Puchate Siły znowu we dwoje
Moderator: silje
-
- Miejscowość: Białystok
- Kontakt:
Re: Puchate Siły Otonia została sama
Czytam o osieroconej Otońci i serce mi pęka. Zwierzynek malutki, bezradniutki i osamotniony tak nagle. Tak kochający i czuli Duzi jakich ma i nowe koleżanki na cito ... Serdecznie pozdrawiam
- sosnowa
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Myślimy o samcu, ona jest sterylizowana. Samica będzie ustalała hierarchię. Wręcz o samcu z hodowli, żeby uniknąć kwarantanny, ale to jeszcze do decyzji.
Niestety są potworne upały.
Niestety są potworne upały.
- jolka
- Wiceprezes ds. adopcyjnych
- Kontakt:
Ale sosnowo przecież z adopcji też kwarantanny nie będzie. Może któregoś samczyka na opiekę? Tego z interwencji? Wiem to trudna decyzja
trzymam kciuki żeby mała szybko znalazła towarzysza.

Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
- sosnowa
- Kontakt:
Wiem, że z adopcji nie będzie kwarantanny, ale Otonia jest z nami w Starachowicach, a my nie jesteśmy zmotoryzowani. Jak zorganizować transport i to jeszcze w takich temperaturach? Stąd myśl o hodowli, bo jest taka pod Kielcami i mają coś akurat na stanie. Wolałabym z adopcji, tym bardziej, że wiedziałabym więcej o charakterze tego pana. Jestem nadal w takim stanie, że trudno mi zebrać myśli i coś przedsięwziąć. Robię to wyłącznie dla Otonii, ona jest niewidoma i wymaga specjalnego traktowania Bardzo mi zależy na tym żeby nie nie stworzyć sytuacji, w której nowa świnia ją nieprzyjemnie zdominuje. Osobiście mam dość.
- sosnowa
- Kontakt:
Na świecie są dobrzy ludzie, na forum tym bardziej. Pojawiła się niesamowicie kusząca propozycja, co prawda wymagająca naszego powrotu do Warszawy, ale nie. Przemyślałam wraz z rodziną. U nas nie ma dobrych warunków dla brachycefalików, nie będziemy już domem dla teddików.
Jesteśmy w trakcie negocjacji, w wyniku których zapewne Otonia będzie miała kolegę o długiej paszczy,który zniesie lepiej upały niż krótkopyski teddik. Ale wszystko jeszcze płynne.
Z nią nie jest dobrze, jest w ewidentnej ciężkiej depresji.
Duża chyba też.

Jesteśmy w trakcie negocjacji, w wyniku których zapewne Otonia będzie miała kolegę o długiej paszczy,który zniesie lepiej upały niż krótkopyski teddik. Ale wszystko jeszcze płynne.
Z nią nie jest dobrze, jest w ewidentnej ciężkiej depresji.
Duża chyba też.
- zwierzur
- Kontakt:
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
Okropne to wszystko.
Szybkiego przybycia długopyskiego kolegi. Koniecznie.

Szybkiego przybycia długopyskiego kolegi. Koniecznie.

- sosnowa
- Kontakt:
Długopyski będzie jutro, jak dobrze pójdzie.
On długowłosy też będzie, jak mu wyrosną, na razie to jeszcze totalny małolat, jutro kończy miesiąc, co nie przeszkadza mu ważyć 320g (dane z poniedziałku, może już więcej). Podobno jeszcze mięty nie czuje do kobit. Liczę na to, że w takim układzie będzie im dobrze, mały nic nie wie o świecie, więc uzna, że samice (poza mamą) są po prostu niewidome i tyle. A taki gabaryt Otonii nie zestresuje raczej. Z drugiej strony ona do gabarytu jest przyzwyczjona.
Wczoraj leżała na Dużym i trzymała go za palec. Mocno. Duży był niesamowicie wzruszony. Biedna jest, bardzo słabo je, muszę ją dokarmiać, nawet świeży perz nie zrobił na niej zbyt dużego wrażenia. Bobczy i sika normalnie, ja już oczywiście w strachu, że coś jej jest, bo u niej po oczach nie poznasz, że chora.
On długowłosy też będzie, jak mu wyrosną, na razie to jeszcze totalny małolat, jutro kończy miesiąc, co nie przeszkadza mu ważyć 320g (dane z poniedziałku, może już więcej). Podobno jeszcze mięty nie czuje do kobit. Liczę na to, że w takim układzie będzie im dobrze, mały nic nie wie o świecie, więc uzna, że samice (poza mamą) są po prostu niewidome i tyle. A taki gabaryt Otonii nie zestresuje raczej. Z drugiej strony ona do gabarytu jest przyzwyczjona.
Wczoraj leżała na Dużym i trzymała go za palec. Mocno. Duży był niesamowicie wzruszony. Biedna jest, bardzo słabo je, muszę ją dokarmiać, nawet świeży perz nie zrobił na niej zbyt dużego wrażenia. Bobczy i sika normalnie, ja już oczywiście w strachu, że coś jej jest, bo u niej po oczach nie poznasz, że chora.
- zwierzur
- Kontakt:
- Siula
- Miejscowość: Tarnowo Podgóne
- Kontakt:
Kochane maleństwo.
Trzymajcie się obydwie.