SORA
Pododermatis łapki
- wiek - 2 lata na 11.2019 / zmarła 18.12.2019
- płeć - samica
- nr adopcyjny 4825
- stan adopcyjny: WSTRZYMANA do adopcji do innej samiczki lub kastrata
# historia zwierzęcia, przebyte choroby - Świnka odebrana z olx jako zdrowa. Po wstępnych oględzinach okazało się, że ma zapalenie warg, szare zęby i pododermatis na przedniej łapce, dodatkowo futerko brudne na pupie. Po wizycie u weterynarza okazało się, że wszystkie węzły chłonne ma znacznie powiększone, a na górnej szczęce jest wypukłość, sugerująca ropień, zęby do korekcji. Pobrana została krew - na szczęście parametry w normie i we wtorek zawożę małą do weta na zabieg. Zobaczymy co dalej. Podo na łapce smaruję maścią, wydaje mi się, że jest troszeczkę lepiej.
Sora na początku była dość wypłoszona, obecnie spaceruje po klatce, jest zainteresowana koleżankami i kolegami zza krat. Ze zrozumieniem i pełnym zaangażowaniem wyleguje się na hamaku. Na razie nieśmiało wypatruje człowieka, kiedy idę z warzywkami więc idzie ku lepszemu. Sora zasługuje na duże kciuki za zdrówko, wyleczenie, a później na nowy dom
# miejsce, w którym przebywa świnka oraz u kogo - Joanka, okolice Torunia
# informacje dotyczące diety: VL CN, CC, sianko, zioła wszelkie, pije z poidła, warzywa w fazie testów
# kontakt do osoby decyzyjnej – Dzima pw oraz e-mail: dzimaaga@gmail.com
# informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku - sama sobie wydałam
Adopcja oczywiście na zasadach Stowarzyszenia- obowiązuje wizyta przed adopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej.
Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki- spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (preferowana 120, albo co najmniej 100 cm długości dla 2 świnek), bezpieczne wybiegi, karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną.
Ważne jest dla mnie, aby osoby chętne na przygarnięcie świnek wykazywały szczere nimi zainteresowanie- to nowi domownicy i decyzja o ich przygarnięciu musi być przemyślana. Osoby chętne do adopcji świnki, proszone są o współpracę, a nie tylko stawianie wymogów
Sora [*]
Moderator: pastuszek
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Re: Sora /wstrzymana [T-ń]
Jak malutka?
-
- Miejscowość: Białystok
- Kontakt:
Wyjątkowo piękna świnka !
Zaniedbana maleństwo i oczki smutne
Wyjdzie na prostą i ktoś dobry ją bardzo, bardzo pokocha. Mocno w to wierzę. Oby jak najszybciej.
Zaniedbana maleństwo i oczki smutne
Wyjdzie na prostą i ktoś dobry ją bardzo, bardzo pokocha. Mocno w to wierzę. Oby jak najszybciej.
- moniczka_omn
- Miejscowość: Justynów k. Łodzi
- Kontakt:
Jak stópka i inne dolegliwości?
Na zawsze w serduszku:
Malwinka, Gudi, Żelek, Loluś, Smołek, Grzybek, Czosnek, Maluszek, Wiktorek + 2 tymczaski
Malwinka, Gudi, Żelek, Loluś, Smołek, Grzybek, Czosnek, Maluszek, Wiktorek + 2 tymczaski
- Beatrice
- Miejscowość: Lublin
- Kontakt:
Bardzo mocno kciukamy za ślicznotke!
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Niestety Sora najprawdopodobniej ma nowotwór
Pyrka
Za TM Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
- Świnkolub
- Miejscowość: Ostrołęka
- Kontakt:
To straszne.
Będziemy czekać na wiadomości
Będziemy czekać na wiadomości
- zwierzur
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Dobre chwile są jak wisienki na torcie...
-
- Moderator globalny
- Miejscowość: okolice Torunia
- Kontakt:
Re: Sora [*]
To był trudny dla mnie koniec roku i początek nowego...
18.01.2019 zmarła Sora. Dzień wcześniej dostałam diagnozę biopsji - chłoniak. Każda świnka, która odchodzi, zabiera nam kawałek serca i siły do walki o te zwierzaki. Mocno wierzyłam w to, że z Sorą przeżyjemy więcej wspólnych dni, lecz niestety nie było nam dane. Rak był tak rozległy, że to małe zwierzątko nie miało szans z nim nawet zawalczyć. Przepraszam, ale mimo czasu, jaki dałam sobie na napisanie o jej śmierci, nadal nie potrafię dobrać słów.
18.01.2019 zmarła Sora. Dzień wcześniej dostałam diagnozę biopsji - chłoniak. Każda świnka, która odchodzi, zabiera nam kawałek serca i siły do walki o te zwierzaki. Mocno wierzyłam w to, że z Sorą przeżyjemy więcej wspólnych dni, lecz niestety nie było nam dane. Rak był tak rozległy, że to małe zwierzątko nie miało szans z nim nawet zawalczyć. Przepraszam, ale mimo czasu, jaki dałam sobie na napisanie o jej śmierci, nadal nie potrafię dobrać słów.
DS:Dora i Boguś[*]Biolchema,Tedi,Abi,Stefan,Filemon,Bonifacy,Tofik,Prosiaczek,Rabarbar[/color]
DT: Nikita, Baltazar i Don Pedro, Augustyna, Augustyn, Polikarp, Witkac, Wikta
DT: Nikita, Baltazar i Don Pedro, Augustyna, Augustyn, Polikarp, Witkac, Wikta
- sosnowa
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt: