Również tutaj wstawiam życzenia od dr Joli z BIOMEDU.
„Przyjdzie nowy. Bez żadnej rany jeszcze. Bez zadrapania. Będzie wolny od błędów i jasny, pełen pustych miejsc, kartek na marzenia, na plany. Będzie mógł przynieść wszystko i wszystko zmienić w sercu. Dziś jeszcze nie istnieje. Teraz go jeszcze nie ma. Jeszcze się nie przywitał. Jeszcze za wcześnie. Ale już gdzieś tam czuć jego oddech. Dłonie, którymi obejmie życie.
Przyjdzie nowy. Bez skazy. Pozwoli inaczej spojrzeć w przestrzeń. Zapełnić się milionami czułych pragnień, ludzi, słów, kaw, smaków.
Nowy rok - nowa karta na życie i nadzieja na wszystko.”
Z całego serca życzę obfitości
jakie niesie Nowy Rok 2019

J. W.
Świnki od nich bierzemy od 2013 roku, można by kiedyś podsumować, ile ich było - ostatnio szczęśliwie niezbyt wiele. Ta współpraca to dla mnie jedna z najbardziej satysfakcjonujących rzeczy w pracy SPŚM.
Na dobry koniec roku - Entropia zamieszkała z Anemonem i wcale się nie gryzą! On trzęsie głową i dość niezdarnie usiłuje ją obskakiwać, a ona łaskawie pozwala się adorować - lub nie - zależy od humoru Szanownej Pani

Zobaczymy, jak to się ułoży, na razie jest spokojnie.
Nie wiem, co się okaże z Anemonem, ale wątpię, żeby ktoś zdecydował się adoptować takiego bidoka, co głowy nie trzyma, jak ten, no, Kla Kla Klaudiusz od Gravesa.
Nie wiem, jak Wasze, ale moje świnki nie reagują na fajerwerki. Co nie znaczy, że popieram strzelanie wszędzie i bez pojęcia, zwłaszcza petardami. Z drugiej strony - trochę mi szkoda tych kolorowych spektakli na niebie. Można by pewnie znaleźć sposób organizowania tych sztuk tak, żeby nie szkodzić i nie straszyć.
Póki co - znalezione w sieci: