Witam. Mam ponad 3 letnią świnkę morską. Od jakiegoś czasu nie je tak jak poprzednio. Nawet z ogórkiem ma problem, a to już nie jest dobry znak.
Niby jest aktywna, ale czasem usiądzie i się zgarbi i zmruży oczy. W klatce jest coraz mniej bobków. Świnka dostaje ciągle to samo siano. Wodę tak samo. Piję wodę ale mało. Próbuje jeść ale nie zawsze weźmie do jedzenia. A jak już weźmie to bardzo długo przeżuwa. Sprawdzałam zęby i nie są przerosniete. Nawet spotykałam żeby sprawdzić czy nie bolą ją zęby ale zbytnio się nie wyrywało więc chyba zęby nie bolą. Czy coś jej stanęło w przełyku? Jedyne co, to zauważyłam że czasami podnosi główkę i tak wywija buźkę w rulon i wykręca język. I czasami tak zrobi po zjedzeniu A czasem tak nagle. Weterynarza do takich zwierzątek w pobliżu brak. Mógłby ktoś mi pomóc?
Świnka nie może jeść i robi tak jakby przeszkadzał jej język
Moderator: Dzima
- zwierzur
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Re: Świnka nie może jeść i robi tak jakby przeszkadzał jej j
Polecam jednak gorąco wizytę u weterynarza od "takich" zwierzątek. W województwie łódzkim jest wybór, zobacz tu: viewforum.php?f=36
To mogą być zęby trzonowe, albo inne paskudztwo. Szkoda stworzenia, bo świnki kochają jeść. Zróbcie sobie wycieczkę do Łodzi, warto, naprawdę.
To mogą być zęby trzonowe, albo inne paskudztwo. Szkoda stworzenia, bo świnki kochają jeść. Zróbcie sobie wycieczkę do Łodzi, warto, naprawdę.
Dobre chwile są jak wisienki na torcie...
Re: Świnka nie może jeść i robi tak jakby przeszkadzał jej j
zwierzur pisze:Polecam jednak gorąco wizytę u weterynarza od "takich" zwierzątek. W województwie łódzkim jest wybór, zobacz tu: viewforum.php?f=36
Dobrze. Dziękuję