Tofik [*] 01.2018 - 26.12.2020
Moderator: pastuszek
- Beatrice
- Miejscowość: Lublin
- Kontakt:
Re: Tofik [Gdynia], wstrzymany
Ojej! Ale cuda! To chyba naprawdę musiał być jak aniołek!?
Też jestesmy mu winne paczuszke, ale chyba jak się pozbieramy w tym przedświątecznym i własnym sytacyjnym rozgardiaszu...Dziekujemy Wam za to Tofikowe szczęście! Dziewczyny przesyłają gorące całusy!

- Ewa i Michał
- Prezes SPŚM
- Miejscowość: Gdynia
- Kontakt:
Aż wstyd mi... tak długo nic nie pisałam...
dzisiaj będzie aktualizacja! I zdjęcia jakieś też 
Teoś,Rogerek,Jędrzejek,Bobiczko,Toficzek,Kubuś,Batmanek,Klusia,Chojraczek,Leoś,Liluś,Majeczka,Gajuszek,Misia,Batonik,Sherlock,Splinterek,Rodzyś,Fila,Pyrka,Klusek,Watson,Kartofel,Ziemniaczek,Piratka,Uszatek,Szaruś,Rakieta,Florka 
- Beatrice
- Kontakt:
A tutaj? Tofiniu, pokaż jeszcze raz piękną prosiaczkowa buzię!

- Ewa i Michał
- Prezes SPŚM
- Kontakt:
Tofik ma kolegę
Tak mniej więcej od miesiąca - małego łysolka Ziemniaczka 
Chłopaki ładnie sią dogadują. Czasami Tofik małego dominuje, ale tak bez agresji. Jedzą z jednej miski, śpią zazwyczaj w jednym tunelu
Razem śmigają na wybiegu:) Ziemniak już się nauczył, jak drzeć się o jedzenie
Tofik zachowuj się trochę jak starszy braciszek, który pilnuje Ziemniaczka i jest dość "terytorialny" jeśli chodzi o małego szkraba;)
Tutaj zdjęcia z pierwszego dnia, po zapoznaniu:)

Niestety nie obyło się bez zdrowotnych zawirowań (Tofiś jest zdrowy:) ). Ziemniak tak po półtora tygodnia pobytu u nas, zaczął coś mi się "nie podobać"... Schudł, zrobił się mniej aktywny... Pod kilku dniach znana była przyczyna - ropień okołozębowy! U takiego małego pysia! Szok normalnie. Ropień oczyszczono, ładnie się zagoił.
(Mały po oczyszczeniu ropnia)

Jednak cały czas walczymy z "krytycznie" niską wagą... Ziemniaczek teraz już zachowuje się całkiem normalnie - bryka, skacze, jedzona się domaga. Niby je, a przytyć nie może. Za dwa dni jedziemy na kontrolę do weta. Pomyślimy nad dalszą diagnostyką (krew ok, bobki czyste), bo może dzieje się coś jeszcze, czego na razie nie widać.
A tutaj gang groźnych tunelowych łysoli

Chłopaki ładnie sią dogadują. Czasami Tofik małego dominuje, ale tak bez agresji. Jedzą z jednej miski, śpią zazwyczaj w jednym tunelu
Tutaj zdjęcia z pierwszego dnia, po zapoznaniu:)

Niestety nie obyło się bez zdrowotnych zawirowań (Tofiś jest zdrowy:) ). Ziemniak tak po półtora tygodnia pobytu u nas, zaczął coś mi się "nie podobać"... Schudł, zrobił się mniej aktywny... Pod kilku dniach znana była przyczyna - ropień okołozębowy! U takiego małego pysia! Szok normalnie. Ropień oczyszczono, ładnie się zagoił.
(Mały po oczyszczeniu ropnia)

Jednak cały czas walczymy z "krytycznie" niską wagą... Ziemniaczek teraz już zachowuje się całkiem normalnie - bryka, skacze, jedzona się domaga. Niby je, a przytyć nie może. Za dwa dni jedziemy na kontrolę do weta. Pomyślimy nad dalszą diagnostyką (krew ok, bobki czyste), bo może dzieje się coś jeszcze, czego na razie nie widać.
A tutaj gang groźnych tunelowych łysoli

Teoś,Rogerek,Jędrzejek,Bobiczko,Toficzek,Kubuś,Batmanek,Klusia,Chojraczek,Leoś,Liluś,Majeczka,Gajuszek,Misia,Batonik,Sherlock,Splinterek,Rodzyś,Fila,Pyrka,Klusek,Watson,Kartofel,Ziemniaczek,Piratka,Uszatek,Szaruś,Rakieta,Florka 
-
margonel
- Miejscowość: Białystok
- Kontakt:
Cuuuudneee ! To maleńswo Ziemniaczek
A razem z Tofikiem
Tylko żeby mały niuniuś wyzdrowiał jak najszybciej
Nigdy nie widziałam takiej rany po ropniu okołozębowym i nie miałam pojęcia jak może być głęboka, rozległa. Czy to nie boli takie otwarte ? Czy się zagoi ?
Tylko żeby mały niuniuś wyzdrowiał jak najszybciej
Nigdy nie widziałam takiej rany po ropniu okołozębowym i nie miałam pojęcia jak może być głęboka, rozległa. Czy to nie boli takie otwarte ? Czy się zagoi ?
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Ropień??? U takiego smarka? Jakaś awitaminoza chyba?
- Ewa i Michał
- Prezes SPŚM
- Kontakt:
Margonel, nasza Pani wet tak oczyszcza ropnie - na zewnątrz by w razie potrzeby ropa, która by się jeszcze mogła nazbierać, miała ujście. I wtedy cały myk polega na tym, by nie pozwolić tej ranie za szybko zarosnąć. Trzeba ją przepłukiwać kilka razy dziennie i w niej "grzebać", czego nie lubię... Ale już się ładnie zagoiło 
Pucko jeśli jakaś awitaminoza, to niestety dobrze ukryta. Mamy nadzieję, że może tylko zakuł się sianem i jest to taki jednorazowy wyskok.
Ale Tofiś z kumpla szczęśliwy jest
Pucko jeśli jakaś awitaminoza, to niestety dobrze ukryta. Mamy nadzieję, że może tylko zakuł się sianem i jest to taki jednorazowy wyskok.
Ale Tofiś z kumpla szczęśliwy jest
- Beatrice
- Kontakt:
A tarczyca, Ewciu, badana? A może poprostu "tylko "ropień? Bardzo kciukamy za zdrówko!
No i , oczywiście też przyjazn!

- zwierzur
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Przecudny duecik się wyszykował.
Zdrówka obu łysolkom. 
Dobre chwile są jak wisienki na torcie...
- Beatrice
- Kontakt:
Co u moich kochanych hipopotamkow?