Blanka & Czesio [Rogoźno]Adoptowani!

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Re: Blanka & Czesio [Rogoźno] wrócili po latach

Post autor: Dzima »

Co tu dużo pisać i się denerwować...Blanka i Czesio wrócili do mnie. :(
Za każdym razem kiedy ws adopcji pisze rodzina z dzieckiem, dobieram odpowiednie świnki i tłumaczę, że opieka za zwierzęta spoczywa na rodzicach, piszę o potencjalnych kosztach leczenia w przyszłości, bo zaświnione osoby wiedzą, że świnki nie należą do tanich.
Niby każdy wszystko wie, niby każdy jest "tym odpowiedzialnym" rodzicem.... A kiedy świnki wracają z adopcji, bo dziecko przestało się nimi zajmować, bo jednak nikt nie ma dla nich czasu- jest mi przykro i coś we mnie pęka.
O ile potrafię zrozumieć alergię, zmianę sytuacji, czy inne losowe, życiowe sytuacje tak trudno mi pojąć brak czasu.... Mogę tylko przeprosić prosiaczki za taki dom, za to że zostały "wypożyczone na próbę".
Przepraszam Blankę i Czesia, starsze świnki które znowu zawitały do dt, starsze świnki które przez ponad 2.5roku nie zawitały do weterynarza na badania... Przepraszamy,. że wracacie do mnie z małymi szansami na adopcję :cry:
Blanka waży 768g, a Czesio 862g.
Są zapisani na badania 15.02.

Zdjęcia uzupełnię w weekend
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Bardzo to smutne
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Post autor: silje »

Rzeczywiście, ciężko skomentować. Zgadzam się z Tobą w 100%.
Do tego jeszcze ta ich waga, nie podoba mi się to..
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +21 w DT
Awatar użytkownika
Alexandra
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Post autor: Alexandra »

Ojejku to bardzo smutne :( poruszył mnie ich los. Czy są w miarę oswojone? Myślisz, że by się dogadały z moją Misią i Rudolfinką? Tak mi ich żal :( daj znać co weterynarz powie bo aż strach się bać :(
Awatar użytkownika
Dzima
Kontakt:

Alexandra pisze:Ojejku to bardzo smutne :( poruszył mnie ich los. Czy są w miarę oswojone? Myślisz, że by się dogadały z moją Misią i Rudolfinką? Tak mi ich żal :( daj znać co weterynarz powie bo aż strach się bać :(
Boją się człowieka :(
Blanka kiedy była u mnie za pierwszym razem nie akceptowała samiczek, dlatego dostała Czesia który nie tolerował samców i stracił jajka.
Co z nimi...wszystko będzie zależeć od stanu zdrowia...Jeśli Blanka będzie wymagała sterylki i będą zdrowi to wezmę pod uwagę rozdzielenie ich.
silje pisze:
Do tego jeszcze ta ich waga, nie podoba mi się to..
Blanka dziś 795g, a Czesio 927g...także tego noo...
Pazurki Czesia
Obrazek

Obrazek

Ciężko zrobić zdjęcia czarnym plamom
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A w klatce to już w ogóle niewidzialni :lol:
Obrazek

Obrazek
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Awatar użytkownika
Dzima
Kontakt:

Ktoś tu ogarnął hamak :roll: :102:
Obrazek
Pyrka
Awatar użytkownika
Siula
Miejscowość: Tarnowo Podgóne
Kontakt:

Post autor: Siula »

Ojej dopiero doczytałam, że oni wrócili. Strasznie to smutne... To ta parka co była u Ciebie jak moje dziewczyny były na wakacjach no nie? Dużo zdrówka dla nich, mam nadzieję, że nic niepokojącego nie wyszło po kontroli. :fingerscrossed: :buzki:
Awatar użytkownika
Dzima
Kontakt:

Siula pisze:Ojej dopiero doczytałam, że oni wrócili. Strasznie to smutne... To ta parka co była u Ciebie jak moje dziewczyny były na wakacjach no nie? Dużo zdrówka dla nich, mam nadzieję, że nic niepokojącego nie wyszło po kontroli. :fingerscrossed: :buzki:
Tak to oni :(
Dziś mieli badania, czekamy na wyniki krwi. U Czesia USG ok, nerki ładnie wyglądają (a po Pataszonie jestem już przewrażliwiona na tym punkcie). Blanka ma gigantyczną cystę, jeśli krew będzie ok to szybko ciachamy
Pyrka
Awatar użytkownika
Dzima
Kontakt:

Czarne ryjki były dziś na wybiegu. Czesio się schował, a Blanka zwiedzała i wdawała się w pyskówkę z sąsiadami :|
Taka pomoc przy sprzątaniu to nie pomoc :lol:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kontrola....czy już wpuszczają do klatki?
Obrazek
Pyrka
Awatar użytkownika
Dzima
Kontakt:

Blanka po zabiegu, ma się dobrze, apetyt dopisuje, ale długo nie mogła zaskoczyć z bobkami, nadal robi jakieś małe. :fingerscrossed:
Pyrka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”