* Imię świnki - Sabrinka
* Wiek świnki - ok. 1 rok (na listopad 2019 r.)
* Płeć świnki - samiczka
* Numer adopcyjny – 4870
* Stan adopcji - DS u Świnkolub
* Informacje dot. adopcji zwierzęcia – do innej samiczki lub kastrata
* Miejscowość, w której przebywa zwierzę,oraz u kogo - Gdynia, Ewa i Michał
* Historia zwierzęcia, przebyte choroby – Sabrinka kilka dni temu została znaleziona w krzakach przez osobę, która zaalarmowana o śwince przebywającej na dworze, nie pozostała obojętna na los porzuconego zwierzaka i nie wahała się udzielić jej pomocy. Sabrinka na początku była przestraszona i zziębnięta (siedziała na dworze minimum kilka godzin...), jednak od początku dopisywał jej apetyt. Skrupulatnie nadrabiała "wychłodzone" gramy zajadając sianko i ogóreczka. Od dwóch dni Sabrinka jest u nas.
Na grzbiecie ma łysy placuszek, na stópkach i brzuszku - przesuszoną skórkę. Nie stwierdzono pasożytów zewnętrznych ani grzybicy, jednak na wizycie kontrolnej u weterynarza, profilaktycznie zalecono kąpiel w Nizoralu. Waga w momencie przybycia - 850 g, więc nie najgorzej. Pani doktor wyczuła maluteńkie cysty - aktualnie tylko do obserwacji, nie wymagają interwencji.
Sabrinka jest świnką odważną i otwartą na kontakty z człowiekiem nie ucieka przed ręką i nie chowa się, gdy ktoś przechodzi koło klatki. Ewidentnie musiała być miziana i kolankowana, bo bardzo lubi głaskanie. Jej wesoły i miły charakter na pewno sprawi wiele radości przyszłej rodzinie
*Informacje dot. diety - Sianko w dużej ilości, ogórek, marchewka, natka pietruszki, koperek, cykoria, sałata rzymska, suszone ziółka, karma Cavia Complete
* Kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę - PW lub mail: mloda_29@poczta.onet.pl
* informacja o tym kto wydał zgodę na założenie wątku - silje
Sabrinka [*]
Moderator: pastuszek
- Ewa i Michał
- Prezes SPŚM
- Miejscowość: Gdynia
- Kontakt:
Sabrinka [*]
Ostatnio zmieniony 06 sty 2020, 13:57 przez Ewa i Michał, łącznie zmieniany 5 razy.
Teoś,Rogerek,Jędrzejek,Bobiczko,Toficzek,Kubuś,Batmanek,Klusia,Chojraczek,Leoś,Liluś,Majeczka,Gajuszek,Misia,Batonik,Sherlock,Splinterek,Rodzyś,Fila,Pyrka,Klusek,Watson,Kartofel,Ziemniaczek,Piratka,Uszatek,Szaruś,Rakieta
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Re: Sabrinka - wstrzymana [Gdynia]
Moje marzenie Rozetka tricolorowa z czerwonymi oczkami
Eh dlaczego nie mogę więcej świnek
Eh dlaczego nie mogę więcej świnek
- Świnkolub
- Miejscowość: Ostrołęka
- Kontakt:
Piękność.
Trzeba mieć nie po kolei w głowie, żeby wyrzucić takiego malucha na zimno
Trzeba mieć nie po kolei w głowie, żeby wyrzucić takiego malucha na zimno
- doma2005
- Miejscowość: szczecin
- Kontakt:
Prześliczna i te rubinowe oczęta
-
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Cukiereczek
Nie będzie długo czekać na domek.
Nie będzie długo czekać na domek.
DS:Matka Venda i Córka Via
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =62&t=5422
Ronek [*2004] Grubcia [*2020] Volta [*2020]
DT im. Grubci: Julek, Pszczoła, Rudosław i Płochacz, Mercedes i inne
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =62&t=5422
Ronek [*2004] Grubcia [*2020] Volta [*2020]
DT im. Grubci: Julek, Pszczoła, Rudosław i Płochacz, Mercedes i inne
- silje
- Moderator globalny
- Miejscowość: Sztum/Czernin
- Kontakt:
Miała szczęście, że ktoś ją wypatrzył. Zimno jest..
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +9 w DT
- zwierzur
- Kontakt:
Ruda, czerwonooka... i jeszcze to klapnięte uszko! Rany...
Dobre chwile są jak wisienki na torcie...
- moniczka_omn
- Miejscowość: Justynów k. Łodzi
- Kontakt:
Matko jaka słodka!
I to uszko...
I to uszko...
Na zawsze w serduszku:
Malwinka, Gudi, Żelek, Loluś, Smołek, Grzybek, Czosnek, Maluszek, Wiktorek + 2 tymczaski
Malwinka, Gudi, Żelek, Loluś, Smołek, Grzybek, Czosnek, Maluszek, Wiktorek + 2 tymczaski
- sosnowa
- Kontakt:
Jest przecudna. Ukochane połączenie kolorystyczne, jak u rasowej 9jeśli to kogoś oczywiście obchodzi )
czy ona nie ma odrobinę za bardzo wystającego lewego oczka? Moja Apisia ma taki wytrzeszcz z natury, ale jednak ją badałam, może warto na to zwrócić uwagę u weta?
czy ona nie ma odrobinę za bardzo wystającego lewego oczka? Moja Apisia ma taki wytrzeszcz z natury, ale jednak ją badałam, może warto na to zwrócić uwagę u weta?
- Ewa i Michał
- Prezes SPŚM
- Miejscowość: Gdynia
- Kontakt:
Sabrinka była na wizycie tydzień temu i oczko nie wzbudziło zaniepokojenie Pani doktor ale oczywiście jeszcze to sprawdzimy, skoro nawet na zdjęciu zwróciło to uwagę:) tym bardziej, że jest rodzina poważnie zainteresowana Sabrinką
Teoś,Rogerek,Jędrzejek,Bobiczko,Toficzek,Kubuś,Batmanek,Klusia,Chojraczek,Leoś,Liluś,Majeczka,Gajuszek,Misia,Batonik,Sherlock,Splinterek,Rodzyś,Fila,Pyrka,Klusek,Watson,Kartofel,Ziemniaczek,Piratka,Uszatek,Szaruś,Rakieta