona głowa już się nie wyprostuje.
Jose zostaje w WA jako dzielny mąż Nakrętki a jest taki dzielny, że dziś broniąc żonki, bobów i klatki przed sprzątaniem, aż mnie dziabnął!
Takie tam u weta:
https://www.facebook.com/Wirtualne-adop ... 9665599423'
a tam filmik z pokręconym duetem.
Jose miał wczoraj badania, zęby spoko, krew morfologia i biochemia ok, uszy czyste- wręcz tak czyściutkie, że wszystko widać- ma przerwaną błonę bębenkową. Brak oznak zapalenia ucha wewnętrznego, więc jest dobrze
Przekrzywiona głowa już się nie wyprostuje.
Jose zostaje w WA jako dzielny mąż Nakrętki a jest taki dzielny, że dziś broniąc żonki, bobów i klatki przed sprzątaniem, aż mnie dziabnął!
Takie tam u weta:
Pyrka