Lider, Negro i Szajerek DS __Sezamek DS
Moderator: silje
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Re: Lider, Negro i Szajerek [Sztum]- wst. rezerwacja__Sezame
Jutro tj przedwczoraj nie wyszło, ale odbyłyśmy liczne rozmowy i w czwartek odbieram chłopców a w piątek/weekend odwożę do DS pod Piaseczno. Trzymać mi tam kciuki! Bo to skomplikowana operacja 

- silje
- Moderator globalny
- Miejscowość: Sztum/Czernin
- Kontakt:
Chłopcy już w Warszawie- zatrzymali się na popas u cioci Porcelli
Ewa i Michał- dziękuję za transport
Porcello- za załatwienie domu całej trójce
Teraz trzymam
za bezstresową i bezproblemową przeprowadzkę!

Ewa i Michał- dziękuję za transport

Porcello- za załatwienie domu całej trójce

Teraz trzymam

Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +21 w DT
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
Skoro zostałam wywołana do odpowiedzi
:
Przeprowadzka bezstresowa absolutnie, zostaliśmy dowiezieni luksusowo przez Panią Martę do nowego domu chłopców, gdzie czekał już (i oczekiwał i nie mógł się doczekać
) Szymon, czyli Główny Opiekun chłopaków.
U niego w pokoju został zbudowany chlewik.
I nie jest to chlewik byle jaki.
Tadam!

Dodaliśmy tylko na razie prowizoryczne daszki z kartonów na obydwu bocznych segmentach, żeby się chłopcy czuli bezpieczniej i chyba to poskutkowalo, bo po półgodzinnym zabunkrowaniu pod narożnym hamakiem - wyszli na środek. Sądzę, że już późniejszym wieczorem będą tupoty, a rano Głównego obudzi dzika galopada oraz kwiki i turkoty
Umowy podpisane, wszystko załatwione, lektury zadane...
@Silje, Ty śpij spokojnie, a ja przenoszę do Uratowanych.
Pani Marto - zapraszamy na Caviarnię

Przeprowadzka bezstresowa absolutnie, zostaliśmy dowiezieni luksusowo przez Panią Martę do nowego domu chłopców, gdzie czekał już (i oczekiwał i nie mógł się doczekać

U niego w pokoju został zbudowany chlewik.
I nie jest to chlewik byle jaki.
Tadam!

Dodaliśmy tylko na razie prowizoryczne daszki z kartonów na obydwu bocznych segmentach, żeby się chłopcy czuli bezpieczniej i chyba to poskutkowalo, bo po półgodzinnym zabunkrowaniu pod narożnym hamakiem - wyszli na środek. Sądzę, że już późniejszym wieczorem będą tupoty, a rano Głównego obudzi dzika galopada oraz kwiki i turkoty

Umowy podpisane, wszystko załatwione, lektury zadane...
@Silje, Ty śpij spokojnie, a ja przenoszę do Uratowanych.
Pani Marto - zapraszamy na Caviarnię

- silje
- Moderator globalny
- Miejscowość: Sztum/Czernin
- Kontakt:
Czego można chcieć więcej 

Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +21 w DT
- zwierzur
- Kontakt:

Dobre chwile są jak wisienki na torcie...
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
Re: Lider, Negro i Szajerek DS __Sezamek DS
Dostałam foto, jak jedzą - na środku zagrody, więc ok
Jutro wstawię.

Witam serdecznie, zarejestrowałam się na forum by móc od czasu do czasu zamieścić aktualizację dot. chłopców.
Maluchy są u nas i jak na razie wszystko jest w jak najlepszym porządku.
Jedzą jakby było ich tam ze sto a nie trzy, podobnie z produkcją bobków
Poza tym są bardzo, bardzo słodkie
, energiczne. Dokazują jak nie wiem, biegają po klatce jak perszingi, a jak się wchodzi do pokoju to zero świnek, trzeba szukać świnki... a za chwilę noski widać spod namiotu i ciekawość zwycięża, zaraz Negro wychodzi i bada czy może Duża czegoś dobrego nie przyniosła...? słodkie maluchy!
Po woli przyzwyczajamy do brania na rączki, jeszcze nie są do końca zadowolone, ale dojdziemy i do tego stanu.
Witaminkę dajemy, także proszę się nie martwić, mają się dobrze.
Zastanawia mnie tylko jedno, podejrzewam, że to kwestia dojrzewania płciowego, ale maluchy od czasu do czasu kryją się wydając gruchający odgłos (pamiętam z dzieciństwa, że samiec tak robił jak wyczuwał samicę). I nie wiem czy zostawić je, czy coś jednak należałoby zrobić z tym faktem? Będę wdzięczna za wskazówki od kogoś mądrzejszego w temacie
Z góry dziękuję!
Wstawię zdjęcia jak tylko nauczę się jak
pozdrawiam wszystkich
Maluchy są u nas i jak na razie wszystko jest w jak najlepszym porządku.
Jedzą jakby było ich tam ze sto a nie trzy, podobnie z produkcją bobków

Poza tym są bardzo, bardzo słodkie

Po woli przyzwyczajamy do brania na rączki, jeszcze nie są do końca zadowolone, ale dojdziemy i do tego stanu.
Witaminkę dajemy, także proszę się nie martwić, mają się dobrze.
Zastanawia mnie tylko jedno, podejrzewam, że to kwestia dojrzewania płciowego, ale maluchy od czasu do czasu kryją się wydając gruchający odgłos (pamiętam z dzieciństwa, że samiec tak robił jak wyczuwał samicę). I nie wiem czy zostawić je, czy coś jednak należałoby zrobić z tym faktem? Będę wdzięczna za wskazówki od kogoś mądrzejszego w temacie

Z góry dziękuję!
Wstawię zdjęcia jak tylko nauczę się jak

pozdrawiam wszystkich
- Ewa i Michał
- Prezes SPŚM
- Miejscowość: Gdynia
- Kontakt:
To normalne zachowanie
ustalają, kto rządzi, w końcu to nowe miejsce:) i pewnie hormony też trochę buzują:) mogą na siebie włazić, gruchać, trochę dupkami kręcić, czasem też ten tegesy robić
powinno im przejść
póki nie ma ostrej spiny, to nie ingerujemy. Jak się już do Was przyzwyczają i oswoją, to puszczać ich na wybiegi, spalą nadmiar energii:)

Teoś,Rogerek,Jędrzejek,Bobiczko,Toficzek,Kubuś,Batmanek,Klusia,Chojraczek,Leoś,Liluś,Majeczka,Gajuszek,Misia,Batonik,Sherlock,Splinterek,Rodzyś,Fila,Pyrka,Klusek,Watson,Kartofel,Ziemniaczek,Piratka,Uszatek,Szaruś,Rakieta,Florka 

No to przestaję się martwić
dziękuję za szybką odpowiedź.
Przy okazji bardzo Państwu (Ewa i Michał) dziękuję za sprawny transport, to było nieoczekiwane szczęście dla nas
dziękuję również za okazane zaufanie silje i porcella, będziemy się starać z całych sił by nie zawieźć.

Przy okazji bardzo Państwu (Ewa i Michał) dziękuję za sprawny transport, to było nieoczekiwane szczęście dla nas

dziękuję również za okazane zaufanie silje i porcella, będziemy się starać z całych sił by nie zawieźć.