Bryczes - zamieszkał w Elblągu

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Bryczes - zamieszkał w Elblągu

Post autor: silje »

Obrazek

Do adopcji po kwarantannie młody samczyk oddany pod opiekę Stowarzyszenia przez osobę prywatną.
Jest płochliwy, ale nie dziki- myślę że dość szybko się oswoi. Bardzo rozbrykany i ciekawski. Na nowym miejscu od razu zabrał się za zwiedzanie wszystkich zakamarków, testowanie hamaka i półki. Oraz za jedzenie :)

* Imię świnki- Bryczes
* Wiek świnki- ur ok 1.10.2020
* Płeć - samiec
* Numer adopcyjny - 5359
* Informacje dot. adopcji zwierzęcia - do adopcji do innego samca lub wysterylizowanej samiczki
* Stan adopcji- DS u p. Moniki K. z Elbląga
* Miejscowość, w której przebywają zwierzęta oraz u kogo- Sztum (woj. pomorskie), silje
* Informacje dot. diety- Cavia Complete, siano i zioła, ogórek, jabłko, marchew, burak, seler naciowy.
* Kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę- PW na forum, lub mail silje_xx@wp.pl
* Informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku- ja

Adopcja na zasadach Stowarzyszenia- obowiązuje wizyta przedadopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej http://forum.swinkimorskie.eu/SPSM/imag ... na2020.pdf

Nie kieruję się kolejnością zgłoszeń! Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki- spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (min.120cm), wybiegi, karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną.
Proszę zapoznać się z procedurą adopcyjną!
http://forum.swinkimorskie.eu/SPSM/imag ... na2020.pdf
oraz
http://forum.swinkimorskie.eu/SPSM/inde ... &Itemid=88

Ważne!
Jeśli chodzi o transport- podejdźmy do tematu z rozwagą.
Wszystkim nam powinno zależeć, by świnka dojechała do swojego domu w warunkach jak najbardziej komfortowych- bez zbędnych stresów: przesiadek, hałasów, nie narażana na mrozy/upały/przeciągi itp. Dlatego też staram się nie wysyłać świnek w dalekie trasy (powyżej 300km), jednakże każdą adopcję rozpatruję indywidualnie, bo można przejechać i 600km w klasie de lux, jeśli się bardzo chce, a bywa tak, że 120 km stanowi problem. Liczę na współpracę z przyszłym domem świnki w tej kwestii.

Obrazek
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +21 w DT
Awatar użytkownika
moniczka_omn
Miejscowość: Justynów k. Łodzi
Kontakt:

Re: Bryczes [Sztum]- kwarantanna /wolny

Post autor: moniczka_omn »

Kochany :fingerscrossed:
Na zawsze w serduszku:
Malwinka, Gudi, Żelek, Loluś, Smołek, Grzybek, Czosnek, Maluszek, Wiktorek + 2 tymczaski
:candle:
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Re: Bryczes [Sztum]- rezerwacja

Bryczes- rezerwacja dla p. Kacpra z Wrocławia :)

Jak wszystko pójdzie dobrze, to już za tydzień chłopak pojedzie do swojego nowego domu i zapozna się z Eklerem.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +21 w DT
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Re: Bryczes [Sztum]- wolny

Kilka dni temu okazało się, że potencjalny kolega Bryczesa nie jest w pełni zdrowy. Nie wiadomo jak długo potrwa ta sytuacja, więc adopcja została nieco odłożona w czasie. Może w międzyczasie znajdzie się jakiś kolega bliżej? *

Bryczes jest ponownie wolny.

*Ed. 12.05: Niestety niedoszły kolega Bryczesa odszedł [*].[/size]
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Jest osoba wstępnie zainteresowana Bryczesem, zobaczymy co nam z tego wyjdzie.
Wyznam po cichu, że próbowałam go w międzyczasie połączyć z dwoma chłopakami, ale nie wyszło- pierwszy panicznie się go bał, a z drugim chcieli się od razu zagryźć. Albo taki charakterny, albo jeszcze nie trafił na odpowiedniego kolegę. Spróbuję jeszcze ten raz.
Awatar użytkownika
zwierzur
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: zwierzur »

:fingerscrossed: Bardzo mocno!!!
Dobre chwile są jak wisienki na torcie...
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Re: Bryczes [Sztum]- rezerwacja

Bryczes- rezerwacja dla p. Moniki z Elbląga :)
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Re: Bryczes - zamieszkał w Elblągu

Wczoraj Bryczes pojechał ze mną na wizytę przedadopcyjną do Elbląga.
Od razu zapoznał się ze swoim nowym kolegą- Sebą. Ku mojemu zdumieniu- zachował się naprawdę przyzwoicie. Łączenie chwilami tylko nerwowe, ale przeważnie cisza i spokój. :shock:.
Morał z tego taki, że musiał po prostu trafić na właściwą świnkę. Dwie poprzednie (jeden histeryk, drugi zakapior) ewidentnie
mu nie podpasowały. Co innego Seba :) . Do tego ta jego piętrowa willa 8-) .
Mam nadzieję, że nic nie będzie wymyślał i z dnia na dzień będzie już tylko lepiej.
Awatar użytkownika
moniczka_omn
Miejscowość: Justynów k. Łodzi
Kontakt:

Re: Bryczes - zamieszkał w Elblągu

Post autor: moniczka_omn »

Ale superowo! Trzymam kciuki :fingerscrossed:
Na zawsze w serduszku:
Malwinka, Gudi, Żelek, Loluś, Smołek, Grzybek, Czosnek, Maluszek, Wiktorek + 2 tymczaski
:candle:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”