Liam i Fabian - w DS

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Liam i Fabian - w DS

Post autor: silje »

Liam i Fabian
Do adopcji po wyleczeniu i podtuczeniu dwóch pięknisiów uratowanych z mini-zoo. Chłopaki aktualnie mieszkają zgodnie w jednej klatce 120, ale trzymają dystans. Jeśli pozostaną zgodni, to w pierwszej kolejności będziemy im szukać wspólnego domu. Jeśli się nie uda, albo chłopaki się pobiją- zostaną wykastrowani i będą szukali żon.
Żyli do tej pory w dużym stadzie... pod tarasem. Żywili się tym, co znaleźli. Prowadzili bujne życie towarzyskie i niejedno przeszli- świadczą o tym liczne, stare i świeże rany po pogryzieniach. Tak, że raczej nie ma co liczyć na to, że zaprzyjaźnią się z nowym kolegą.

Póki co chłopaki mają zaawansowanego świerzba i grzybicę. Fabian jest w zdecydowanie gorszym stanie.

Tak, że leczymy i rozglądamy się nieśmiało za domkiem.
Za miesiąc (mam nadzieję!) będą już piękni i zdrowi.

Obrazek

* Imię świnki- Liam
* Wiek świnki- ur. ok 01.2020
* Płeć - samiec
* Numer adopcyjny - 5212
* Informacje dot. adopcji zwierzęcia - do adopcji z Fabianem,
* Stan adopcji- DS u p. Alicji W. z Gdańsku

Obrazek

* Imię świnki- Fabian
* Wiek świnki- ur. ok 01.2020
* Płeć - samiec
* Numer adopcyjny - 5213
* Informacje dot. adopcji zwierzęcia - do adopcji z Liamem
* Stan adopcji- DS u p. Alicji W. z Gdańsku

* Miejscowość, w której przebywają zwierzęta, oraz u kogo- Sztum (woj. pomorskie), silje
* Informacje dot. diety- Cavia Nature, trawa, siano i zioła, ogórek, jabłko, marchew, burak, seler naciowy.
* Kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę- PW na forum, lub mail silje_xx@wp.pl
* Informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku- ja

Adopcja na zasadach Stowarzyszenia- obowiązuje wizyta przedadopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej (http://forum.swinkimorskie.eu/SPSM/imag ... na2020.pdf)

Nie kieruję się kolejnością zgłoszeń! Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki- spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (min.120cm), wybiegi, karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną (specjalista od zwierząt egzotycznych/nieudomowionych)
Proszę zapoznać się z procedurą adopcyjną!
http://forum.swinkimorskie.eu/SPSM/inde ... &Itemid=83
oraz
http://forum.swinkimorskie.eu/SPSM/inde ... &Itemid=88

Ważne!
Jeśli chodzi o transport- podejdźmy do tematu z rozwagą.
Wszystkim nam powinno zależeć, by świnka dojechała do swojego domu w warunkach jak najbardziej komfortowych- bez zbędnych stresów: przesiadek, hałasów, nie narażana na mrozy/upały/przeciągi itp. Dlatego też staram się nie wysyłać świnek w dalekie trasy (powyżej 300km), jednakże każdą adopcję rozpatruję indywidualnie, bo można przejechać i 600km w klasie de lux, jeśli się bardzo chce, a bywa tak, że 120 km stanowi problem. Liczę na współpracę z przyszłym domem świnki w tej kwestii.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +21 w DT
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Re: Liam i Fabian [Sztum]- wolni

Po Fluconazolu i kąpielach w Nizoralu Fabian jest piękny i zdrowy :)
Chłopaki pozostali na szczęście w zgodzie i dlatego szukamy im domku razem.
Nadal są płochliwi, choć Liam bardziej. Histeryk dosłownie, piszczy, kiedy się go bierze na ręce. Fabian również ucieka przed ręką, ale nie jest to aż tak desperackie. Takie zachowanie oczywiście szybko się zmieni, o ile ktoś im poświęci więcej czasu, niż ja mogę.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +21 w DT
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Re: Liam i Fabian [Sztum]- rezerwacja

Liam i Fabian- rezerwacja dla p. Alicji W. z Gdańska :)

Gratuluję wyboru! Chłopcy są naprawdę cudni.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Re: Liam i Fabian - w DS

Wczoraj Liam i Fabian pojechali do swojego domku :yahoo:
Już się instalują w swoim nowym lokum i chyba jeszcze nie mogą uwierzyć, że to wszystko jest tylko i wyłącznie ich :) . Są jeszcze trochę onieśmieleni, ale z każdym dniem będzie coraz lepiej, to pewne.
Powodzenia chłopaczki :buzki:

Ewa i Michał- bardzo dziękuję za przeprowadzenie wizyty przedadopcyjnej :buzki:
I za całą resztę:)
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: Liam i Fabian - w DS

Post autor: sosnowa »

:jupi: :fingerscrossed:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”