Fiszka- DS___Brenda[*]__Julinka[*] _Zinka [*]
Moderator: silje
- Beatrice
- Miejscowość: Lublin
- Kontakt:
Re: Brenda i Julinka [Sztum]- rezerwacja__Zinka- DS___ Fiszk
Boże mój!!!
Z całych sił!!!

- silje
- Moderator globalny
- Miejscowość: Sztum/Czernin
- Kontakt:
Re: Brenda i Julinka [Sztum]- rezerwacja__Zinka- DS___ Fiszk
Z ciężkim sercem to piszę: musiałam dziś pomóc odejść Julince
Naprawdę, nie było już nadziei.. Ona już nawet nie chciała łykać karmy ratunkowej, nie trzymała temperatury. Dalsze utrzymywanie jej przy życiu byłoby uporczywym leczeniem i przedłużaniem cierpienia. Może ec zrobiło swoje, nie wiem..
Tak naprawdę mogłam to zrobić już wczoraj.
Bardzo mi jej żal.. Żyła tylko rok.. Kolejna ofiara bezmyślnego rozmnażania świnek i chowu wsobnego.
Dla Julinki
Naprawdę, nie było już nadziei.. Ona już nawet nie chciała łykać karmy ratunkowej, nie trzymała temperatury. Dalsze utrzymywanie jej przy życiu byłoby uporczywym leczeniem i przedłużaniem cierpienia. Może ec zrobiło swoje, nie wiem..
Tak naprawdę mogłam to zrobić już wczoraj.
Bardzo mi jej żal.. Żyła tylko rok.. Kolejna ofiara bezmyślnego rozmnażania świnek i chowu wsobnego.
Dla Julinki
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Lotka +21 w DT
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Re: Brenda [Sztum] Julinka[*] __Zinka- DS___ Fiszka-DS
Przykro mi
Nie ma sensu przedłużać cierpienia jeśli świnka się poddała.
Może nie zdążyła mieć własnego domu stałego, ale opiekę w dt miała cudowną

Nie ma sensu przedłużać cierpienia jeśli świnka się poddała.
Może nie zdążyła mieć własnego domu stałego, ale opiekę w dt miała cudowną
Pyrka
Za TM
Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM
- Beatrice
- Kontakt:
Cały wczorajszy dzień przeplakalam... To mnie wyjątkowo uderzyło...Kochalam i będę zawsze Julinie kochać!
Reniu, ja mówiłam o Julince bo była szczególna, ale też potrzebowała szczególnych warunków...Zawsze będzie moja... Kochana, Brendzie wzięłabym z wielką radością!!!
Napisz mi , proszę , czy ona jest nosicielka? Czy może być trzymana ze zdrowymi świnkami czy tylko z e.c.+?...

Reniu, ja mówiłam o Julince bo była szczególna, ale też potrzebowała szczególnych warunków...Zawsze będzie moja... Kochana, Brendzie wzięłabym z wielką radością!!!
Napisz mi , proszę , czy ona jest nosicielka? Czy może być trzymana ze zdrowymi świnkami czy tylko z e.c.+?...
- zwierzur
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Dla Julinki...
I za cudowny domek dla Brendy 
Dobre chwile są jak wisienki na torcie...
- silje
- Moderator globalny
- Kontakt:
Beatrice, tak jak Ci pisałam- myślę, że to, że Brenda jest nosicielką jest niemal pewne. Porozmawiam z Dr, czy jest sens robić jej badanie. Jeśli uzna, że jest szansa, że jest ujemna, to pobierzemy krew. Jako dodatnia na pewno będzie szukała domu z inną świnką dodatnią- objawową lub bezobjawową.
Póki co Brenda zachowuje się normalnie choć pewnie czuje się osamotniona i i po swojemu tęskni. Julinka była cichą towarzyszką, ale często leżały sobie razem przytulone.
Póki co Brenda zachowuje się normalnie choć pewnie czuje się osamotniona i i po swojemu tęskni. Julinka była cichą towarzyszką, ale często leżały sobie razem przytulone.
- Beatrice
- Kontakt:
No cóż , czekam co powie Wasz Doktor...Ale to trudne, najpierw odeszła Julineczka, a teraz w jakiś sposób tracę Brende...
Czy Ona w ogóle ma jakieś szanse na adopcję do świnki z ec+!?... Nigdy sobie tego nie wyobrażałam, pęka mi serducho...

Czy Ona w ogóle ma jakieś szanse na adopcję do świnki z ec+!?... Nigdy sobie tego nie wyobrażałam, pęka mi serducho...
- silje
- Moderator globalny
- Kontakt:
No ja też się trochę pogubiłam, bo nie tak miało być.. Ale zobaczymy.
Jeśli jednak będzie musiała iść do świnki z ec- to tak, ma szanse. Takich świnek jest coraz więcej i coraz więcej się ich diagnozuje. Niestety. Jeszcze kilka lat temu w ogóle nie było tego problemu.
Jeśli jednak będzie musiała iść do świnki z ec- to tak, ma szanse. Takich świnek jest coraz więcej i coraz więcej się ich diagnozuje. Niestety. Jeszcze kilka lat temu w ogóle nie było tego problemu.
- Beatrice
- Kontakt:
Całuję Brendunie z całych sił i .....czekam!
Może wszystko się ułoży dobrze przecież opiekuje się Ją teraz prawdziwy Aniołek z Nieba!

Może wszystko się ułoży dobrze przecież opiekuje się Ją teraz prawdziwy Aniołek z Nieba!
- silje
- Moderator globalny
- Kontakt:
Myślałam i myślałam.. Zrobiłam Brendzie test w kierunku ec- pomimo tego, że wynik jest właściwie pewny. Ale muszę mieć pewność całkowitą by wiedzieć, że trzeba jej szukać domu z ec. A może jakimś cudem będzie ujemna i będzie mogła pojechać do Belindy i Beatrice. Mała szansa, ale może?..
Brenda trzyma się dobrze, kawał z niej prośki. Z powodu mniejszej motywacji do ruchu- przytyła trochę. Ale wygląda świetnie, jak okaz zdrowia.
Brenda trzyma się dobrze, kawał z niej prośki. Z powodu mniejszej motywacji do ruchu- przytyła trochę. Ale wygląda świetnie, jak okaz zdrowia.