27.03.2020- zmiana autora wątku z Ewa i Michał na Dzimę
* Imię świnki - DECYBEL
* Wiek świnki - ur. ok 06.2019
* Płeć świnki - samiec kastrat
* Numer adopcyjny – 4991
* Stan adopcji - DS Joanna K. Poznań
* Informacje dot. adopcji zwierzęcia – do adopcji do samiczki lub samiczek lub z
* Miejscowość, w której przebywa zwierzę,oraz u kogo - Rogoźno, Dzima
* Historia zwierzęcia, przebyte choroby – Oddany pod opiekę Stowarzyszenia przez osobę prywatną, która nie mogła już dłużej sprawować nad nim opieki. Troszkę dzikusek, potrzebuje kilka dni, żeby się oswoić i do kogoś przyzwyczaić, ale ma zadatki na miziaka Ładnie siedzi na kolankach i daje się głaskać. W stosunku do innych świnek ugodowy.
Decybelek wbrew swemu imieniu jest dość cichym świnkiem mamy nadzieję, że przyszły kolega go rozkręci i wyzwoli w nim zdolności wokalne
*Informacje dot. diety - Sianko, ogórek, marchewka, natka pietruszki, koperek, cykoria, bazylia, mięta, sałata rzymska, suszone ziółka, karma Cavia Complete. Pije z poidła.
* Kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę - Dzima pw oraz e-mail: dzimaaga@gmail.com
* informacja o tym kto wydał zgodę na założenie wątku - silje
EDIT. 20.8.2023 Decybel wrócił z adopcji...choć trudno to nazwać adopcją. Kobieta, która adoptowała jego i Sensację oddała ich krótko PO adopcji!!!
Przekazała osobie trzeciej. Sensacja umarła. Decybela razem z inną samiczką odebrałam dziś od tej osoby, ponieważ został wystawiony na świnkowej grupie, że szuka domu...ZNOWU! Po raz 4ty będzie szukał domu!!!!
Najpierw w wieku 9 miesięcy został oddany do SPŚM, bo go nie chciano, potem z adopcji oddany do osoby trzeciej, teraz oddawany przez tą osobę i po 3 latach ponownie do mnie trafił.
Wstyd mi za ludzi.
Podobno argumentem do oddania jego i Sensacji była alergia dziecka...dlatego też od dziś ograniczam adopcje do domów z dziećmi, chyba że ktoś ma już świnki lub przedstawi wyniki od alergologa. Totalnie nie mogę zrozumieć dlaczego nie został po prostu oddany do mnie - zgodnie z umową adopcyjną.
OKTAWA
- płeć świnki: samica sterylka
- adopcyjny numerek: 6088
- miejscowość, w której przebywa zwierzę, oraz u kogo: Rogoźno, Dzima
- historia zwierzęcia, przebyte choroby: Nic o niej niewiadomo. Wzięła ją kobieta, która odbiera oddawane świnki i tyle tak samo wzięła oddawanego Decybela. Samiczka wg niej ma ok 5 lat, możliwe cysty, więc wstrzymana do czasu badań.
- stan adopcji: DS Julia J.
- wszelkie dodatkowe informacje dot. adopcji zwierzęcia - do adopcji do samiczki lub z Decybelem
- kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę pw oraz e-mail: dzimaaga@gmail.com
- informacja o tym kto wydał zgodę na założenie wątku: Ja
Uwaga! Jako Dom Tymczasowy – czyli osoba najlepiej znająca powyższe świnki, ich charakter, zwyczaje, potrzeby – zastrzegam sobie prawo do wyboru przyszłego domu. Szukają dobrego, odpowiedzialnego domu z klatką (minimum 120cm) + codzienne wybiegi, karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną.
Adopcja na zasadach Stowarzyszenia - obowiązuje wizyta przedadopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej
Decybel (kastrat, DS) & Oktawa (DS) [Rogoźno]
Moderator: silje
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Decybel (kastrat, DS) & Oktawa (DS) [Rogoźno]
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2024, 12:42 przez Dzima, łącznie zmieniany 15 razy.
Pyrka
Za TM Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
- sosnowa
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
-
- Miejscowość: Białystok
- Kontakt:
Re: Decybelek [Gdynia] - do adopcji po 10.03
Jak mój książę Dyzio tylko kolorki inne
Piękny misio.
Piękny misio.
Dobry wieczór,
napisałam maila do Pani w sprawie Decybelka.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- Ewa i Michał
- Prezes SPŚM
- Miejscowość: Gdynia
- Kontakt:
Jesteśmy w kontakcieMarcelina89 pisze:Dobry wieczór,
Pozdrawiam.
Teoś,Rogerek,Jędrzejek,Bobiczko,Toficzek,Kubuś,Batmanek,Klusia,Chojraczek,Leoś,Liluś,Majeczka,Gajuszek,Misia,Batonik,Sherlock,Splinterek,Rodzyś,Fila,Pyrka,Klusek,Watson,Kartofel,Ziemniaczek,Piratka,Uszatek,Szaruś,Rakieta
- Ewa i Michał
- Prezes SPŚM
- Kontakt:
I mogę ogłosić, że:
Decybelek - rezerwacja dla p. Kariny i Niuńka z Poznania
Anetka zgodziła się iść na wpa (Dziękujemy! ), więc czekamy in informacje ale młodemu fajny domek się szykuje
Decybelek - rezerwacja dla p. Kariny i Niuńka z Poznania
Anetka zgodziła się iść na wpa (Dziękujemy! ), więc czekamy in informacje ale młodemu fajny domek się szykuje
Teoś,Rogerek,Jędrzejek,Bobiczko,Toficzek,Kubuś,Batmanek,Klusia,Chojraczek,Leoś,Liluś,Majeczka,Gajuszek,Misia,Batonik,Sherlock,Splinterek,Rodzyś,Fila,Pyrka,Klusek,Watson,Kartofel,Ziemniaczek,Piratka,Uszatek,Szaruś,Rakieta
- Ewa i Michał
- Prezes SPŚM
- Kontakt:
Re: Decybelek - [Rogoźno] wstrzymany, do adopcji po 07.05
Edit: Decybelek niestety nie dogadał się z kolegą Niuńkiem, którego za bardzo męczył.
Także Decybelek wraca do puli adopcyjnej.
Opiekę nad Decybelkiem przejęła Dzima (dziękujemy! ), która za ciosem wysłała tego małego wariata na kastrację...
Po przymusowej odsiadce Decybel będzie poszukiwał domu oraz swej żony/żon
Dziękujemy również Karinie za chęć dania Decybelkowi super domeku oraz opiekę nad szalonym włochaczem
Także Decybelek wraca do puli adopcyjnej.
Opiekę nad Decybelkiem przejęła Dzima (dziękujemy! ), która za ciosem wysłała tego małego wariata na kastrację...
Po przymusowej odsiadce Decybel będzie poszukiwał domu oraz swej żony/żon
Dziękujemy również Karinie za chęć dania Decybelkowi super domeku oraz opiekę nad szalonym włochaczem
- Dzima
- Kontakt:
Na próbne łączenie za decybela pojechała Adrenalina, może taka żona przypasuje Niuńkowi, choć Karina jest spanikowana
Pyrka
- Dzima
- Kontakt:
Decybel ma się dobrze, odkrył hamak i praktycznie z niego nie schodzi.
Pyrka
- Ewa i Michał
- Prezes SPŚM
- Kontakt:
Trzymam kciuki, by Decybel ładnie się goił i szybko znalazł domek po odsiadce
Ostatnio zmieniony 29 mar 2020, 19:40 przez Ewa i Michał, łącznie zmieniany 1 raz.