Reksiu-kastrat i Tutuś [WARSZAWA] W DS
Moderator: silje
-
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Re: Reksiu-kastrat i Tutuś - dwuletni przyjaciele [WARSZAWA]
Czy ja dobrze widzę, że Tutek jest mojej ulubionej rasy? 

DS:Matka Venda i Córka Via
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =62&t=5422
Ronek [*2004] Grubcia [*2020] Volta [*2020]
DT im. Grubci: Julek, Pszczoła, Rudosław i Płochacz, Mercedes i inne
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =62&t=5422
Ronek [*2004] Grubcia [*2020] Volta [*2020]
DT im. Grubci: Julek, Pszczoła, Rudosław i Płochacz, Mercedes i inne
- Natalinka
- Kontakt:
A si, Tutek jest angielski crested himalaya. Duży słodziak, ale z jajkami - niestety. Inaczej bym ich zaraz przydzieliła obu do moich bab i byłby porządek w stadach 

Czarna Kluska i Morena
Dzień dobry jak się mają panowie?
- Natalinka
- Kontakt:
Re: Reksiu-kastrat i Tutuś [WARSZAWA] WSTRZYMANI
Chłopaki dostali jednak antybiotyk i bardzo nie lubią go jeść. Przekupuję cykorią, sałatą rzymską, selerem naciowym - jakoś na razie się udaje. Reksiu bywa ostatnio drażliwy, ale też on jest bardziej chory - zapalenie DDO, podczas gdy Tutek z GDO nadal radośnie popcornuje.
Je się

I krótki quiz na spostrzegawczość: Znajdź czarną świkę

Je się
I krótki quiz na spostrzegawczość: Znajdź czarną świkę

Czarna Kluska i Morena
- Natalinka
- Kontakt:
Reksiu i Tutuś mają się już lepiej, ożywili się znów, szczególnie Reksiu, i dochodzą do siebie na Bactrimie, probiotykach, Imuniglukanie i dobrym jedzonku. Martwi mnie natomiast brak postępu w gojeniu się Reksiowego nosa – smaruję oczy i nos teraz Maxitrolem i jak wyraźnie widzę, że oczy lepiej, tak nos nie bardzo.

Może jednak być, że to brodawczak i potrzebne będą antywirusowe leki.
I jeszcze mam fotę z weekendowego obcinania pazurów. Wrażliwi niech lepiej nie patrzą, bo wyraźnie jeden z czarnych pazurów Reksia ma długą tkankę żywą

Strasznie mi było głupio, bo przez dobrych 10 minut nie przestawało tryskać krwią, a Reksiu taki zrezygnowany, że nawet już cykorii nie chciał. Bardzo z mojej strony nieprofesjonalnie.
A, jeszcze – Reksiu ma ewidentnie tendencje do złogów w drogach moczowych i za Chiny nie czyści siurka. No to ja czyszczę, ze dwa razy w tygodniu przemywam przegotowaną wodą... To tak dla pamięci dla ew. chętnych do adopcji
Tutuś jest sam sobie sterem...
https://photos.app.goo.gl/dzKLGcFFtKAG8JLL8
Może jednak być, że to brodawczak i potrzebne będą antywirusowe leki.
I jeszcze mam fotę z weekendowego obcinania pazurów. Wrażliwi niech lepiej nie patrzą, bo wyraźnie jeden z czarnych pazurów Reksia ma długą tkankę żywą

Strasznie mi było głupio, bo przez dobrych 10 minut nie przestawało tryskać krwią, a Reksiu taki zrezygnowany, że nawet już cykorii nie chciał. Bardzo z mojej strony nieprofesjonalnie.
A, jeszcze – Reksiu ma ewidentnie tendencje do złogów w drogach moczowych i za Chiny nie czyści siurka. No to ja czyszczę, ze dwa razy w tygodniu przemywam przegotowaną wodą... To tak dla pamięci dla ew. chętnych do adopcji

Tutuś jest sam sobie sterem...
https://photos.app.goo.gl/dzKLGcFFtKAG8JLL8
Czarna Kluska i Morena
- Świnkolub
- Miejscowość: Ostrołęka
- Kontakt:
Kto nigdy nie zaciął świnki przy manikiurze, ten ma jeszcze wszystko przed sobą
Biedniutki siurkowicz. Jako świniopasy wyłącznie żeńskiego stada składamy wyrazy uznania

Biedniutki siurkowicz. Jako świniopasy wyłącznie żeńskiego stada składamy wyrazy uznania

- Natalinka
- Kontakt:
Re: Reksiu-kastrat i Tutuś [WARSZAWA] ZAREZERWOWANI
Chłopaki skończli Bactrim i już nic nie słychać ani w GDO ani w DDO, więc można uznać, że zdrowi. Dziś jeszcze Reksiu do dr Buczek z oczyma, ale wyraźnie widzę, że jest duuuużo lepiej. Pytanie tylko, czy utrzymujemy maść, czy inne krople teraz, ale wszystko pięknie ogarnięte.
Najważniejsza informacja jednak to: Jutro jadą do swojego nowego domu! Zdecydowała się na adopcję ich wetka z Ogonka, dr Paulina Roguska, wielka miłośniczka świnek i fanka obu chłopaków. I bardzo się cieszę, bo mam poczucie, że będą w dobrych rękach, zaopiekowani. To jednak dwóch bardzo wymagających panów jest, Reksiu zresztą z humorami (więc słabo z dziećmi myślę by było, choć z niego taka piękna góra futra do przytulania się), toteż cieszę się ogromnie z takiego obrotu spraw.
Dwaj trochę naburmuszeni, bo dostali probiotyk. A nie lubią.

Najważniejsza informacja jednak to: Jutro jadą do swojego nowego domu! Zdecydowała się na adopcję ich wetka z Ogonka, dr Paulina Roguska, wielka miłośniczka świnek i fanka obu chłopaków. I bardzo się cieszę, bo mam poczucie, że będą w dobrych rękach, zaopiekowani. To jednak dwóch bardzo wymagających panów jest, Reksiu zresztą z humorami (więc słabo z dziećmi myślę by było, choć z niego taka piękna góra futra do przytulania się), toteż cieszę się ogromnie z takiego obrotu spraw.
Dwaj trochę naburmuszeni, bo dostali probiotyk. A nie lubią.
Czarna Kluska i Morena
- Natalinka
- Kontakt: